Skocz do zawartości
matas

wasze rekordy temperatury proca... :D

Rekomendowane odpowiedzi

AXP 1600..125 stopni przez okolo 10 minut..myslalem, ze MBM przeklamuje bo jakas egzotyczna plyta byla (kumpla komp)...potem zastanowilo mnie to, ze jakos tak cicho jest :) ..koles nie podpial w ogle wiatraka..taki byl podjarany ze szybszego procka sobie kupil i zawolal mnie, bo cos mu dziwnie komputer chodzil :)

procek pracuje do dzis :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel do mnie przyszedl i powiedzial, ze cos mu wiatrak na plycie przestal sie krecic. Przychodze do niego, akurat jego brat pogrywal w GTA3. Wylaczam kompa wchodze do biosu a tam temperatura 90C. Byl to o ile pametam Duron 900(spitfire w kazdym badz razie). Pytam sie go o kiedy mu ten wiatrak nie chodzi - odparl, ze od tygonia :). Zakup jakiegos taniego Titana rozwazal sprawe. U siebie takiego hardcore'u nie mialem, obecnie srednia temp mojego proca oscyluje w granicach 45C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palomino 1600+ u kumpla, 92'C przez 3h bo zatarł się wiatrak...z tym że płyta była Abita, więc najpewniej było koło 100-105'C. Ale była jazda, procek był tak gorący że podgrzał całą płytę główną i prawą ściankę obudowy (serio, miała gdzieś 40'C).

Kupiłem ten procek, okazało się że to seria AGOIA i chodzi 10,5x175HMz....I dzisiaj go sprzedaję....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys sprzedalem dla kumpla mojego starego amd k6-2 266 puszczony na 3,5x100 przy 2,4V.... no i przy calym zamieszaniu kumpel zapomnial o jednej podstawowej sprawie - zalozyc wogle radiator na proca :| ---- 85 stopni przez pare minut z paroma restartami w miedzy czasie bo sie wieszalo, byl to rok 98/99 a proc chodzi do dzis w serwerze 24h na dobe od 4 lat :)

na obecnym sprzecie 92 stopnie, odlamala sie noga od przekaznika z 12V i pompka sie nie zalaczyla, zorientowalem sie po tym ze zaczaleo z kompa dziwnie pachnac... a to taki zapach wydawaly gorace weze eheima :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi