-Nat- Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 jakosc fotek ne jest rewelacyjna: http://strony.wp.pl/wp/snap14/sukcesy.htm jak wam sie pdoba? Fotki sie nie wczytuja, mozesz dac to na inny serw/wkleic or sth? :) (wp = shit... od dawna sa tam problemy z obrazkami) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 mówiąc prościej malała gęstość powietrza? gestosc maleje tesh przy wzroscie temp. 8) ale o to nam raczej nie chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A jak pracujesz przy kompie to nie ciągnie Ci po nogach ? ja tak miałem przy 2 wentylach - musiałem ciepłe pantofle kupić :) W sumie robota fajna, ale nie wiem czy to już nie przesada... mniej by wystarczyło (chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 te diody to 10mm?jezeli chodzi ci o srednice to 5 mm hehe mnie ostatnio kokeś z miasta (częstochowa) przywiózł 10mm superjasną niebieską. po prostu wymiata. takimi będde miał bude oswietloną. zamiast katodów. ale ta cena - 8zł. ja widzialem zwykle diody ( 5 mm) niebieskie za 8,5zeta :) i w poniedzialem wymieniam te zielone na niebieskie :) mocno swieca i fajnei wtglada 8,5 zeta ?? :lol: ja rok temu kupowalem za ok 4-5 zeta ... w wakacje kupilem za 2,70 a SMD do cd-roma za 5,- i to w normal w sklepie (Lublin). aaa to sa 'ultra' jasne :) zawaliscie daja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 hmmm, nie wiem jak komu, ale ja tyle wentyli nie trawie .. po co wogule Ci obudowa :?: moim zdaniem to jeden-dwa wystarcza spokojnie. wyciagajce oczywiscie, za prockiem albo w zailce tak zeby z nad procka wyciagalo ... i tyle. wystarczy szczelna obudowa i jedna dziura z przodu na dole - bez wiatraka, powietrze sie samo zasysa przez wiatrak wyciagajacy z tylu. jak ja u siebie wlaczylem 2 wiatraki wyciagajace (6 i 8 cm) to po przylorzeniu kartki do dziury z przodu ta kartka juz tam zostala, nie opadla. tak zasysa. i po co kolejny wiatrak (czyt. zrodlo halasu/szumu) jak samo wciaga ? mam nadzieje ze rozumiecie o co mi biega :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Czym zrobiles otwory w obudowie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 "] bez przesady z tym podcisnieniem , pare wentylkow nie jest w stanie zrobic jakiegos duzego podcisnienia, buda musialaby byc hermetyczna a nie miec 1500 sczelin!!!, taka sama ilosc wciagajacych i wyciagaow powoduje ze powietrze sie nie kotluje w srodku i tyle podcisnienie -> wiecej wyciagow niz wciagow, oczywiscie nie nie mowie o jakims niesamowitym podcisnieniu, ale zawsze ;) chodzilo mi o to,ze dawanie wiecej wentylatorow wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acych niz wyciagowych jest bez sensu. wiem o co ci chodzilo i masz w sumie racje ale szafowanie pojeciem "podcisnienie" jest bezcelowe w tym wypadku, jakbysmy sie nie czepiali slow to kazdy moglby gadac co by chcual ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 jakosc fotek ne jest rewelacyjna: http://strony.wp.pl/wp/snap14/sukcesy.htm jak wam sie pdoba? SZTUKA dla SZTUKI :!: IMHO troche nieprzemyslane - nie dosc ze wentylatory sie nie rownowaza to jescze jest ich stanowczo za duzo (IMO optimum to 4) - i raczej zaburzaja ruchy powietrza w budzie (za gesto rozmieszczone) BTW jezeli najbardziej chciales chlodzic procka to takie same rezultaty mozna bylo uzyskac przy 2 wentylatorach 8O - a dokladnie wystarczylo zrobic otwor w boku dokladnie na wysokosci procka dac 1 wentyl i zrobic tunel ktory doprowadzalby powietrze z zewnatrz prosto na wentyl na coolerze, 2 wentyl zamontowac z tylu pod zasialczem i mamy maxymalny efekt/minimalnym nakladem :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 podcisnienie - w budzie bylo mniejsze cisnienie powietrza niz na zewnatrz. Czyli powietrza bylo mniej w tej samej kubaturze. Wg mnie to tez jest zjawisko pozadane. A ze podcisnienie bedzie minimalne to juz inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 czyli w sumie u mnie w budzie też bedzie minimalne podcisnienie. 3 nawiewy + 3 wywiewy, z tym że nawiewy mają filtry i to je troche chamuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 A jak pracujesz przy kompie to nie ciągnie Ci po nogach ? ja tak miałem przy 2 wentylach - musiałem ciepłe pantofle kupić :)bez przesady :) wystarcza cieple skarpetki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 SNAP, ty przypadkiem nie jestes gluchy od tej budy? mi ciezko jest coolerka od p4 boxowego przezyc a co dopiero 8 czy wiecej wentylkow.... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 osobna zasilke masz na te wentylatory ? :wink:wszystko ciagnie ja jednym Codegenie :) jakie masz spadki ? +3,3 - 3,34 +5 - 4,95 +12 - 12,65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 SNAP, ty przypadkiem nie jestes gluchy od tej budy? mi ciezko jest coolerka od p4 boxowego przezyc a co dopiero 8 czy wiecej wentylkow.... :/:lol: nie narzekam :) puscilem je na 5 V ( byly na 7 ) i teraz jest miodzio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 te diody to 10mm?jezeli chodzi ci o srednice to 5 mm hehe mnie ostatnio kokeś z miasta (częstochowa) przywiózł 10mm superjasną niebieską. po prostu wymiata. takimi będde miał bude oswietloną. zamiast katodów. ale ta cena - 8zł. ja widzialem zwykle diody ( 5 mm) niebieskie za 8,5zeta :) i w poniedzialem wymieniam te zielone na niebieskie :) mocno swieca i fajnei wtglada 8,5 zeta ?? :lol: ja rok temu kupowalem za ok 4-5 zeta ... w wakacje kupilem za 2,70 a SMD do cd-roma za 5,- i to w normal w sklepie (Lublin). aaa to sa 'ultra' jasne :) zawaliscie daja. no wlasnie :) troszke drogo :) ale sie skusze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Czym zrobiles otwory w obudowie? http://strony.wp.pl/wp/zepter4/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...