mongothealien Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 kupiłem dzisiaj na giełdzie w katowicach 256 ramu, koleś mowił, że kostka chodzi na 64 bitach i płytka zobaczy jedynie połowę pojemności ramu... troche mnie to zdziwiło ale koles miał rację :evil: wkładam ją w mojego BX6v2 i kapa - zamiast 256 dodało mi 128... w jaki sposób mogę sprawic by mobo widziało poprawnie pojemność ramu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Kupić inną kostkę, albo nową mobo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Mialem ten sam problem...teraz robia pamieci tylko jednostronne i komp widzi wtedy tylko polowe:/ jedyna rada isc do kogosc kto ma starsze pamieci zanczy dwustronne i sie wymienic no i on musi miec troszq nwosza plyte niz na BX-ie tylko to pomoze... update biosu nic nie da(przynajmniej w moim i jescze kilku osob przypadku). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 thx, szkoda... widzę, że coraz więcej paści nie chce pracować z moim abitem :cry: jutro podmienię sobie kostkę w pracy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 tak kostki jednostronne nie sa rozpoznawane dobrze przez intele 440 bx , intel 810 rozpoznawane sa dopiero przez 815-ki nie wiem jak jest chipami VIA i innymi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 U qmpla na via apollo sobie radzi jak rowniez od kt133 spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Moj Asus na KT133 tez sobie radzi spoko. BTW szyna danych ma stala szerokosc 64 bity. Tu nie chodzi o szerokosc szyny danych tylko organizacje logiczna tego modulu. Ten modul co masz ma dwa logiczne banki a Twoja plyta obsluguje moduly jednobankowe (jednostronne) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...