Złodziej Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 We właściwościach napędu DVD jest taka opcja Region DVD. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jej... sens ? :) O co w tym chodzi, że można tylko 5 razy zmienić region, przecież to absurd i tylko utrudnienie - przecież co to za problem dziś jeździć po świecie i np. kupować jako pamiątki płyty DVD. Jeśli kupię np. 6 zregionalizowanych, to wyczerpie mi się limit zmian... Tak więc czemu ma to służyć ? I jak to jest z tymi płytami DVD, czy większość jest regionalizowana czy nie ? Tego nie wiem, bo DVD nie mam, a ów opcję, o którą pytam znalazłem we właściwościach wirtualnego napędu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomBros Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Także i moim skromnym zdaniem to jest głupota. Miało to przeciwdziałać piractwu. Ściągnij sobie programik Region Free-darmowy i zmieniaj ile chcesz razy Region. PS. My mamy Region 2. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...