Skocz do zawartości
yoshi_tom

Dobry komp sobie zlozylem? Prosze o rady...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do dyspozycji mam 5200zl ktore musze wydac na kompa... zlozylem sobie cos takiego. Prosze o opinie i ewentualne rady co mozna by w nim zmienic.

1 Płyta Główna Abit AV8

2 Procesor AMD64 3000+ BOX s939 (Winchester)

3 RAM 2x DDR Kingmax Hardcore 512MB PC-500

4 Karta Graficzna Leadtek Winfast GeForce 6800 128MB DDR TV DVI

5 HDD Western Digital 160GB SATA 8MB Cache

6 FDD FDD 1,44MB 3,5

7 Zasilacz Chieftec HPC-420-302-DF - 420W

8 Monitor 17 Samsung SyncMaster 795 DF szaro-czarny

9 Klawiatura Logitech UltraX Flat oem

10 Myszka Mysz Logitech B58 Premium Optical Wheel Black

11 Obudowa TRACER TRO-911 TURBO-JET

12 Wentylator Pentagram Freezone QVC-120 Cu

13 Listwa Zasilająca Ever Standard Plus 1.8 m

Z góry dzieki :)

pozdrawiam,

Yoshi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie niezle, ale nie polecam ci obudow tracera, jak juz masz takie fundusze dobrze byloby zainwestowac w cos porzadniejszego. I ten GF.. czemu leadteka? Ta firma mi sie zle kojarzy :P Ja bym wolal oszczedzic na dysku i ramie, a miec porzadna grafike. No ale, twoj wybor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ta obudowe padlo poniewaz mi sie podoba :) Ta turbinka podobno niezle wieje i w budzie jest dosc chlodno :) Co do grafy... Leadtek bo najtanszy 6800 na rynku :( Na lepszego mnie w takim konfigu nie stac... no a ramu musi byc GB poniewaz juz raz kupilem sobie dobrego ramu 512MB mowilem ze sobie dokupie zeby miec duala druga kosc... mina prawie rok i wkoncu tego nie zrobilem. Dlatego teraz chce kupic odrazu 2 :)

ps. napisz czego nie leadtek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem czy moge ci z czystym sumieniem polecic tego abita, mialem ogolnie duzo problemow z kompem... na poczatek okazalo sie ze jest wojna miedzy tym modelem abita a zasilka antca z serii true.. (dawalem topic), ale to ciebie nie dotyczy na szczescie :D . dalej, temperature mi z [gluteus maximus] jakas pokazuje, 48C w idle mam na tym (1 / 2) chlodzeniu, zeby bylo smieszniej, dodam ze na boxowym mialem podobna temp, tyle ze w stress mam teraz o 25C mniej niz na boxowym :lol:. dalej, temp pokazuje z wahaniami dochodzacymi do 4C w jednej sek :D . z uguru mialem problemy, wywalalo blad jak wlaczalem OC guru :D. narazie tego nie uzywam, odinstalowalem.

ogolnie musze teraz z nowym chlodzeniem sprawdzic, bo wtedy naprawde dziwne rzeczy sie dzialy, a ta temperatura jest smieszna...

tak pozatym to fajna plyta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam do dyspozycji 4000 i kupuje:

msi k8n neo2 platinum s939

a64 3000+ s939 /box

2 x 512 kingstone/400

6800GT gigabyte

zasilacz taki sam ;p 420 DF chiefteca

i jakas obudowa... chyba tez chiefteca z przezroczystym bokiem jak znajde...

+ 2 zimne katody

dysk juz mam od 2 lat. wd caviar 120GB 7200/8mb, monitor tez jakis jest, mysz, klawa itp...

btw freezone 120Cu podejdzie pod 939? jak tak to wez lepiej Q92Cu ;] jest duzo mniejszy a tamtem moze ci wlazic w zasilke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co w zamian w rozsadnej cenie :/ ? Dzis musze zamowic kompa po poludniu a wiec prosze o w miare szybkie odpowiedzi...

ps. Czytalem recenzje tego abita i wychodzi na to ze jest swietna... moze Ci sie trafil jakis lewy model O_o?

mi tez tak sie wydaje, wiec imho mozesz go brac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi