Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zepsuła mi isę stacja dyskietek, więc chce kupić nową, ale pomyślałem, że skoro tak żadko z niej korzytam to chociaż żeby kusiła walorami estetycznymi.

Aczkolwiek nigdzie nie znalazłem żadnej ładcej stacji, pomóżcie mi coś wyszuać, chodzi mi o to żeby była w ładnych kształtach, świecąca albo coś innego i żeby cena była przywoita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zepsuła mi isę stacja dyskietek, więc chce kupić nową, ale pomyślałem, że skoro tak żadko z niej korzytam to chociaż żeby kusiła walorami estetycznymi.

Aczkolwiek nigdzie nie znalazłem żadnej ładcej stacji, pomóżcie mi coś wyszuać, chodzi mi o to żeby była w ładnych kształtach, świecąca albo coś innego i żeby cena była przywoita.

świecąca?? przeciesz śswieci jak włozysz dyskiętkę i czyta ją :D !! ale tak na poważnie! jeszcze się nie spotkałem z świecącymi i ładnym ( ladnie zaokrąglonymi stacjami dyskietek ) są zbyta tanie zeby takie rzeczy robić! są chyba tylko standardowe wyglądy jedynie kolor może być czarna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu wolał bym przepić albo ofiarować na biednych kasę przeznaczoną na fdd, a nie kupować sprzęt zupełnie w dzisiejszych czasach niepotrzebny. Dyskietki się cały czas rozwalają, do tego pojemność jest śmieszna...

fdd to kamień łupany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt.. takie zabawy moga wymagac fdd :) ale tez cdrw jest pewnego rodzaju wyjsciem z sytuacji :) osobiscie od prawie trzech lat nie posiadam fdd (prawdopodobnie kontroler na plycie mi siadl ;) ) i ani razu nie bylo sytuacji w ktorej zalowalbym za wszystkie czasy, ze jej nie mam (odpukac w niemalowane 8))

jak dla mnie od dluzszego czasu w kazdym komputerze powinien znajdowac sie czytnik kart flash'owych :) wydatek podobny wielkoscia do fdd.. a wygoda znacznie, znacznie wieksza :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chopaki jak możecie rezygnowac z tak szybkiego i cichego napedu który pozwala na odczyt/zapis tych niewarygodnie pojemnych nośników jakimi są dyskietki 1.44" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez zawodność flopów przełaziłem przez 20 lat na marne z 20km.

Prawdopodobieństwo uszkodzenia nośnika zalerzy od informacji jaką się staramy przechować...

Niewarzna-niepsuje się

trochę warzna-czasami się psuje

bardzo warzna-napewno się rozwali

Vasago-WSZYSTKO to można załatwić za pomocą cdka. Instalka z sata też!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez zawodność flopów przełaziłem przez 20 lat na marne z 20km.

Prawdopodobieństwo uszkodzenia nośnika zalerzy od informacji jaką się staramy przechować...

Niewarzna-niepsuje się

trochę warzna-czasami się psuje

bardzo warzna-napewno się rozwali

Vasago-WSZYSTKO to można załatwić za pomocą cdka. Instalka z sata też!!

ta klasyfikacja prawdopodobienstwa uszkodzenia podoba mi sie :D coś w ty jest!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi