Skocz do zawartości
Grzesieq

Powiększanie ekranu w Windowa XP

Rekomendowane odpowiedzi

Co rozumiesz przez zwiększa? Jeśli masz na myśli pompowanie ekranu, gdy np. otwierasz jasne okno na pełen ekran a wcześniej tapeta była ciemna. Następuje wtedy zwiększenie się obrazu o kilka milimetrów. Niestety nic z tym nie zrobisz, przynajmniej nie wiem jak można to ograniczyć nie rozberając monitora (to jego sprawka:) O ile mi wiadomo to taki efekt jest, gdy przetwornica w monitorze ma za małą moc (tak gdzieś wyczytałem).

To tyle mojego. Jeśli to nie to to zrób zrzut ekranu i umieśc żebyśmy nie musieli zgadywać:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupic nowy monitor? :lol: mój stary poczciwy EIZO F56 6 letni full wypas nie ma takich bonusów a niektóre nowe monity mają :>.. co firma to firma :)

moze nie osiąga 100Hz na 1024... ale 75Hz@1280 i 120Hz@640 (podobno 160 wyciągnie ale nie sprawdziałem) :D i ma wiecej bajerów niz połowa monitorów obecnie dostepnych i tylko 1 przycisk do wszystkiego (ruchomy JOG :])

moze spróbuj zmniejszy czestotliwosc odswiezania.. ja mam 75Hz i siedze nieraz 17h/dobe i mnie oczy nie bolą.. tyle ze jestem veteranem :].. urodziłem sie z monitorem w kołysce :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do serwisu. Pytanie tylko czy wymiana na takie samo LG coś da...

PelzaK - też mam na codzień 75Hz i również mnie oczy nie bolą :D Do tej pory myślałem, że jestem jedyny co nie ma 100Hz albo LCD i nie marudzi, że go oczy bolą :))) Fajnie wiedzieć, że nie jestem sam :D

Monitor - jakiś stary Siemens (nie chce mi się go odwracać by sprawdzić model, a nie pamiętam), 6-8 lat na oko, a wciąż trzyma kontrast i ma ładne kolory, tylko geometria do bani ale to "od zawsze" było :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he.. mój ma nawet korekcje ostrosci elektroniczna.. także jesli zauwaze ze obraz jest nieostry.. cyk myk... i juz jest ostry :]

nie widze potzreby zwiekszac powyzej 75Hz :).. moze dlatego ze nie moge :lol:... 100Hz są dla niedzielnych graczy :twisted:

a z tym rozszerzaniem to mozliwe ze za słaby power ma katoda.. znaczy anody przyspieszające wiązke elektronów... ze jak jest ich duzo to lecą sobie na boki zamiast trzymać pion :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi