ibz Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 jaką płyte najlepiej pod tego procka?? chodzi mi tez o to żeby potem można go bylo podkęcić i żeby szybko sie komp uruchamiał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Heh... Szybko się uruchamiał... Przede wszystkim, czy onw ogóle będzie się chciał kręcić... A druga sprawa, to poszukaj na forum, a znajdziesz odpowiedzi... Które płyty najlepiej kręcą??? Chyba na chip'ie nForce2. Po za tym ważny start kompa, czy samo jego działanie??? Czy sprawia Ci różnieca między 45s a 32s??? Chcesz szybkość??? Opróżnij starup ze zbędnych pozycji... Jeśli nie przez msconfig.exe to bezpośrednio w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun Jeżeli masz SP1/SP2 załatw sobie MS Bootvis... alebo inny program przyspieszający start... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibz Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 sprawia różnice.. zbbędne programy mam wtywalone itp itd ale i tak cholernie długo musze czekać na włączenie sie ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 a ja mam athlona 2400 xp :D i moze mi sie uda go podkrecic na 12*200 mhz na razie mam 11,5*200 ale mam slabe chlodzenie jak zalmana 7000 Cu albo lepszego zakupie to dopiero wam pokaze :D najlepsza plyty do krecenia to DFI ponoc ale ja na asusie jade ze wzgledu na BOGATE wyposazenie :D kup sobie bartona on ma 512 cache L2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 W/g mnie sam procek nie bardzo rozwiązuje problem z czasem startu... Prędkość dysku (UDMA, RPM), ilość RAM (i timingi)... Dobra konfiguracja usług... itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibz Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 wiem , ze procek nie ma nic wspólnego ale ta moja cholerna płyta już taka jest: :( jakaś felerna :( 512 ddr dysk barracuda 7200 ;/ (jeden 80 drugi 40 Gb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 A ten tego... Dyski chodzą w UDMA??? panel Sterowania/System/Sprzęt/Menadżer Urządzeń/Kontrolery IDE/ATAPI / Podstawowy kanał IDE / Zakładka 2 i tu zobaczysz. Jeżeli nie masz tam UDMA tylko PIO a po zmianie na "Używaj DMA jeżeli dostępne" ustawi Ci na Dword-2 DMA, to znaczy, że w BIOS'ie masz wyłączoną obsługę UDMA. A wówczas sprawdź czy masz IDE Prefetch i IDE Block Mode włączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...