Skocz do zawartości
aregh24

Problem z instalacja sterow ATI na Abit NF7

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Mam problem z zainstalowaniem sterownikow do karty graficznej HIS Radeon 9550 na nowym kompie (Abit nf7 v2.0, Sempron 2400, 2x256MB Twinmos). Gdy instaluje stery z plyki inastalacyjnej HIS'a po przymusowym restarcie tuz po uruchomieniu komp sie zawiesza. Natomiast gdy instaluje stery sciagniete z netu (Catalyst 4.7 , 4.10) podczas instalacji wyskakuje nastepujacy komunikat:

Instalator nie byl w stanie znalezc komponentow do instalacji przy biezacym systemie sprzetowym i konfiguracji oprogramowania. Nalezy sprawdzic obecnosc koniecznego oprogramowania i sprzetu.

Dodam rowniez ze wszystkie inne sterowniki zainstalowaly sie bez wiekszych problemow (troche bawilem sie z dzwiekiem). System operacyjny to Win98SE. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to driver cleaner i (jezeli to to co mysle) po co uzywac na nowym systemie??

dx9 chyba nie jest potrzebny do sterow sprzetu??

taki komunikat pokazywal mi sie jak instalowalem stery bez fizycznej obecosci karty w systemie - sprawdz w menedzeze urzadzen czy ją widac, ewentualnie czy niemasz konflitu przerwan ewentualnie czy masz wlaczone przerwanie dla VGA w biosie

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam Dx9c, Driver Cleanera nie uzywam bo nie wiem po co (system jest przeciez nowy, dopiero co postawiony). Kompa wczoraj oddalem spowrotem do sklepu. Dzisiaj ma do mnie wrocic. Mam nadzieje ze nie zmienia mi grafy na jakiegos smieciowatego GeForce FX5200.

PS. Strasznie trudno sie dostac na to forum. Od zalozenia tematu nie moglem sie tu dostac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi