Skocz do zawartości
barlug

Barton 2500 Xp-chlodzenie + bios pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

roblem wyglada tak:

mam bartona 2500 XP i na standardowym collerze(BOX) mial on temperature 68 C!!!

kupilem wiec nowy cooler Pantagram Freezone Q-80Al ale ten obnizyl temperature tylko o 10 C!wyczytalem gdzies ze update BIOSU moze duzo zmienic mam stary bios z 2003- GB 7VT600 F6.

Co myslicie na ten temat? Drugie pytanie mam takie (lamerskie) jak zupdate'owac ten bios przez net? korzystam z urzadzanie dostarczonego do plyty ale on znajduje mi tylko 4 zrodla w tym do 3 sie nie dostaje -nie nawiazano poaczenia, a do ostatniego przekroczony limit pobran-ale jest tylko 10 pobran?-nic nie kumam.

Please pomoc w tej sprawie...tempeature mam trchoe wysoka nie>?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No troszeczkę. A masz pewność, że dobre zakładasz radiator i że dobrze nakładasz pastę??? Bo w to, że jedzie na 1.65V 11x166 MHz to wierzę :)

Jak nie da rady przez net, to ściągnij BIOS do pliku na twardym i ten program również może instalnąć nowego BIOS'a z pliku. A jak nie umiesz, to nagarj na dyskietkę Systemową wraz zprogramem flash'owym i odpal za pomocą BOOT'a dyskietki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm update biosu nic nie zmienil temeratura jest 59 C non stop...co jest dla mnie dziwne jak komp startuje i wejde do biosu to tam juz jest 59 C czy to nei dziwne ?? i tak caly czas ona praktycznie nie rosnie:( nei wiem jak mam to intyerpretowac.. co do pasty na klocka to nawalilem moze nawet wiecej niz powinienem:)..no a wemtylator/radiator :) ten model nei da sie zle zalozyc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...