the_one Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Płytka przywitała mnie dziisaj komunikatem: "bios_rom checksum error" czy coś koło tego. Płyta żada ode mnie programu do update'u biosu , ale gdy go jej dam, wczyta go, i mam wybrać bios do update'u to nie moge tego zrobić, gdyś klawiatura nie jest wykrywana i nie moge wpisać tej nazwy:/ Co ja teraz mam zrobić? Klawiatura zwykła pod PS/2. Czy można jakiś plik autorun zrobic żeby program sam wpadł żeby otworzyć ten plik z dyskietki?? Potrzebuje AWDFLASH'a, który potrafi zrobić update bezobsługowo:) Wie ktoś jak takiego zdobyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Mozesz wyjać kosc biosu i wysłac do kogoś kto ma programator (oferty na allegro), lub iśc do kogoś kto ma taką mobo i hot flash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ja to mam szczęscie... miał ktoś z was tak, żeby po jakims zwykłym resecie zgubiła bios? A mogło tak być, że kosc biosu wpadła , bądz coś jej sie stało? Czy to już raczej pewne, że musze go przeprogramować. I jeszcze interesuje mnie ten drugi sposób, może jakaś pomoc w znalezieniu informacji o tym sposobie, bo kumpel ma taką płytę. Czy to jest bezpieczne? Tak, żeby mu czasem nie zepsuł:) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Jeżeli masz nie najnowszy biosa i w dodatku sprzęt kręcony to normalka ja tak miałem nie raz w większości przypadków pomagało włączenie z Insertem lub zworka i czyście biosu. Oczywiście przy założeniu że przedtem komp normalnie działał i to wyskoczyło od tak sobie podczas któregoś tam resetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Wyskoczyło ot tak, ale zworka nie działa, można wiedziec, co to za sposób z instertem?? Zamierzam spróbować z tym hot flashem, ale nie chce sie kolegom narzucać:) Trzeba miec koniecznie taką samą płytkę? Czy tylko z taką samą kostką? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 W końcu dałem rady , pordziłem sobie sam:P Użyłem programu do ratowania biosu od Abita NF7S, biosy są na tych samych kościach wiec zadziałał po kilku modyfikacjach w pliku autoexec awdflash automatycznie bez mojej ingerencji sflashował mi bios i wszystko hula jak należy. Jeśli ktos ma podobny problem trafił tu i chce wiedzieć jak to zrobić to prosze poruszyć temat za zmobilizuje sie do stworzenia jakiejs instrukcji. Sposob powinien działać na wszystkich: Abitach na nforce2 DFI LanParty, Infinity EPox'ach 8RDA+/8RDA I wszystkich niewymienionych które mają kości biosu jak te powyższe, możliwe też, ze na wszystkich na których działa program AWDFLASH, ale za to nie ręcze. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 napisz napisz, zawsze sie przyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...