Skocz do zawartości
kazbek

FSP250-60GTV(PF) & FSP300-60GTP i podnoszenie napięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zasilacz z tematu podaje mi według MBM napięcia zgodne z specyfikacją ATX, lecz mam problemy z komputerem, ktore mowią co innego.

3.3v jest stabilne

5v wacha sie od 4.91 do 4.85

12v jest stale 11.77v

Komputer mi sie przywiesza, drukarka podłączona pod USB przy podkręconym kompie źle drukuje, często mam zwisy.

Kupiłem dwa takie zasilacze u Haszyda z allegro i kilka innych i nie jestem zadowolony- prawie wszystkie nie działały po podłączeniu do kompów o bardzo slabych konfiguracjach (np.cel 600MHz + podstawowe urządzenia). Zawsze mu je na własny koszt odsyłałem a on przysyłał mi to samo nie sprawne ciach!o.

Nie radzę u niego kupować - to co miałem zaoszczędzić straciłem.

Spaliłem też na nich dysk 60GB.

Zasilacze 300W Fortrona oferowane przez "Weronkę ok" są też do [gluteus maximus]...

Dałem 94 zł i napięcie 5v jest poniżej normy, a on czy ona nie odpowiada na e-maile

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31332301

Jak zasilacz to tylko nowy, dobry i na gwarancji-nie żałować kasy.

Mam pytanie : jak w tym zasilaczu jak i w mojej 300W-ce samodzielnie mogę podnieść napięcia 5 i 12V bez pomocy miernika.

Może znacie w Poznaniu jakieś miejsce gdzie mi to fachowo i za niedużą kasę to zrobią

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi