sajmon1980 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 posiadam sprzęt tak jak w podpisie, wywalam te kingstony i wkładam 512mb hynix d43 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36075038 . Chcę je puścić na 275mhz synchronicznie z prockiem. Proszę o krutką odpowiedź jak ma ustawic pamięć, czy tak będzie dobrze??? Pamięć: 2,85v 3,4,4,8 czy podnieść pamięcie na procku????? I napiszcie czy te timingo są dobre na 275 mhz, czy może dać wyższe???. czy mam dokupić radiatory do tej pamięci czy, a jak tak to jakie?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Po pierwsze to wróżyć można z fusów, a nie z pamięci więc nikt ci nie powie ile pójdą te hynixy. A64 to wymagająca platforma dla pamięci. Po pierwsze ustaw CL=2,5 i podnoś FSB co kilka MHz i katuj pamięci (np. primem95), jak zobaczysz że nie wyrabiają, to podnoś stopniowo napięcie i obniżaj timingi raczej wyższych niż 3-4-4 nie ustawiaj. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Hmm.. moze sie myle, wiec niech ktos mnie poprawi, ale czy architektura A64 nie wyeliminowala szyny FSB i nie jest juz konieczne puszczanie procka synchro z pamieciami.. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 heh, ja kupilem swego czasu Hynixy D-43 i juz przy FSB 230 - 240 komp mi świruje... jednak nie mam pewnosci ze to pamieci ale najprawdopodobniej :| Takze jezeli wogle uda Ci sie je na 275 puscic to bedzie duzy sukces :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ciężko będzie z tym 275 :? Nie każdy Hynix tyle wyciągnie, a co dopiero mówić o CL 2,5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 na 275 Hynixy raczej ciezko bedzie puscic. zwlaszcza moduly 512MB. z ostatnio dostepnych pamieci mialem w rekach samsungi TCCC - niektore egzemplarze siegaly 275MHz 3-4-4-8-1T. Z dobrych pamieci moge jeszcze polecic Infineony CE-5 - dosc czesto mozna osiagnac 250MHz 2.5-3-2-6-1T (ostatnio GoodRAM na PCB Brainpower takie wlasnie sa). tak wiec raczej sie nie nastawiaj na 275MHz bo sie zawiedziesz. rzeczywiscie pojecie synchro/asynchro platformy A64 nie dotyczy, bo FSB wystepuje zupelnie z boku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Dokładnie, Samsungi TCCC, jakby stojące w cieniu TCCD, potrafią jednakże mile zaskoczyć. Też miałem w łapach takie, dla których 265 na 3-4-4-8 T nie stanowiło problemu. No i cena jest bardzo niska. Trzeba jednak trochę poszukać. Ostatnio mają takie w Arest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...