RS Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Z gory przepraszam poniewaz ten temat powinien byc na oslej, ale tam malo osob zaglada a uznalem ze jest na tyle wazny ze powino go przeczytac wiencej osob. Kumpel mial Durona 850 i plyte K7VZA, ona ma takie zabezpieczeie w biosie, ktore powowduje ze komp niestartuje jezeli do cpu fan1 niejest podpiety zaden wentylator. Dalem kumplowi wentylator od zasilacza w zamian za jego Spire 4cm/4cm kktorym chlodze baracude.Byl piątek pozny wieczor kumpel wgral nowego biosa, i komp mu niestartuje bo wentylatro od zasilacza ten odemnie ktorym chlodzil procesor byl podpienty do zasilacza bezposrednio. Wiec wykombinowal ze przylozy kabelki od wentylatora do pinow z cpu fan i wystartuje, wylonczy w biosie te "zabezpieczenie". No i chlopak zrobil zwarcie :D. Na drugi dzien dopiero wpada domnie zebym przyszedl z tym wentylem co mi go dal. podpinamy pod plyte i pipa blada. Pozniej sie przyznal ze zrobil zwarcie na 100% wiec pomyslelismy ze moze schajcal sie ukladzik na plycie. Sobota sklepy do 14 wpadamy do Logosa na Krzywoustego reklamujemy przyjeli, wzieli odnas telefon powiedzieli ze jak tylko sie skapnom oco chodzi to zadzwonią ( niepowiedzielismy im o tym zwariu tylko to ze komp chodzil nagle sie zam wylonczyl i jusz niewstal ). W Srode dzwonimy bo jusz minely prawie 4 dni robocze, odbiera modem :!: i jakiss piski i trzaski LOL, dzwonimy do sklepu mowiom ze z serwisem oczywiescie nikogo niezawolali powiedzieli ze nikt w serwisie iegada telefon jest wolny. Ciagle odbiiera w serwisie modem( dzwonilsmy z 3 roznych aparatow). Jedziemy do sklepu gadamy z serwisantem mowi ze jeszcze w sobote wiedzieli co jest grane ze moglismy zadzwonic - paranoja. Serwisant powiedzial ze procek jest zjarany i uszkodzona plyta glowna ! O plycie to wiadomo ze uszkodzona ale ze procek to 99,9% ze nie bo nawet podkrecany niebyl a moj kopel lama niejest zeby przypadkowo go zhajcac. OPwiedzieli ze przyjmą to warunkowo ale marne szanse ze uzyskamy reklamacje, zaproponowali zmiast czekania 2 tygodniowego kupno plyty i procka i darmowe blahahah zalozenie, kumpel by niewytrzymal 2 dni bez kompa a co dopiero ponad 2 tygodnie. i tak mial ziniac procka a plytapo ( k7s5a) 280 zeta byla ;] wienc kupil. Kazalem tym z serwisu oddac nam plyte i procka. I co sie okazalo ZE PROCEK JEST DOBRY, a najleprze ejst ze na tej plycie jak ma durona na fsb 100 i ram na 133 to gry sie wieszają, musi ustawiac na 100 mhz ram , pojechalismy do logosa ze plyta jest walnienta ze asynchronicznie niedziala zaden ram a oni ze ta plyta tak ma i ze nieprzyjma. Ram byl sprawdzany i jest dobry, takze inne modele ramu byly wsadzane do tej plyty nawet na kingstonach niedzialalo asynchronicznie. Wnioski wyciągnijcie sami, a do serwisu albo sklepu dalej czesto neimozna si edodzwonic bo im modem odbiera 8O 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 jesli chodzi o nowa plyte to sami sobie jestescie winni ze kupowaliscie ecsa wlasnie... secundo: serwis was oszukal..ale najpierw wy oszukaliscie serwis :lol: remis;) mimo tego co napisalem wyzej nie lubie tego sklepu i unikam go jak ognia, stoi pieciu gosci, obsluguje 1 lub 2 :evil: :evil: :evil: i inne takie...ale do tego chyba sie powinienem przyzwyczaic..ze szczecinskich sklepow polecam backup i hart(o tym kraza plotki ze sprzedaja uzywane czesci, nawet mam kumpla ktory mial takie pozyczane geforcy z serwisowanych u harta kompow ale mimo wszystko sklep jest ok i w razie problemow proponuja wymiane od reki) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 tyle że oszukanie serwisu nie ma żadnych skutków materialnych dla sklepu. a dla usera - tak. a sklep to rzeczywiście penisownia jakaś :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 to ja si eprzerzucam na harta> CtD wiesz moze czy w Harcie dosnane DDr Elixir ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 widzialem tam elixiry w sierpniu, nie wiem czy teraz maja, www.hart.pl sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A ja wam polecam "MediaMAX", tez na Krzywoustego, obok Logosa. Tam przynajmniej sprzedawcy sie staraja, proboja doradzic (ale o dziwo - obiektywnie 8O ), moze ze wzgledu na to, ze sklep jest nowy :wink: No i mozna sie targowac, a gdy chcialem kupic drukarke i pokazalem cennik "Logos'a", ze taniej maja (choc tam bym nie kupil), bez szemrania cena zeszla do tej z Logosa :P Podobnie nie polecam "Alfatech'u" (tez na Krzywoustego) - gdy kupowalem tam kompa ostatnio, to raz, ze nie bylo polowy podzespolow z cennika (a ja wlasnie tam poszedlem, bo tam miala byc mobo, ktorej zaden inny sklep nie mial), a dwa, ze wygladalo to, jakbym to oni mi laske robili (bez skojarzen, to brak polskich znakow :wink: ), ze chca przyjac moje zamowienie i to dla mnie zlozyc, a nie odwrotnie :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ja tez ten sklep omijam z daleka i nigdy tam juz nic nie kupie, chocby nawet srubke. Za to chwale sobie Hart'a, juz troche istnieja, a i serwis jest w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 niezla ekipa widze jest ze szczecina 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 ja bede kupował w październiku w szczecinie w jakiejs hurtowni logosa , slyszalem od informatykuf ze dobra , ciekawe co powiedzom jak im powiem "Athlona XP1600+ zielonego z serii AGOIA" ? Albo "Kosci RAM na kosciach Samsunga 2CL" lub mniej. Pewnie bedom kombinowac jak tu przemalowac procesor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Jest taki sklep ma adres Ku Sloncu 140 miesci sie w stolowce studenckiej, to jest ulica skrecająca w prawo od piastow ( stojac pleami do centrum) tuz ze jakimis warsztatami samochodowymi czy cus, taki spory budynek kolo parkingu strzezonego, ajk ktos che telefon albo dokladne instrukcje to na priv. Sklep anzywa sie Acom maja cennik takisam jak w Logosie, z tym ze przyjmuja czesci w rozlizceniu. za mojego durona 950 dostalem 130 zeta doplacilem roznice do Xp 1,6+ To jest jeden z porzadniejszych serwisow i sklepow, ale unikac takeigo mlodego gostka co wyglada na 21 22 lata, najlepiej gadac z takim manym co ma zcarne wlosy on jest najbardziej wporzo, tam mozna wybrac serie procka i firme ramu np Elixir ktorom majom sprowadzic. sprowadzaja w max 1 dzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 jednym słowem POLSKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Szczerze mowiac skreca mnie jak slysze logos - jak ktos juz napisal pracuje pieciu albo i wiecej, a mimo kolejki obsluguje jeden bo reszta sobie plotkuje. Poza tym sprzedali mi uzywany wentyl jako nowke :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Cytat Szczerze mowiac skreca mnie jak slysze logos - jak ktos juz napisal pracuje pieciu albo i wiecej, a mimo kolejki obsluguje jeden bo reszta sobie plotkuje. Poza tym sprzedali mi uzywany wentyl jako nowke :twisted: Grzesio, Tobie sie odwazyli chlam wcisnac ? I Ty ich nie nawiedziles ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Tak to jest jak sie otwiera pudelko w domu a nie w sklepie :twisted: A nie nawiedyilem ich bo dwa lata temu bylem malutki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...