yoshi_tom Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam, Do dyspozycji mam 5200zl ktore musze wydac na kompa... zlozylem sobie cos takiego. Prosze o opinie i ewentualne rady co mozna by w nim zmienic. 1 Płyta Główna Abit AV8 2 Procesor AMD64 3000+ BOX s939 (Winchester) 3 RAM 2x DDR Kingmax Hardcore 512MB PC-500 4 Karta Graficzna Leadtek Winfast GeForce 6800 128MB DDR TV DVI 5 HDD Western Digital 160GB SATA 8MB Cache 6 FDD FDD 1,44MB 3,5 7 Zasilacz Chieftec HPC-420-302-DF - 420W 8 Monitor 17 Samsung SyncMaster 795 DF szaro-czarny 9 Klawiatura Logitech UltraX Flat oem 10 Myszka Mysz Logitech B58 Premium Optical Wheel Black 11 Obudowa TRACER TRO-911 TURBO-JET 12 Wentylator Pentagram Freezone QVC-120 Cu 13 Listwa Zasilająca Ever Standard Plus 1.8 m Z góry dzieki :) pozdrawiam, Yoshi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeking Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ogolnie niezle, ale nie polecam ci obudow tracera, jak juz masz takie fundusze dobrze byloby zainwestowac w cos porzadniejszego. I ten GF.. czemu leadteka? Ta firma mi sie zle kojarzy :P Ja bym wolal oszczedzic na dysku i ramie, a miec porzadna grafike. No ale, twoj wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Na ta obudowe padlo poniewaz mi sie podoba :) Ta turbinka podobno niezle wieje i w budzie jest dosc chlodno :) Co do grafy... Leadtek bo najtanszy 6800 na rynku :( Na lepszego mnie w takim konfigu nie stac... no a ramu musi byc GB poniewaz juz raz kupilem sobie dobrego ramu 512MB mowilem ze sobie dokupie zeby miec duala druga kosc... mina prawie rok i wkoncu tego nie zrobilem. Dlatego teraz chce kupic odrazu 2 :) ps. napisz czego nie leadtek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_dade Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Po co Ci takie pamięci hardcorowe :roll: Athlona 64 możesz kręcić asynchronicznie. Spadku wydajności nie zauważysz. Kup wtedy lepsiejszy monitor, ten samsung jest dobry ale do biura a nie do kompa za takie pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 ja nie wiem czy moge ci z czystym sumieniem polecic tego abita, mialem ogolnie duzo problemow z kompem... na poczatek okazalo sie ze jest wojna miedzy tym modelem abita a zasilka antca z serii true.. (dawalem topic), ale to ciebie nie dotyczy na szczescie :D . dalej, temperature mi z [gluteus maximus] jakas pokazuje, 48C w idle mam na tym (1 / 2) chlodzeniu, zeby bylo smieszniej, dodam ze na boxowym mialem podobna temp, tyle ze w stress mam teraz o 25C mniej niz na boxowym :lol:. dalej, temp pokazuje z wahaniami dochodzacymi do 4C w jednej sek :D . z uguru mialem problemy, wywalalo blad jak wlaczalem OC guru :D. narazie tego nie uzywam, odinstalowalem. ogolnie musze teraz z nowym chlodzeniem sprawdzic, bo wtedy naprawde dziwne rzeczy sie dzialy, a ta temperatura jest smieszna... tak pozatym to fajna plyta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 A co w zamian w rozsadnej cenie :/ ? Dzis musze zamowic kompa po poludniu a wiec prosze o w miare szybkie odpowiedzi... ps. Czytalem recenzje tego abita i wychodzi na to ze jest swietna... moze Ci sie trafil jakis lewy model O_o? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 MSI Neo2 Platinum, Asus A8V DeLuxe - obie w okolicach 500 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 ja mam do dyspozycji 4000 i kupuje: msi k8n neo2 platinum s939 a64 3000+ s939 /box 2 x 512 kingstone/400 6800GT gigabyte zasilacz taki sam ;p 420 DF chiefteca i jakas obudowa... chyba tez chiefteca z przezroczystym bokiem jak znajde... + 2 zimne katody dysk juz mam od 2 lat. wd caviar 120GB 7200/8mb, monitor tez jakis jest, mysz, klawa itp... btw freezone 120Cu podejdzie pod 939? jak tak to wez lepiej Q92Cu ;] jest duzo mniejszy a tamtem moze ci wlazic w zasilke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 A co w zamian w rozsadnej cenie :/ ? Dzis musze zamowic kompa po poludniu a wiec prosze o w miare szybkie odpowiedzi... ps. Czytalem recenzje tego abita i wychodzi na to ze jest swietna... moze Ci sie trafil jakis lewy model O_o? mi tez tak sie wydaje, wiec imho mozesz go brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...