Skocz do zawartości
srekal34

Zmieniać R9800XT?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam kartę jak w podpisie - oryginalnego Herculesa 9800 działającego z biosem od XT i ustawieniami 412/730. Ale zastanowiła mnie ta karta: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=36032444

Jaka jest szansa na odblokowanie tych dodatkowych potoków, czy opłaca się zmieniać?

Ile musiałbym dopłacić = ile dostanę za swoją kartę?

Reszta kompa to będzie Athlon 64 3200+ Winchester i MSI K8Neo 2 Platinum ;) - co juz postanowione...

jest jeszcze opcja zmiany na 6600GT i płyty z PCI-Express...co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj sobie narazie spokój , czy na tym sprzecie przycinają ci gry, za jakiś czas standartem bedą karty z 256mb na pokładzie i co znowu za pół roku bedziesz zmieniał, no chyba że chcesz mnieć te kilka tyś. 3dmarków więcej , ale jak narazie, to w dotychczasowych grach tobie nic nie da , ja mam ten sprzęt co w podpisie i jak narazie nie miałem większych problemów z grami , jedynie co zauważyłem to brak ramu w grach hl2, doom3 , medal of honor pacyfic .... , jeśli chcesz płytę to już weź z PCI-Express sprzedasz radka i kupisz sobie 6600gt i uzyskasz troche wydajności a nie stracisz nic kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekonaliście mnie ;)

to teraz wałkujemy zmianę na 6600GT i nforce 4 ;)

w sumie wydaje mi się że jak radka sprzedam za ~1000zł, za gfa dam 800, to płyta na nforce 4 nie będzie droższa aż o 200zł od jej odpowiednika na nfroce 3 :]

a będzie wydajniej, i bardziej przyszłościowo. Tylko ze to dopiero w styczniu - opłaca się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym tam nie zmienial na twoim miejscu, koledzy w/w maja racje. ja sam zastanawialem sie nad zmiana, ale po kiego zmieniac cos co mi wystarcza i komfortowo moge grac we wszystkie gry na full detail + aa x4 i anizo x8?

co innego jak ktos sie przesiada tam z r9200 czy fx5200, pytales o zdanie...znasz tez moje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...