kazbek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Witam Zasilacz z tematu podaje mi według MBM napięcia zgodne z specyfikacją ATX, lecz mam problemy z komputerem, ktore mowią co innego. 3.3v jest stabilne 5v wacha sie od 4.91 do 4.85 12v jest stale 11.77v Komputer mi sie przywiesza, drukarka podłączona pod USB przy podkręconym kompie źle drukuje, często mam zwisy. Kupiłem dwa takie zasilacze u Haszyda z allegro i kilka innych i nie jestem zadowolony- prawie wszystkie nie działały po podłączeniu do kompów o bardzo slabych konfiguracjach (np.cel 600MHz + podstawowe urządzenia). Zawsze mu je na własny koszt odsyłałem a on przysyłał mi to samo nie sprawne ciach!o. Nie radzę u niego kupować - to co miałem zaoszczędzić straciłem. Spaliłem też na nich dysk 60GB. Zasilacze 300W Fortrona oferowane przez "Weronkę ok" są też do [gluteus maximus]... Dałem 94 zł i napięcie 5v jest poniżej normy, a on czy ona nie odpowiada na e-maile http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31332301 Jak zasilacz to tylko nowy, dobry i na gwarancji-nie żałować kasy. Mam pytanie : jak w tym zasilaczu jak i w mojej 300W-ce samodzielnie mogę podnieść napięcia 5 i 12V bez pomocy miernika. Może znacie w Poznaniu jakieś miejsce gdzie mi to fachowo i za niedużą kasę to zrobią Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 moze to nie zasilacz powoduje zwisy bo napiecia mierzone przy pomocy ni jak sie maja do rzeczywistosci pozycz od kogos miernik i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Cytat pozycz od kogos miernik i sprawdz Tylko od kogo? :( Studiuje tu niecałe 2 miesiące, a nie wydaje mi się, żeby ktoś z roku miał taki miernik w chacie, a tym bardziej ktoś w akademcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ma ktoś może instrukcje do tych zasilaczy,bo chciałbym podnieść napięcia.-z góry dziękuję (napięcia będę mierzył miernikiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...