thargood Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Miałem stary procek Athlon Thunderbird 1.2GHz (sprawny) i chciałem go dla pewności sprawdzić w nowym kompie.Po wymianie procka komp zmarł.Płyta jakby staruje,kreca się coolery,są napięcia ale monitor nie wstaje ze stand baya czyli nie dostaje sygnału.Grafa sprawdzona u kumpla i działa.Poza tym nie ma tego BIP co słychać jak zaczyna BIOS startowac.Pocków nie ukruszyłem.Poza ich wymianą nic nie ruszałem.Reset biosa(bateria)też nie pomaga.Jakieś pomysły??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Miałem stary procek Athlon Thunderbird 1.2GHz (sprawny) i chciałem go dla pewności sprawdzić w nowym kompie.Po wymianie procka komp zmarł.Płyta jakby staruje,kreca się coolery,są napięcia ale monitor nie wstaje ze stand baya czyli nie dostaje sygnału.Grafa sprawdzona u kumpla i działa.Poza tym nie ma tego BIP co słychać jak zaczyna BIOS startowac.Pocków nie ukruszyłem.Poza ich wymianą nic nie ruszałem.Reset biosa(bateria)też nie pomaga.Jakieś pomysły???miałem podobny przypadek kiedy procek omjego kumpla zmarł, wlasnie w taki sposób. mozliwe ze cos zle wsadziłeś albo cos odłaczyłeś przypadkiem np. jakis miernik obrotów od wiatraka np. u mnie z aero nie startował komp jak nie podpiałem miernika ilosci oborotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinL Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Spróbuj przestawić zworkę resetujaca bios na 'default' na parę min. - u mnie na tej płycie (bardzo podobny przypadek) pomogło, a kilkuminutowe wyciaganie bateryjki nie skutkowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 jw. reset biosa i powinno hulać, mialem tam w starym kompie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaizen Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Miałem stary procek Athlon Thunderbird 1.2GHz (sprawny) Jaką magitralę masz ustawioną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 @Kaizen => Miał reset BIOS'a => jeżeli prawdziwy, to magistala nie gra roli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towelie Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 heh ja miałem coś podobnego wiele razy. Kiedys jakiś elekttryk mojemu kumplowi cos tlumaczyl ze sie moglo zamagazynowac napiecie w monitorze i niby nie chodził dlatego. polecił mu odłaczeniu całkowicie zasilania z kompa i monitora od pradu na jakas godzine. U mnie zadziałało za kazdym razem jak mialem problemy. Brzmi głupio ale nie zaszkodzi sprawdzic. Mi pooruszlao po takim zabiegu za kazdym razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...