Piterrro Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Mam problem, otóż przy przetaktowaniu Athlona ze 166 na 200 FSB system zaczyna się ładować, lecz zamiast menu logowania pojawia się wspomniany blue screen. Informuje on że wystąpił błąd sprzętu. Pamięci ustawiłem ażeby współpracowały z szyną w proporcjach 1:1. Szczegóły dotyczące sprzętu macie w podpisie... (a przynajmniej powinny tam być...) Myślałm jeszcze, że może to być wina Vcore (zmieniłem z 1,65V na 1.675V może za mało??) Jeśli coś wiecie to parkiet WASZ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Po pierwsze, opcja szukaj da Ci odpowiedź szybciej niż kolejny topic z tym samym problemem, bo nikomu nie chce się po raz kolejny wklepywać to samo! Po drugie, jest FAQ, tam są opisane podstawy OC i rozwiązywania problemów na jakie można napotkać. Po trzecie:) Podnieś Vcore (nie zapomnij o kontroli temperatury, tak do 50stopni Idle i 60Stress możesz w miarę bezpiecznie kręcić), podnieś napięcie na pamięciach albo poluźnij im timingi (jeśli nie wiesz jak to instrukcja do płyty albo FAQ:). Jak uzyskasz stabilność (czytaj Prime będzie chodził kilka godzin bez błędów) to zacznij obniżać napięcia i powtarzaj testy. I tak aż do skutku aż rezultat Cię zadowoli. To był taki podstawowy kurs OC, resztę znajdziesz na forum. Pozdrawiam i życzę miłego korzystania z forum i radochy z OC:)Po pierwsze, opcja szukaj da Ci odpowiedz szybciej niż kolejny topic z tym samym problemem bo nikomu nie chce się po raz kolejny wklepywać to samo! Po drugie, jest FAQ, tam są opisane podstawy OC i rozwiązywania problemów na jakie można napotkać. Po trzecie:) Podnieś Vcore (nie zapomnij o kontroli temperatury, tak do 50stopni Idle i 60Stress możesz w miarę bezpiecznie kręcić), podnieś napięcie na pamięciach albo poluźnij im timingi (jeśli nie wiesz jak to instrukcja do płyty albo FAQ:). Jak uzyskasz stabilność (czytaj Prime będzie chodził kilka godzin bez błędów) to zacznij obniżać napięcia i powtarzaj testy. I tak aż do skutku aż rezultat Cię zadowoli. To był taki podstawowy kurs OC, resztę znajdziesz na forum. Pozdrawiam i życzę miłego korzystania z forum i radochy z OC:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Mam problem, otóż przy przetaktowaniu Athlona ze 166 na 200 FSB system zaczyna się ładować, lecz zamiast menu logowania pojawia się wspomniany blue screen. Informuje on że wystąpił błąd sprzętu. Pamięci ustawiłem ażeby współpracowały z szyną w proporcjach 1:1. Szczegóły dotyczące sprzętu macie w podpisie... (a przynajmniej powinny tam być...) Myślałm jeszcze, że może to być wina Vcore (zmieniłem z 1,65V na 1.675V może za mało??) Jeśli coś wiecie to parkiet WASZ... spróbuj podnosić napięcie... coraz wyżej, nie boj sie nic sie prockowi nie stanie nawt na 1.85V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Na primie jeszcze nie próbowałem jednak przy giercowaniu/słuchaniu muzy/oglądani filmów wszystko ok na 1,75V, a temp na idle nie przekracza 44st. C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...