aregh24 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Czesc. Mam problem z zainstalowaniem sterownikow do karty graficznej HIS Radeon 9550 na nowym kompie (Abit nf7 v2.0, Sempron 2400, 2x256MB Twinmos). Gdy instaluje stery z plyki inastalacyjnej HIS'a po przymusowym restarcie tuz po uruchomieniu komp sie zawiesza. Natomiast gdy instaluje stery sciagniete z netu (Catalyst 4.7 , 4.10) podczas instalacji wyskakuje nastepujacy komunikat: Instalator nie byl w stanie znalezc komponentow do instalacji przy biezacym systemie sprzetowym i konfiguracji oprogramowania. Nalezy sprawdzic obecnosc koniecznego oprogramowania i sprzetu. Dodam rowniez ze wszystkie inne sterowniki zainstalowaly sie bez wiekszych problemow (troche bawilem sie z dzwiekiem). System operacyjny to Win98SE. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Masz oczywiście dx 9.0b lub 9.0c ? Używasz Driver Cleanera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 co to driver cleaner i (jezeli to to co mysle) po co uzywac na nowym systemie?? dx9 chyba nie jest potrzebny do sterow sprzetu?? taki komunikat pokazywal mi sie jak instalowalem stery bez fizycznej obecosci karty w systemie - sprawdz w menedzeze urzadzen czy ją widac, ewentualnie czy niemasz konflitu przerwan ewentualnie czy masz wlaczone przerwanie dla VGA w biosie powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ure Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Mozliwe, ze masz cos poustawiane nie tak w biosie. Zapodaj "Default bios settings" i sprobuj ponownie zainstalowac stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Tak mam Dx9c, Driver Cleanera nie uzywam bo nie wiem po co (system jest przeciez nowy, dopiero co postawiony). Kompa wczoraj oddalem spowrotem do sklepu. Dzisiaj ma do mnie wrocic. Mam nadzieje ze nie zmienia mi grafy na jakiegos smieciowatego GeForce FX5200. PS. Strasznie trudno sie dostac na to forum. Od zalozenia tematu nie moglem sie tu dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Wlasnie dzwonil do mnie facet od kompa. Powiedzial mi ze radeon 9550 i lepsze nie dzialaja na tej plytce glownej z Windowsem98. Jedyna rada to zmienic system na XP albo inna grafa (Nvidia, badz starsze radeony np 9200). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...