Skocz do zawartości
Kepons

Delta 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

Na 5V jest głośniejszy od Zalmana ZM-F2 92mm na 2800rpm.

Na 7V jeszcze bardziej.

Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu :twisted:

Mam go podłączonego pod rheobusa, z racji swej mocy lepiej nie podłączać pod mobo. Kupiłem go z aukcji na allegro - user "grafcom". Wtyczka na tym wentylu jest 2pin, po lekkiej modyfikacji można podłączyć pod wejście 3pin.

Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 7V jeszcze bardziej.

Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu  :twisted:  

Mam go podłączonego pod rheobusa, z racji swej mocy lepiej nie podłączać pod mobo. Kupiłem go z aukcji na allegro - user "grafcom". Wtyczka na tym wentylu jest 2pin, po lekkiej modyfikacji można podłączyć pod wejście 3pin.

Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia  :wink:

po tym co napisałeś najpierw było 8O a potem :lol: jak można ten wentyl na stałe wsadzić do kompa pewnie jeszcze na 12 albo go przerobić na 24V no i jeszcze trzeba być głuchym i jest wszystko spoX :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja działam na volcano 10 który ma przy 12v ~38dba a u mnie pracuje na ~12,55(przez codeshita) czyli 1-2dba więcej + manhattan wyciągowy który ma ~35dba(12v). To się nazywa "ciche" chłodzenie. Komp stoi w moim pokoju na pierwszym piętrze a po przejściu na drugie piętro go wyraźnie słyszę. Dodatkowo jeszcze głośny wentyl z codeshita i jazda. Jakoś wytrzymuję 7 godzin po przyjściu ze szkoły :D a w weekend po 14h pracuje i jakoś mi to strasznie nie przeszkadza. Chociaż ostatnio zaczyna mnie to wnerwiać ale jeszcze kilka miechów wytrzymam. Najpierw zbieram kase na zasiłke i karte graf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 7V jeszcze bardziej.

Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu  :twisted:  

Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia  :wink:

po tym co napisałeś najpierw było 8O a potem :lol: jak można ten wentyl na stałe wsadzić do kompa pewnie jeszcze na 12 albo go przerobić na 24V no i jeszcze trzeba być głuchym i jest wszystko spoX :lol:

Przecież napisałem, że nie nadaje się do pracy na stałe, tylko na specjalne okazje :wink:

Na stałe u mnie chodzi Zalman ZM-F2 na 1600rpm i jest cichooo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi