Luc312 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam jaki radzicie procek i płyte głowną za około 1300zł mam na uwadze PIV 3.0ghz HT jeśłi to nie jest dobre rozwiązanie to prosze piszcie wasze propozycje. Z góry dziekuje. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Procek P4 3,2E - 866zl Mobo IC-7 - 475 zl wychodzi cos ponad 1300zl:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluk Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Co do płytki to polecam ABIT IC7-G. FSB idzie na 1.2 Ghz Procka bym brał na rdzeniu Northwood L2 512. Prescotow nie poolecam dlatego że się grzeją. Maja niby 1 MB Cache i powinny być wydajniejsze ale nie są. Nie są dlatego że przez jedno MB cache maja dłuższą szyne. Pentiaki na rdzeniu Prescota mają wydajniejszy HT ( Wielo-wątkowośc). Polecam Pentiuma 4 HT na rdzeniu Notrhwooda. W necie widziałem tescik Prescott vs Northwood - pojedynek na 3,4 GHz. Nie napisze gdzie z wiadomych powodów :wink: Poszukaj to znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Czesc ! Polecam ja rownież ABIT IC7-G a procka Northwooda to juz chyba ciezko w sklepie dostac ! :( ale te Prescoty nie sa zle pozatym ze sie grzeja ! 3.0GHz lub 3.2 :) Obys trafil na dobra serie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witajcie ;) Sorki ze sie wtracam ale co myslicie o tym procku http://allegro.pl/show_item.php?item=35335515 bedzie on pasowal do Abita IS7 E :?: POZDR ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witajcie ;) Sorki ze sie wtracam ale co myslicie o tym procku http://allegro.pl/show_item.php?item=35335515 bedzie on pasowal do Abita IS7 E :?: POZDR ;) zgodnie, ze strona abita nie bedzie dzialal: http://www.abit-usa.com/products/mb/kbase....l=80&faq_id=240 pomijajac powyzsze, nie lepiej kupic celerona d?, na przyklad tutaj:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36343866 rozmiar pamieci cache jest taki sam: 256kb, celeron jest szybciej taktowany i pracuje z wyzszym fsb: 533mhz bedzie wiec szybszy cena nieco wyzsza, ale to wersja box, a wiec juz z wiatrakiem no i bedzie dzialal z is7-e ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 ale to jest tylko 0,5V to nie da rady jakos zrobic zeby to chodzilo. I jest jeszcze jeden problem bo ja juz kupilem tego procka, podpinam i nic myslalem ze jest procek sfurany i ma mi przyjsc inny. Teraz to juz jestem zalamany ze to nie bedzie chodzic :( czyli ten procek to jest Willamette :?: bo ma 1,75V :?: , a Prescott ma 1,7V :?: czy tak :?: PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabut Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Prescott ma napięcie rdzenia 1,38V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Gwoli scislosci, to Prescott ma napiecie od 1,28 do 1,38V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 aha ale jak sie podkreca proca na hardcora to zmienia sie mu napiecie i moze dojdzie do 1,75 :D i by chodzil jakims cudem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 ostatnie moje pytanie nic sie nie stanie jak podepne takiego procka :?: do mojego abita is7E :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...