$l@ven Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Otoz mam problem: Konfiguracja jak w podpisie, niekiedy jak uruchamiam kompa mam problem z dzialajaca myszka i klawiatura, po prostu peryferia nie dziala :( . Robie restart i wszystko wporzadku - choc czasem sie zdarzylo ze po 2-gim restarcie tez raz nie zalapalo. Wymienialem myszke i klawiature i nic to nie daje. Zauwarzylem ze przy 95% nie dziala myszka i klawiatura przy 1-wszym podlaczeniu kompa od dluzszego czasu. Teraz pytanie: Czy mam uszkodzona plyte glowna - czy jest walniety zasilacz - nie jest w stanie zasilic calego komputera? Czy moze cos innego? Zasilacz - Modecom 300W-GTF. Z niecierpliwoscia czekam na rady. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 to moze byc raczej plyta a zasilacz nie bardzo / dla pewnisci sprawdz na innym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 a abity takie dobre sa ponoc , tylko w gadce innych , a w praktyce to kupa zlomu he he he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Hmmm... Kiedy miałem ASUSa A7V600 i zasilacz Megabajta, to był on na tyle cienki, że nie był w stanie dać płycie odpowiedniej ilości prądu na +5VSB KBPWR i USBPWR, tylko albo na jedno, albo na drugie. Wybrałem KBPWR. Kiedy zmieniłem na NeoTEC V4200 mogłem dać i tu i tu. Ale to nieco inna przypadłość... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 zmien bios (tylko zbekapuj stary zebys mogl pozniej na gware oddac) - btw spoko avatar slaven ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Komputer juz mi sie nie wylacza (jak sie bedzie wylaczal wymieniam zasilacz i kwita) - pozostaje sprawa myszy i klawiatury. Moze to tez wina zasilacz, albo plyty. W najgorszym wypadku (plyta walnieta) przezucam sie z klawiatura na USB (myszka napewno i tak) i pewnie bedzie po sprawie... Tylko czy to wina zasilacza z braku dzialania po jakims restarcie myszki i klawiatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Hmmm... wiesz ja oddałem swoją ASUS A7V600 i też pojawił się ten problem. Tzn. da się odpalić kompa z klawiatury, a gdy uruchomi się już XP, to pierwsze wciśniecie byle którego klawisza blokuje klawiature i mysz. Cały komputer działa prawidłowo i power off (który działa jak ALT-F4=> Wyłącz) normalnie wyłącza komputer. Kiedy używałem tej płyty sam na klawiaturze ps/2 Logitech'a i myszy USB(ale czasem ps/2) również Logitech'a to nigdy, ale to nigdy nie miałem takiego przypadku. Może to być wina klawiatury??? Bo to ewidentnie ona blokuje => gdy używa się tylko myszy, to można do woli, ale 1 klawisz i... el [gluteus maximus]... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 moge tak wykluczyc pare rzeczy -po zmianach biosu problem wystepowal nadal -zasilacz nie mial nic do gadania -plyta jest cholernie glupia (0 sztucznej inteligencji w niej 8)) pomoglo dopiero przezucenie sie na: albo klawa i mysz na USB, albo klawa i mysz na PS2, w mieszanym byly takie bajki 8) no ale pozbylem sie wynalazka i mam wreszcie spokoj choc moze nie tak wydajnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 nie wyDaje mi sie zeby to byl zasilaz, ale dla pewnosi mozesz sprawDzi napiecia i nam tu wkleic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Znalazlem przyczyne, w sumie to tak sie zdenerwowalem przy tym ze myslalem ze siebie zastrzele, uwaga: Odwrotnie podlaczylem myszke z klawiatura, daltego chyba wystepowal ten problem 8) Nie wiem jak to mozliwe, ale jednak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 ehehe no bywa ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...