Skocz do zawartości
thargood

ASUS A7N8X + BARTON2500 TOTAL ZIMA!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem stary procek Athlon Thunderbird 1.2GHz (sprawny) i chciałem go dla pewności sprawdzić w nowym kompie.Po wymianie procka komp zmarł.Płyta jakby staruje,kreca się coolery,są napięcia ale monitor nie wstaje ze stand baya czyli nie dostaje sygnału.Grafa sprawdzona u kumpla i działa.Poza tym nie ma tego BIP co słychać jak zaczyna BIOS startowac.Pocków nie ukruszyłem.Poza ich wymianą nic nie ruszałem.Reset biosa(bateria)też nie pomaga.Jakieś pomysły???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem stary procek Athlon Thunderbird 1.2GHz (sprawny) i chciałem go dla pewności sprawdzić w nowym kompie.Po wymianie procka komp zmarł.Płyta jakby staruje,kreca się coolery,są napięcia ale monitor nie wstaje ze stand baya czyli nie dostaje sygnału.Grafa sprawdzona u kumpla i działa.Poza tym nie ma tego BIP co słychać jak zaczyna BIOS startowac.Pocków nie ukruszyłem.Poza ich wymianą nic nie ruszałem.Reset biosa(bateria)też nie pomaga.Jakieś pomysły???

miałem podobny przypadek kiedy procek omjego kumpla zmarł, wlasnie w taki sposób. mozliwe ze cos zle wsadziłeś albo cos odłaczyłeś przypadkiem np. jakis miernik obrotów od wiatraka np. u mnie z aero nie startował komp jak nie podpiałem miernika ilosci oborotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja miałem coś podobnego wiele razy. Kiedys jakiś elekttryk mojemu kumplowi cos tlumaczyl ze sie moglo zamagazynowac napiecie w monitorze i niby nie chodził dlatego. polecił mu odłaczeniu całkowicie zasilania z kompa i monitora od pradu na jakas godzine. U mnie zadziałało za kazdym razem jak mialem problemy. Brzmi głupio ale nie zaszkodzi sprawdzic. Mi pooruszlao po takim zabiegu za kazdym razem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...