Skocz do zawartości
Aurora001

o/c GF 4 Ti 4200 3.3ns

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze chyba nie czytałes mojego wywodu długiego. Ta dwójka to jest jeden wielki przeręt jeśli chodzi o dołączanie go do częstotliwości

A ja odpowiedzialem, wiec w czym problem Pamięc ci sie przegrzewa, więc pewnie trzeba ulepszyc chłodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Witam

(...)

Jeśli ktokolwiek przeczyta to niech się wypowie :)

Pozdrawiam

Przeczytałem i zgadzam się w 100% procentach :!: Żeby uniknąć wszelkich niejasności taktowanie czegokolwiek (pamięci, FSB, ....) powinniśmy podawać tzw. rzeczywiste ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Witam

(...)

Jeśli ktokolwiek przeczyta to niech się wypowie :)

Pozdrawiam

Przeczytałem i zgadzam się w 100% procentach :!: Żeby uniknąć wszelkich niejasności taktowanie czegokolwiek (pamięci, FSB, ....) powinniśmy podawać tzw. rzeczywiste ;-)

BRAVO! :) dla osoby tutaj się wypowiadającej.

To trzeba zmienić - razem sie uda :)

A na poważnie, to looknijcie w mój profil i przeczytajcie moje posty, ile jest wątkó w ktych ludzie kupili pamięć PC3200 myśląć, ze ma ona 400 MHz i jakież było ich zdziwienie jak zobaczyli 200 MHz w CPU-Z - później pretencje na forum, pretensje do sprzedawcy itd itd itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra juz spokuj. 312/312 pracuja poki co zeby bylo synchro :P

Przerobka na quadro nic nie dala :F nie bawie sie w 3dmaxie =]

AGP parture sie , SB i FW jak to ustawic ? I sprawa przyczepienia radiatora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

To oznacza, że pamieci PC1600 i PC100 to to samo. Tak?

Looknij sobie tutaj:

http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=96

Oznaczenie PCxxxx to jest miernik przepustowości pamięci

DDR zaś to ilość Mega transferów na sekundę

i to co pisza na komputroniku to jest bład

PC1600 to jest DDR200 i to jest 100 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dobra juz spokuj. 312/312 pracuja poki co zeby bylo synchro :P

Przerobka na quadro nic nie dala :F nie bawie sie w 3dmaxie =]

AGP parture sie , SB i FW jak to ustawic ? I sprawa przyczepienia radiatora...

No dobra odpowiem, ale nie czuję się jakoś na siłach w tym względzie. Nie mam zielonego -pojęcia jaki wpływ mają naa wyniki włączenie fast writeow czy SB, po prostu nie wiem wiec przyznaję się bez bicia.

A co do przyczepienia, to moze zadam głupie pytanie, ale jak teraz chłodzisz pamieci ?

A czekaj zadam podstawowe pytanei - jestes pewien ze chlodzenie pamieci dobrze dolega i jest ono gorące ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodzonko to oryginalne radiatory gainwarda .

Takie jak tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36044851

Dobrze przylega i jest cieple. Zastanawiam sie czy pipy z gainwarda po 4 wymianie karty nie dali mi karty 3.5ns tyle ze zalozyli radiatory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Chlodzonko to oryginalne radiatory gainwarda .

Takie jak tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36044851

Dobrze przylega i jest cieple. Zastanawiam sie czy pipy z gainwarda po 4 wymianie karty nie dali mi karty 3.5ns tyle ze zalozyli radiatory...

uuuu ale te radiatrki nei chłodzą ci całości :(

Wiesz co całkiem mozliwe, ze dali ci na karcie gorsze pamieci. Albo po prostu masz niedowoltowane pamiątki na karcie i dlatego tak się dzieje. Jak sprawdzlem z 50 kart 9700 pod kątem podkrecania to na większosci pomimo iż były 2,8 ns Hynixy i do tego zimne to powyzej 278 MHz nie chciały iść ani trochu, a powinny na 320 biegać bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatorki sa troche inne i zakrywaja calaosc. Tylko ze maja mniejsza powierzchnie wymiany od tych na zdjeciu ;/

Niestety sie nie pozbywam bo mam jeszcze 36 miechow gwary. Zreszta ten waitrak pojdzie na tyl rdzenia na miedziana kostke. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

W każdym razie ja do ciebie nie mam nic :D i mam nadzieję, ze ty do mnie tez nie :D

Pewnie, ze ja do ciebie nic nie mam :D i dzieki twojemu :dlugiemu" textowi tez sie czegos nauczylem :P

A to tak poza tematem :D

Aurora001 sprobu wymienic se radiatorki :P i przy okazji sprawdz czy masz 3,3 czy tez 3,5 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Aurora:

Jakbyś chciał sie pozbyć wiatraka od tego GW to jestem chetny.

A jesli chodzi o FW i SBA to u mnie nie miało to wpływu na o/c, ale podobno poprawia stabilność jak jest wyłączone.

Nie moge dac bo bedzie mi przydatny na tyl rdzenia pod miedziana kostke. No i jeszcze mam gware na 36 miechow...

Poza tym ten wiatrak jest 10x glosniejszy od mojego spire'a i 100x glosniejszy od chiefa, jest po prostu zalosny =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi