Chef Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam Do końca roku planuje zakup płyty głównej. To co jest dla mnie ważne to : regulacja mnożnika, najlepiej tak do 15 lub 16 max, regulacja FSB, cena: do 250zł, ewentualnie do 300zl, nie musi mieć Serial-Ata, Raid-u też nie (ale nic sie nie stanie jak będzie :) ), Firewiree też odpada, najważniejsze dla mnie to duże możliwości OC. Narazie zastanawiam się nad Epoxem lub Abitem, chociaż oglądam też Gigabyte-y ze względu na ich niską cenę. Niewiem czy zdecydować się na chipset Via czy nForce (Kt600 lub nForce2) mimo wszystko chyba Dual-DDR by się przydało . Podsumowując potrzebuję bardzo dobrą platformę do OC za przystępną cenę. Ostatnio sprzedałem swojego wysłużonego Athlona 1800+ na jądrze Palomino a za tą samą cenę kupiłem Athlona 1700+ DLT3C 0312 JIUHB, i myślę, że drzemią w nim niezłe możliwości, a niestety moja płyta główna nie nadaje się do jego podkręcania. Czekam na wasze opinie, z góry dzięki za pomoc i odpowiedzi, Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Sam sobie odpowiedziales - Abit lub Epox. Na Nforce 2.. nie kupowalbym Gigabyte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 jak duze mozliwosci OC to tylko DFI nf2 Infinity,ABIT nf7,z naciskiem na dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chef Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Eh, fajnie by bylo kupic sobie NF7-S albo tą Dfi Infinity, no ale one juz kolo 400zl sie kreca. A rozpatrujac najtansze modele na nforcie2 - Abita i Epoxa - to ktory lepszy? Niewiem jeszcze jak jest z softwarem i updatem (np biosow) do tych plyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ja wlasnie dumam nad zamiana starego Epoxa 8RDA+ rev. 1.0 (max FSB SC jaki osiagnalem to 205MHz bez modow) na nowszego Epoxa 8RDA3+ rev. 3.3, ktory z pudelka na Vdd 1.6 polecial stable na 230MHz SC (jeszcze nie mialem go czasu pocisnac). Strate SoundStorma mam zamiar podreperowac sobie Audigy 1 za jakies 100 - 120pln. Mysle, ze warto. Sprawilem sobie nowy zasilacz Enermaxa 370W ktory bardziej lubi chyba 12V zasilanie CPU, a 8RDA+ jest na 5V. 8RDA3+ ma zasilanie 2-fazowe, ale ponoc i tak to na 8rda+ rev. 1.0 nie bylo najlepsze (komponenty). Na razie 8rda3+ wydaje sie bardziej obiecujaca. Tobie za takie pieniadze radzilbym wlasnie cos z Epoxa: najlepiej 8RDA+ rev. 2.x (ma NForca2 Ultra400, pamietaj o zasilaczu z mocna szyna 5V, tylko nie PRO bo nie ma SoundStorma; niestety nie bylo juz w sklepie, stad ten 3+) lub 8rda3+/8rdai rev 3.3. Poza tym cos z Abita, NF7 rev. 2.0 np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 hmm ja jestem za DFI infinity za 340zł :) a nie jak ktos tam wspominal za 400zł gdzie Ty chłopie takie znajomosci masz ze za tyle Ci sprzedaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...