lightmyway Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 witam, mam ostatnio taki problem - komp (win xp pro) co jakiś czas się nagle restartuje, tak jakbym robil twardy restart (brak komunikatu, system ładuje się od nowa). Przez pewien czas myslalem ze to kwestia eMule, bo czesto xp mi padał parę minut po odpalenia mułka. Ostatnio jednak restartuje się nawet, gdy muła nie odpalam. W dzienniku zdarzen znalazlem taki komunikat: Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x1000007f (0x00000008, 0x80042000, 0x00000000, 0x00000000). Niestety nic z tego nie rozumiem Nie instalowalem ostatnio nowych programów więc to chyba nie wina aplikacji. Wirusa ani trojanów tez nie ma (nic nie wykrywa w każdym razie). Czy ktoś ma jakis pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmxc Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Podobny problem zdarzal sie z zainstalowanym programem do obslugi wirtualnych dyskow cd Virtual CD czy cos tak to sie nazywalo. Jesli masz to zainstalowane to radze odinstalowac i powinno byc O.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lightmyway Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 nie, to nie to - nie mam i nie miałem programu do obsługi wirtualnych dysków. Ale przeleciałem RAM memtestem86 i wywalił mi dwa błędy, co może wyjasniać kwestię zdarzających się co jakiś czas restartów. Sorry za głupie pytanie, ale raczej w temacie komputerów nie jestem zbyt oblatany - czy błędy RAMu komunikowane przez memtest oznaczają, że muszę wymienić całą pamięć, czy jest może jakaś inna alternatywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aikon Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 jeżeli masz uszkodzone pamięci to lepiej je wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...