Skocz do zawartości
paweu

Kto na zawody ?

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut to naprawde sporo, ale nie wiadomo z ilu części i do jakiego momentu, oraz jak to sprawdzaja...

Dobre, pewnie w tym roku dadzą utrudnienie: Płyte ECS'a i Windows 2K i do momentu, aż będzie działać bez zwiechy... ludzie sie i przez cały dzień nie wyrobią :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba że sprzęt do złożenia to 3 dyski (2 na raid) nagrywarka, dvd, sieciówka, kontorler Raid, karta dzwiękowa, tuner tv, drukarka, skaner, no i wszystko oczywiście zapakowane w pudełka, powiązane taśmą, tak że śróbki się 2 min wyciąga z woreczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D a możedostaniesz wszystko rozebrane na kondesatorki, złącza, socketa ipłytki krzemowe i dostaniesz lutownice i będziesz musiał wszystko zlutować i poskłada i uruchomić :D :lol: hehe...

a tak na poważnie to ja jeszcze nigdy nie składałem kompa ale mógłbym poskładać :D teor. wiem jak wszystko trzeba zrobić i myślę że by mi się to udało :D

a do wygrania napewno jest komp który poskładasz :D :lol: ... a jak się nie włączyć i coś się z niego zacznie dymić to już ten problem rozwiążesz sobiew domku :D :lol: hehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bijąc takie rekordy to wyjdzie komputer poskładany w stylu Media Markt. Brak pasty na procesorze, CD na jedenej srubce, tasiemki poplątane itd. Powiedzmy tak 15 min to realny czas poskładania komputera, ale później jeszcze optymalizacja ustawień w biosie, instalacja systemu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system postawic mozna w kilka sekund chocby komenda "sys a: c:" w DOSie :wink: Co do Windy9x - ostatnio na Athlonie 1.2 TB + 256 SDR stawiala mi sie 22 minutki co jest czasem krotszym niz ten ci jest napisany przez Billa (40 min). Mysle ze na lepszym sprzecie czas bylby krotszy (a co warto wspomniec stawialem to na dysku 1.7 GB, PIO-4).

Jako utrudnienie dla konkursowiczow proponuje dac im obudowe z pionowym, ale niemozliwym do wykrecenia zasilaczem (wlutowany albo na nity) i to samo co do tylnej scianki na plyte - tez na nity. Fajnie by ludzie plyty wstawiali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde w te 15 minut to można płyte główną zlutować.

he he

Jedną ręką z opaską na oczach, jak przyjedzie ekipa z naszego forum to całe podjum mamy dla siebie :)

Dokladnie ,,nie inaczej(choc nie moowie tu o sobie-przynajmniej jeszcze:):))

Ktokoliwek tam nie wystartuje zycze mu powodzenia w imieniu nas tutaj na forum!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mozna sie posmiac z Waszych wypowiedzi :lol:

jezeli te zawody beda mialy taka sama forme jak w zeszlym roku to nie bedzie lekko - przy kazdym skladaczu byl sedzia i obserwowal - za jakies bzdurne rzeczy mogl dodac "karne minuty" i takie tam - wiec mogla istniec uznaniowosc co z tego ze ktos zlozyl kompa w 10min skoro mogli mu doliczyc drugie tyle karniakow i juz [gluteus maximus] blada

a najbardziej rozbawilo mnie to :lol:

...a tak na poważnie to ja jeszcze nigdy nie składałem kompa ale mógłbym poskładać  :D teor. wiem jak wszystko trzeba zrobić i myślę że by mi się to udało  :D...

w tych zawodach startuja "zawodowi" skladacze i nie wiem jakchcialbys sie rownac z kolesem ktory sklada kilka kompow dziennie - to tak jakby ktos kto tego nie robil powiedzial ze moze plywac w zawodach bo widzail jak inni plywaja i czytal kilka ksiazek na ten temat :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm fajne - kompa to można złożyć naprwadde szybko, tyn bardziej jeżeli ma się "dobrą" płyte bez zworek - co do formatowania 180gb - piszesz w dosie format c:/ /s /q i masz błyskawiczny format. niestety działa tylko jeżeli formatujesz dysk, aby udupić dane, bo jeżeli jest to po fdisku to doopa :(. ja swojego składałem chyba ze 30, ale swój to zawsze swój i nie robiłem tego na czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol, to strasznie dlugo wam sie ta winda instaluje....

ja bym to tak zrobil- skopiowalbym katalog win98 na c:... i potem winda 98 sie w 7 min instaluje (sam tak robilem, moj rekord to instalka windy w niecale 5min na 2x barracuda III 20gb w raid 0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadze, ze Chip powinien dobrze zprecyzowac zasady montarzu. Co by sie stalo jesli jakis koles podczas zawodow wyjalby spod pazuchy dysk a na nim windoza w ghoscie i wszelkie sterowniki najnowszego sprzetu :D . To samo sie tyczy na ile srobek mamy montowac napedy. Bo jesli na 4 to czesto trzeba odkrecac blache z drugiego boku obudowy. Tak samo czy plyte montujemy na 4 srobki i zatrzaski.... sprawa wymaga przemyslenia, bo moze dojsc do linczu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi