didimos Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam Wgrałem nowy bios (myśle że to był odpowiedni plik - operacja zakończyła się powodzeniem) ale niestety po ponownym uruchomieniu pojawił się problem. Komputer uruchamia się na czas okolo 2 sekund a następnie sam się wyłącza. Głośnik systemowy wydaje w tym czasie długi sygnał który ustaje wraz z wyłączeniem się komputera. Po wyjęciu procesora koputer uruchamia sie i wentyulatory kręcą się przez dłuższy czas. Sprawdzalem na innych procesora sytuacjia się powtarza. Po wyjęciu biosu komputer też sie uruchamia - wentylatory kręcą sie przez dłuższy czas. Dyskietka ratunkowa odpada bo komputer nie czyta w czasie tych 2 sekund ze stacji. Zrobilem backup ale nie wiem jak mam zaladowac go teraz do kości. Moja płyta to Soltek sl-75kav2-x, procesor Duron 800MHz, bios ktory mialem to phenix (award) więcej o nim nic nie wiem. HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Mnoza sie te topiki jak grzyby po deszczu.. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=102502 Tyle, ze nie wiem, czy z tej plyty da sie bios wyciagnac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...