Skocz do zawartości
meki

RADEON 9250 256 Mb - kłopoty z instalacją.

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kartę GForce 64. Wyjąłem ją z kompa, a na jej miejsce włożyłem Radeon 9250. Włączyłem komp, sprzęt został wykryty (WIN XP) ale po całkowitym włączeniu informacja zniknęłą z traya. Niestety zapomniałem odinstalować Gforce. Zainstalowałem sterownik Radeona i zorientowałem się, że jest stary sterownik Gforce. Więc go odinstalowałem. Teraz grafika dziwnie się zachowuje. Po pewnym czasie bezczynności trudno jest ruszyć kursor na ekranie ( ruch myszy nie powoduje zaraz ruchu kursora ale z opóźnieniem) a w niektórych grach plansza zawiesza się po kilkunastu minutach gry. Nie ma na dysku już sterownika Gforce a system widzi aktualną kartę jako radeon 9200 pro family. Kiedy próbuję aktualizować sterownik wybieram pozycję radeon 9250 (z płyty producenta) zaczyna się przerzucanie plików do katalogu Win ale na końcu pojawia się komunikat : Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu RADEON 9250. Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia. Parametr jest niepoprawny.

Juz nie mam koncepcji co robić. Proszę o pomoc. :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam od razu format (to ostateczność). Prawda jest jednak taka meki, że namieszałeś. Ściągnij i zainstaluj programik DriverCleaner, usuń wszystkie sterowniki (Ati i nV), zrestartuj kompa i uruchom w trybie awaryjnym, usuń pozostałości po sterach DC (Ati i nV). Teraz dopiero zainstaluj nowe sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki format. my na serwisie zmieniamy hurtem radeony i geforce w 1 kompi ei nie ma najmniejszych problemow. oinstlauj wszyskto,z ainstlauj nannowo (tzn. sterowniki) i powinno smigac.

nie chcialbym aby kiedykolwiek moja grafa trafila do tak amatorskiego serwisu w ktorym grafy sie instaluje hurtowo na zmiane.. poprostu brak pytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi