Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Tu chyba chodzi raczej o wojne marketingowa :P To nie zmienia faktu ze wiem od poczatku o co chodzi z *2 wiec dajmy juz sobie spokuj. Prosze czytajcie poprzednie posty i odpowiedzcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Kurcze chyba nie czytałes mojego wywodu długiego. Ta dwójka to jest jeden wielki przeręt jeśli chodzi o dołączanie go do częstotliwości A ja odpowiedzialem, wiec w czym problem Pamięc ci sie przegrzewa, więc pewnie trzeba ulepszyc chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Witam (...) Jeśli ktokolwiek przeczyta to niech się wypowie :) Pozdrawiam Przeczytałem i zgadzam się w 100% procentach :!: Żeby uniknąć wszelkich niejasności taktowanie czegokolwiek (pamięci, FSB, ....) powinniśmy podawać tzw. rzeczywiste ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Witam (...) Jeśli ktokolwiek przeczyta to niech się wypowie :) Pozdrawiam Przeczytałem i zgadzam się w 100% procentach :!: Żeby uniknąć wszelkich niejasności taktowanie czegokolwiek (pamięci, FSB, ....) powinniśmy podawać tzw. rzeczywiste ;-) BRAVO! :) dla osoby tutaj się wypowiadającej. To trzeba zmienić - razem sie uda :) A na poważnie, to looknijcie w mój profil i przeczytajcie moje posty, ile jest wątkó w ktych ludzie kupili pamięć PC3200 myśląć, ze ma ona 400 MHz i jakież było ich zdziwienie jak zobaczyli 200 MHz w CPU-Z - później pretencje na forum, pretensje do sprzedawcy itd itd itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Dobra juz spokuj. 312/312 pracuja poki co zeby bylo synchro :P Przerobka na quadro nic nie dala :F nie bawie sie w 3dmaxie =] AGP parture sie , SB i FW jak to ustawic ? I sprawa przyczepienia radiatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 To oznacza, że pamieci PC1600 i PC100 to to samo. Tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 To oznacza, że pamieci PC1600 i PC100 to to samo. Tak? Looknij sobie tutaj: http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=96 Oznaczenie PCxxxx to jest miernik przepustowości pamięci DDR zaś to ilość Mega transferów na sekundę i to co pisza na komputroniku to jest bład PC1600 to jest DDR200 i to jest 100 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 BASTA :!: WYWALAC MI DO DZIALU O PAMIECIACH , ARGHHH :!: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Dobra juz spokuj. 312/312 pracuja poki co zeby bylo synchro :P Przerobka na quadro nic nie dala :F nie bawie sie w 3dmaxie =] AGP parture sie , SB i FW jak to ustawic ? I sprawa przyczepienia radiatora... No dobra odpowiem, ale nie czuję się jakoś na siłach w tym względzie. Nie mam zielonego -pojęcia jaki wpływ mają naa wyniki włączenie fast writeow czy SB, po prostu nie wiem wiec przyznaję się bez bicia. A co do przyczepienia, to moze zadam głupie pytanie, ale jak teraz chłodzisz pamieci ? A czekaj zadam podstawowe pytanei - jestes pewien ze chlodzenie pamieci dobrze dolega i jest ono gorące ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Chlodzonko to oryginalne radiatory gainwarda . Takie jak tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36044851 Dobrze przylega i jest cieple. Zastanawiam sie czy pipy z gainwarda po 4 wymianie karty nie dali mi karty 3.5ns tyle ze zalozyli radiatory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Chlodzonko to oryginalne radiatory gainwarda . Takie jak tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36044851 Dobrze przylega i jest cieple. Zastanawiam sie czy pipy z gainwarda po 4 wymianie karty nie dali mi karty 3.5ns tyle ze zalozyli radiatory... uuuu ale te radiatrki nei chłodzą ci całości :( Wiesz co całkiem mozliwe, ze dali ci na karcie gorsze pamieci. Albo po prostu masz niedowoltowane pamiątki na karcie i dlatego tak się dzieje. Jak sprawdzlem z 50 kart 9700 pod kątem podkrecania to na większosci pomimo iż były 2,8 ns Hynixy i do tego zimne to powyzej 278 MHz nie chciały iść ani trochu, a powinny na 320 biegać bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Aurora: Jakbyś chciał sie pozbyć wiatraka od tego GW to jestem chetny. A jesli chodzi o FW i SBA to u mnie nie miało to wpływu na o/c, ale podobno poprawia stabilność jak jest wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Radiatorki sa troche inne i zakrywaja calaosc. Tylko ze maja mniejsza powierzchnie wymiany od tych na zdjeciu ;/ Niestety sie nie pozbywam bo mam jeszcze 36 miechow gwary. Zreszta ten waitrak pojdzie na tyl rdzenia na miedziana kostke. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuchciK000 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 W każdym razie ja do ciebie nie mam nic :D i mam nadzieję, ze ty do mnie tez nie :D Pewnie, ze ja do ciebie nic nie mam :D i dzieki twojemu :dlugiemu" textowi tez sie czegos nauczylem :P A to tak poza tematem :D Aurora001 sprobu wymienic se radiatorki :P i przy okazji sprawdz czy masz 3,3 czy tez 3,5 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Aurora: Jakbyś chciał sie pozbyć wiatraka od tego GW to jestem chetny. A jesli chodzi o FW i SBA to u mnie nie miało to wpływu na o/c, ale podobno poprawia stabilność jak jest wyłączone. Nie moge dac bo bedzie mi przydatny na tyl rdzenia pod miedziana kostke. No i jeszcze mam gware na 36 miechow... Poza tym ten wiatrak jest 10x glosniejszy od mojego spire'a i 100x glosniejszy od chiefa, jest po prostu zalosny =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...