Skocz do zawartości
necki

POMOCY!!!! płyta główna ASrock P4I65GV (pod intela)

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś ma pojęcie dlaczego nie działa mi karta graficzna(R9550 128), jeżeli wszystko inne działa wporządku. Zintegrowana grafika tak samo chodzi normalnie, ale jak wkładam w slot grafike odzielną to żaden obraz nie idzie na monitor. Może ktoś wie co jest grane ???

P.S

grafika pod inną(starszą)płytke działa normalnie, a intstrukcji do tej o której jest mowa nic nie jest wspomniane nawet o tym że np. trzeba coś odblokować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj... Gdy zajrzysz do instrukcji z AsRock'a zauwazysz uwage, ze plyta NIE WSPOLPRACUJE z kartami graficznymi ATI Radeon 9600 :( (z kazda inna jak najbardziej). Poniewaz Radeon 9550 jest pochodna 9600 sam wysun odpowiedni wniosek :idea: . Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiesci - pozostaje Ci wymiana jednego badz drugiego - ja bym zmienil plyte ;) bo karta spewnoscia mozna niezle zakrecic... o ile wybrales odpowiedni model :wink:

http://www.asrock.com/support/AGI8X_LIST/P4i65GV.htm - na samym dole :!:

I've got probably the last Northwood in Poland :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za tego linka. No żeczywiśnie nie najlepsze wieści, myślałem(bardzej miełem nadzieje :) ) że 9550 będzie chodził, choć w instrukcji miałem że 9600 nie chodzi. Jaką płytkę byś polecił? Najlepiej jakąśtanią :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tania fajna płytka, ale niestety pod nią też nie chodzi mój radek 9550. zresztą z tego co wyczytałem na stronie asrocka to żadna płyta(z AGP8X) nie współgra z radkani : 9550, 9600, 9600SE, 9600XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do plytki to dla mnie jedynym rozsadnym wyborem sa:

- Abit IS-7E - cena ~320 PLN;

- Abit VT-7;

- lub ewentualnie Abit IS-7E2 (choc obstawalbym przy tych dwoch pierwszych).

Wszystko oczywiscie zalezne jest od Twoich zasobow $$$. A co do tej opcji w biosie to nie mecz sie i nie szukaj. Ta plyta jej poprostu nie ma :/ (12 kompow u mnie w firmie pracuje na tych plytach). Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi