eMeS81 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Witam! Nie jestem znawcą tematu dlatego zwracam się do was z prośbą. Kupiłem procesor Athlon 64 2800+ BOX. Ze strony producenta, sklepów np. sklepu tweak'a wynika że częstotliwość taktowania tego procesora to 1,8 GHz. U mie zarówno we właściwościach systemu jak i w różnych programach do odczytu paramertów systemu podawana jest czestotliwosc 1005 MHz. W zwiazku z tym mam pytanie czy tak ma byc? Czy jest cos nie tak z prockiem ewentualnie z konfiguracja płyty? Czy może myle pojecia:) i nie potrzebnie wam głowę zawracam? Procesor pracuje na płycie głównej Microstar K8N Neo-PLATINUM, system operacyjny Win XP SP2. Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 sprawdź w biosie ustawienie mnożnika i FSB. powinno być 9x200. A jak nie to flash biosu na najnowszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Gdzie prawdzales taktowanie procesora? Jesli pod Windowsem, to mozliwe, ze masz w BIOSie wlaczone Cool & Quiet. Gdu CPU ma niskie obciazenie, wowczas proc automatycznie zmniejsza taktowanie dla mniejszej emisji cieplnej. Byc moze wlasnie sprawdzasz taktowanie, gdy procek spi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 wlacz prime95 i w tym czasie sprawdzaj. dlaczego zakladasz ten sam temat 2 razy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...