Kepons Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Witam! Chcę sobie kupić nowy wentylek na SP-97 :D I tak sobie myslę nad Deltą 120 mm. http://allegro.pl/show_item.php?item=35625194Jak jest z głośnością tego wentyla na 7 i 5v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Na 5V jest głośniejszy od Zalmana ZM-F2 92mm na 2800rpm. Na 7V jeszcze bardziej. Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu :twisted: Mam go podłączonego pod rheobusa, z racji swej mocy lepiej nie podłączać pod mobo. Kupiłem go z aukcji na allegro - user "grafcom". Wtyczka na tym wentylu jest 2pin, po lekkiej modyfikacji można podłączyć pod wejście 3pin. Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Na 5V jest głośniejszy od Zalmana ZM-F2 92mm na 2800rpm. Na 7V jeszcze bardziej. Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu :twisted: Mam go podłączonego pod rheobusa, z racji swej mocy lepiej nie podłączać pod mobo. Kupiłem go z aukcji na allegro - user "grafcom". Wtyczka na tym wentylu jest 2pin, po lekkiej modyfikacji można podłączyć pod wejście 3pin. Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia :wink: po tym co napisałeś najpierw było 8O a potem :lol: jak można ten wentyl na stałe wsadzić do kompa pewnie jeszcze na 12 albo go przerobić na 24V no i jeszcze trzeba być głuchym i jest wszystko spoX :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ja działam na volcano 10 który ma przy 12v ~38dba a u mnie pracuje na ~12,55(przez codeshita) czyli 1-2dba więcej + manhattan wyciągowy który ma ~35dba(12v). To się nazywa "ciche" chłodzenie. Komp stoi w moim pokoju na pierwszym piętrze a po przejściu na drugie piętro go wyraźnie słyszę. Dodatkowo jeszcze głośny wentyl z codeshita i jazda. Jakoś wytrzymuję 7 godzin po przyjściu ze szkoły :D a w weekend po 14h pracuje i jakoś mi to strasznie nie przeszkadza. Chociaż ostatnio zaczyna mnie to wnerwiać ale jeszcze kilka miechów wytrzymam. Najpierw zbieram kase na zasiłke i karte graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Na 5V jest głośniejszy od Zalmana ZM-F2 92mm na 2800rpm. Na 7V jeszcze bardziej. Na 12V to już wieje bardzo konkretnie, ale i głośny jak suszara. Słychać go z drugiego końca domu :twisted: Mam go podłączonego pod rheobusa, z racji swej mocy lepiej nie podłączać pod mobo. Kupiłem go z aukcji na allegro - user "grafcom". Wtyczka na tym wentylu jest 2pin, po lekkiej modyfikacji można podłączyć pod wejście 3pin. Poleczam ten wentyl do jakiś rekordzików, gdy masz duże napięcie na procku i konkretnego miedziaka. Myślę, że nie nadaje się do pracy na stałe w kompie. Ale to tylko moje subiektywne odczucia :wink: po tym co napisałeś najpierw było 8O a potem :lol: jak można ten wentyl na stałe wsadzić do kompa pewnie jeszcze na 12 albo go przerobić na 24V no i jeszcze trzeba być głuchym i jest wszystko spoX :lol: Przecież napisałem, że nie nadaje się do pracy na stałe, tylko na specjalne okazje :wink: Na stałe u mnie chodzi Zalman ZM-F2 na 1600rpm i jest cichooo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...