meki Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Miałem kartę GForce 64. Wyjąłem ją z kompa, a na jej miejsce włożyłem Radeon 9250. Włączyłem komp, sprzęt został wykryty (WIN XP) ale po całkowitym włączeniu informacja zniknęłą z traya. Niestety zapomniałem odinstalować Gforce. Zainstalowałem sterownik Radeona i zorientowałem się, że jest stary sterownik Gforce. Więc go odinstalowałem. Teraz grafika dziwnie się zachowuje. Po pewnym czasie bezczynności trudno jest ruszyć kursor na ekranie ( ruch myszy nie powoduje zaraz ruchu kursora ale z opóźnieniem) a w niektórych grach plansza zawiesza się po kilkunastu minutach gry. Nie ma na dysku już sterownika Gforce a system widzi aktualną kartę jako radeon 9200 pro family. Kiedy próbuję aktualizować sterownik wybieram pozycję radeon 9250 (z płyty producenta) zaczyna się przerzucanie plików do katalogu Win ale na końcu pojawia się komunikat : Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu RADEON 9250. Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia. Parametr jest niepoprawny. Juz nie mam koncepcji co robić. Proszę o pomoc. :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 tylko format, zalecany (wymagany) przy zmianie karty graficznej, a juz napewno przy przejsciu z geforce'a na radeona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 E tam od razu format (to ostateczność). Prawda jest jednak taka meki, że namieszałeś. Ściągnij i zainstaluj programik DriverCleaner, usuń wszystkie sterowniki (Ati i nV), zrestartuj kompa i uruchom w trybie awaryjnym, usuń pozostałości po sterach DC (Ati i nV). Teraz dopiero zainstaluj nowe sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 jaki format. my na serwisie zmieniamy hurtem radeony i geforce w 1 kompi ei nie ma najmniejszych problemow. oinstlauj wszyskto,z ainstlauj nannowo (tzn. sterowniki) i powinno smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 jaki format. my na serwisie zmieniamy hurtem radeony i geforce w 1 kompi ei nie ma najmniejszych problemow. oinstlauj wszyskto,z ainstlauj nannowo (tzn. sterowniki) i powinno smigac. nie chcialbym aby kiedykolwiek moja grafa trafila do tak amatorskiego serwisu w ktorym grafy sie instaluje hurtowo na zmiane.. poprostu brak pytan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Powiedz jeszcze co to za serwis, żebym wiedział z jakiego serwisu nigdy nie korzystać. Choć sądzę, że wiem, ten serwis zwie się bujna wyobraźnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...