Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

te diody to 10mm?

jezeli chodzi ci o srednice to 5 mm

hehe mnie ostatnio kokeś z miasta (częstochowa) przywiózł 10mm superjasną niebieską. po prostu wymiata. takimi będde miał bude oswietloną. zamiast katodów. ale ta cena - 8zł.

ja widzialem zwykle diody ( 5 mm) niebieskie za 8,5zeta :) i w poniedzialem wymieniam te zielone na niebieskie :) mocno swieca i fajnei wtglada

8,5 zeta ?? :lol: ja rok temu kupowalem za ok 4-5 zeta ... w wakacje kupilem za 2,70 a SMD do cd-roma za 5,- i to w normal w sklepie (Lublin).

aaa to sa 'ultra' jasne :) zawaliscie daja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, nie wiem jak komu, ale ja tyle wentyli nie trawie .. po co wogule Ci obudowa :?: moim zdaniem to jeden-dwa wystarcza spokojnie. wyciagajce oczywiscie, za prockiem albo w zailce tak zeby z nad procka wyciagalo ... i tyle. wystarczy szczelna obudowa i jedna dziura z przodu na dole - bez wiatraka, powietrze sie samo zasysa przez wiatrak wyciagajacy z tylu.

jak ja u siebie wlaczylem 2 wiatraki wyciagajace (6 i 8 cm) to po przylorzeniu kartki do dziury z przodu ta kartka juz tam zostala, nie opadla. tak zasysa. i po co kolejny wiatrak (czyt. zrodlo halasu/szumu) jak samo wciaga ? mam nadzieje ze rozumiecie o co mi biega :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

bez przesady z tym podcisnieniem , pare wentylkow nie jest w stanie zrobic jakiegos duzego podcisnienia, buda musialaby byc hermetyczna a nie miec 1500 sczelin!!!, taka sama ilosc wciagajacych i wyciagaow powoduje ze powietrze sie nie kotluje w srodku i tyle

podcisnienie -> wiecej wyciagow niz wciagow, oczywiscie nie nie mowie o jakims niesamowitym podcisnieniu, ale zawsze ;)

chodzilo mi o to,ze dawanie wiecej wentylatorow wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acych niz wyciagowych jest bez sensu.

wiem o co ci chodzilo i masz w sumie racje ale szafowanie pojeciem "podcisnienie" jest bezcelowe w tym wypadku, jakbysmy sie nie czepiali slow to kazdy moglby gadac co by chcual ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakosc fotek ne jest rewelacyjna:

http://strony.wp.pl/wp/snap14/sukcesy.htm

jak wam sie pdoba?

SZTUKA dla SZTUKI :!:

IMHO troche nieprzemyslane - nie dosc ze wentylatory sie nie rownowaza to jescze jest ich stanowczo za duzo (IMO optimum to 4) - i raczej zaburzaja ruchy powietrza w budzie (za gesto rozmieszczone)

BTW jezeli najbardziej chciales chlodzic procka to takie same rezultaty mozna bylo uzyskac przy 2 wentylatorach 8O - a dokladnie wystarczylo zrobic otwor w boku dokladnie na wysokosci procka dac 1 wentyl i zrobic tunel ktory doprowadzalby powietrze z zewnatrz prosto na wentyl na coolerze, 2 wentyl zamontowac z tylu pod zasialczem i mamy maxymalny efekt/minimalnym nakladem :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podcisnienie - w budzie bylo mniejsze cisnienie powietrza niz na zewnatrz. Czyli powietrza bylo mniej w tej samej kubaturze. Wg mnie to tez jest zjawisko pozadane. A ze podcisnienie bedzie minimalne to juz inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te diody to 10mm?

jezeli chodzi ci o srednice to 5 mm

hehe mnie ostatnio kokeś z miasta (częstochowa) przywiózł 10mm superjasną niebieską. po prostu wymiata. takimi będde miał bude oswietloną. zamiast katodów. ale ta cena - 8zł.

ja widzialem zwykle diody ( 5 mm) niebieskie za 8,5zeta :) i w poniedzialem wymieniam te zielone na niebieskie :) mocno swieca i fajnei wtglada

8,5 zeta ?? :lol: ja rok temu kupowalem za ok 4-5 zeta ... w wakacje kupilem za 2,70 a SMD do cd-roma za 5,- i to w normal w sklepie (Lublin).

aaa to sa 'ultra' jasne :) zawaliscie daja.

no wlasnie :) troszke drogo :) ale sie skusze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...