Lagier Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 tylko ciekawe jaka bedzie jego cena :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 teraz Epox 8K9AI czyli normalny + LAn 490zł lub poprostu 8K9A - 470zł!!! dostepny chociażby u mnie w kraku! ale ja potrzebuję raidu więc czekam na 8K9A2+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 mowisz ze lepszy niz asus?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Performance 8/10 Features 9/10 Ease Of Installation 9/10 Overclocking 9/10 Documentation 9/10 Overall Rating : 8.8 / 10 Myślę że to niezły wynik :) ja w każdym razie wolę Epoxa mam złe wspomnienia po asusie a 8KHA+ ciągle bezawaryjnie chodzi w kompie mojego wujaszka! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a czy ten EPOX ma zabezpieczenie przed spaleniem proca cos jak asus (C.O.P)?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 mowisz ze lepszy niz asus?!Roznice nie sa ogromne , ale zawsze najlepiej wybierac najszybsza mobo :) . Widzialem kiedys testy w necie Soyo na Kt400 , i miala naprawde swietne noty , tylko nie wiem czy gdziekolwiek w naszym kraju dostanie sie produkty tej firmy . A wracajac do twojego problemu to gwarantuje ze miedzy Gigabyte , MSI , Epoxem , Asusem , Abitem wielkiej roznicy nie odczujesz , roznice sa tylko w dodatkach . Nie wiem jak tam stoja ceny plyt na Nforce 2 ( 200 FSB :) to jest to ) , ale pewnie drogie jak cholera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a czy ten EPOX ma zabezpieczenie przed spaleniem proca cos jak asus (C.O.P)?! Nie jestem pewien ale chyba nie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a tutaj link do tesciku asusa http://www.lostcircuits.com/motherboard/asus_a7v8x/ jak sie okazuje dobrze wspolpracuje z kartami na agp x8 chyba na niego sie zdecyduje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a tutaj link do tesciku asusa http://www.lostcircuits.com/motherboard/asus_a7v8x/ jak sie okazuje dobrze wspolpracuje z kartami na agp x8 chyba na niego sie zdecyduje Mysle ze w takim razie EOT , wazne abys ty byl zadowolony :) a napewno bedziesz . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz jak tak do stycznia bedziemy czekali na KT400A to wtedy za miesiac czy tam dwa bedzie juz Hammer i tak wkolko :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz jak tak do stycznia bedziemy czekali na KT400A to wtedy za miesiac czy tam dwa bedzie juz Hammer i tak wkolko :? Dokladnie tylko ze postepu nie zatrzymasz ( ani marketingu ), a jak wiadomo na kt400 bartona najmocniejszego wladujesz , wiec plytka jest nadal przyszlosciowa , napewno tez warto poczekac na kt400a i jego soecyfikacje chociaz , zeby zobaczyc co wniesie nowego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgadzam sie w 100%. To wszystko zalezy od tego kto co w danej chwili posiada i czego oczekuje... Ja juz postanowilem poczekac na Hammera... niezamiezam do tego czasu nic zmieniac w konfigu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja chyba sobie kupie Epoxa 8k9a. Mam nadzieje ze beda chodzily na nim te brtony i hammery.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Jak tylko zapodam tego epoxika to zdam relację :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz jak tak do stycznia bedziemy czekali na KT400A to wtedy za miesiac czy tam dwa bedzie juz Hammer i tak wkolko :? Dokladnie tylko ze postepu nie zatrzymasz ( ani marketingu ), a jak wiadomo na kt400 bartona najmocniejszego wladujesz , wiec plytka jest nadal przyszlosciowa , napewno tez warto poczekac na kt400a i jego soecyfikacje chociaz , zeby zobaczyc co wniesie nowego . wlasnie barton najszybszy napewno wlezie a jak sie zupdateuje bios to moze i jakiegos hammera sie wcisnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Napewno wsadzisz do niej najszybszego Bartona w przyszlosci. Wiec na 3-4 lata masz spokoj. Tego swojego AXP pewnie podkrecisz do 2200+ z wiekszymi wyczynami moze byc gorzej jezeli nie chcesz tracici gwarancji. Pozdro Dexter hmmm o ja tobie wpadke chodzi ? ja skladalem dla siebie i dla mojejj dziewczyny kompa na plytach ASUS A7V333 hm plyty bardzo dobre stabilne przedewszytskim czego przy tych zabiegach o innych plytach nie mozna powiedziec super dla ludzi ktorzy sobie cenia overclolcking(napiecie na ddr 2.80v i mozliwosc cpu vmoda na 2.1v !!!!!!!!!!!) nastepca ASUS A7V8X to tylko chwyt reklamowy plus LAN pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Napewno wsadzisz do niej najszybszego Bartona w przyszlosci. Wiec na 3-4 lata masz spokoj. Tego swojego AXP pewnie podkrecisz do 2200+ z wiekszymi wyczynami moze byc gorzej jezeli nie chcesz tracici gwarancji. Pozdro Dexter hmmm o ja tobie wpadke chodzi ? ja skladalem dla siebie i dla mojejj dziewczyny kompa na plytach ASUS A7V333 hm plyty bardzo dobre stabilne przedewszytskim czego przy tych zabiegach o innych plytach nie mozna powiedziec super dla ludzi ktorzy sobie cenia overclolcking(napiecie na ddr 2.80v i mozliwosc cpu vmoda na 2.1v !!!!!!!!!!!) nastepca ASUS A7V8X to tylko chwyt reklamowy plus LAN pozdro Hie ja tez nie mialem problemow , ale jakas trefna seria byla :) , pozatym ludzie robili update Biosa z windowsa , i plyta sie nie podnosila , a byl to ich blad . A na kt333 Asus A7V333 to jedna z najszybszych plyt . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a spotkal sie juz ktos w polsce z asusem a7n8x na nforce 2?! w testach tez sie niezle zapowiada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 W Katowicach w CEI jest ASUS A7V8X KT400/USB 2.0/AGPx8/LAN za 540 zeta. No wlasnie o te wersje mi chodzi... ale co tam jest oprocz LANu ? No wiec w wersji za ok 520-540zł mamy: VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A UltraDMA 133 ; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 6x PCI; 6x USB 2.0 port Wersja za okolo 720zl : VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A kontroler FireWire VIA IEEE1394; kont. RAID Promise ATA133 & Serial ATA; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 2x IEEE1394; 2x SATA ; 6x PCI; 6x USB 2.0 port; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a spotkal sie juz ktos w polsce z asusem a7n8x na nforce 2?! w testach tez sie niezle zapowiada Dokladnie to bedzie Extra Mobo , tylko pewnie droga , jak bedziesz mial kase i znajdziesz ja w sklepie to kupuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 wlasnie szukalem w necie tylko nie potrafie jej znalezc nigdzie!! powiem szczerze ze chetnie bym ja nabyl niezle sie zapowiada tutaj link do testow: http://www.ocworkbench.com/2002/asus/a7n8x/a7n8xp1.htm pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Do ABCDATy (hurtownia) maja niedlugo dojsc A7N8X na nforce 2 ,plyta bez bajerow ma kosztowac 540zl wersja z bajerami wiecej ;-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 o to moze sie oplaca poczekac?! mnie tam bajery nie potrzebne ale dobrze by miala 6 kanalowy dziwek i lan (a to chyba ma podstawowa wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ten a7n8x posiada tez dual ddr :D ta plytka zaczyna mi sie coraz bardziej podobac full wypas kosztuje okolo 150$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Nie wiem czy akurat ma szesciokanalowe dziwki (LoooooooooooL) ale dzwiekowke ma od nvidii ,tylko czy jest odpowiednia ilosc wyprowadzen :/. To jest copy paste opisu z hurtowni:" Opis: Klasa produktu: Płyta główna; Producent procesora: AMD; Typ procesora: Athlon, Athlon XP, Duron; Typ gniazda procesora: Socket A; Liczba gniazd procesorów: 1; Producent chipsetu: NVidia; Typ chipsetu: nForce2-ST; Częstotliwość szyny FSB: 266 MHz, 200 MHz, 333 MHz; Rodzaj pamięci: DDRAM; Liczba gniazd DDRAM: 3; Częstotliwość szyny pamięci: 333 MHz, 200 MHz, 266 MHz, 400 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 3 GB; Interfejs dysków ATA: 133 MB/s; Wbudowany układ VGA: Nie; Wbudowany układ dźwiękowy: APU; Złącze AGP: 8x; Układ LAN: Tak; Złącza PCI: 5; Złącza USB 2.0: 6 szt.; Wbudowany układ SCSI: Nie; Układ RAID ATA: Nie; Format: ATX; Gwarancja: 36 msc." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 "dziwek" cholerne "i" znowu nie wcisnalem do konca :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 W Katowicach w CEI jest ASUS A7V8X KT400/USB 2.0/AGPx8/LAN za 540 zeta. No wlasnie o te wersje mi chodzi... ale co tam jest oprocz LANu ? No wiec w wersji za ok 520-540zł mamy: VIA KT400 + VIA 8235; AMD® Athlon XP/Athlon/Duron Socket-A UltraDMA 133 ; k.sieciowa Broadcom® 10/100/1000 Mbp k.dźwiękowa AC97 Realtek 6-kanałów; obsługa pamięci DDR400 (PC3200); 1x AGP 8X / 4X / 2X - AGP 2.0; 6x PCI; 6x USB 2.0 port No to cienizna ... ale i tak niezle jak na te cene... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Sherlock wlasnie dal Linka( na stronie glownej) do testow plytek na kt400 ,szkoda tylko ze nie ma Epoxa mobo , ale pozatym roznice sa niewielkie . Zaskoczyla mnie plyta ASUS A7V8X widac ze poprawili wydajnosc nowymi Biosami :) Ale Lagier mysle ze nadal N-force 2 jest lepszym wyborem , no chyba ze kt400a cos wniesie :) . BTW czy to nie dzisiaj miala byc premiera NV30 ? Cos nic nie slychac . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Hmmm.... Mozesz wyjasnic, dlaczego ASUS "wpadł" z płytą A7V333. Szczegolnie mnie to interesuje, bo taką posiadam (wersja RUF). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Poza wpadka z A7V333 to Asus robi najlepsze mobo. Hmmm.... Mozesz wyjasnic, dlaczego ASUS "wpadł" z płytą A7V333. Szczegolnie mnie to interesuje, bo taką posiadam (wersja RUF). No ja tez jestem ciekaw :) . Jakies konkrety poprosze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...