Skocz do zawartości
yogi186

Maxtor DiamondMax +8 30 GB (ATA/133, 7200RP)

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdą jest że dyski ostatnio bardzo podrożały, myślę że ma to związek ze zmianą warunków gwarancji od 1.10. Poczekaj jeszcze trochę z zamianą (jak możesz) bo możliwe że ceny spadną w pażdzierniku (sam rozważam zakup HDD ale za taką cenę[jeszcze w lipcu, sierpniu 40Gb różnych firm to był wydatek ~300zł teraz ~400zł] powiedziałem że nie kupię czekam :x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm ja mam dysk jak w podpisie, jakieś 10 dni i jest poprostu genialny :D Chodził 3 dni jako udma33 i nie było żadnych problemów :) Wim mi się ładuje bezgłośnie (!) i bardzo szybko :)

Nic dziwnego wszak Maxtor odziedziczył Quatuma z całym jego dobrodziejstwem a pamiętamy jakie dobre dyski robił Quantum :) Szkoda tylko że teraz ograniczają gwarancję :? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, zdecydowałem się jednak na WDeka 400BB, 7200RPM i jest miodzio, czasem troch chrząknie, ale ogólnie to cisza. Ma całkiem niezłego speeda i ogólnie jestem zadowolony, tymbardziej, że dopłaciłem do niego tylko 85 zł (wymiana za WD 10GB, co mi wajchniętego dali). NO I MAM JESZCZE 3 LATKA GWARY :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czasem WDek może Ci troszkę zwiększyć szum głowicowy, w pracy mam dwa takie tylko że 20. Pracują od ponad roku w stacjach roboczych, komputery mają włączony power saving, więc w nocy się dość często wyłączają i włączają. Jak do tej pory żadnych problemów, więc to chyba dobry wybór :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...