Skocz do zawartości
luckyluk

nLite pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Chodzi o to że nLite przy instalacji mówi mi że potrzebuje minimum 800 Mb wolnego miejsca. Nawet jakbym miał 1000000 Mb wolnego miejsca to on i tak robi pętle i mówi że potrzebuje 800 Mb wolnego miejsca. Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrób tak, żebyś miał te 800MB wolnego.

Skontaktuj się ze mną na gg, postaram Ci się pomóc, albo opisz bardziej ten problem tzn: kiedy to się zdarza: przy uruchomieniu, tworzeniu obrazu itp. Jaką masz wersje nLite? 99.4?

Update: masz zainstalowanego Frameworksa SP1? Jeśli nie to zainstaluj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie poradziłem :wink: . Problem był taki że przy konfiguracji " Wybierz folder instalacji windows" trzeba było włożyć płytę Windows do CD-ka, tylko że skąd ja miałem to wiedzieć :wink: .

Dla kogoś kto będzie miał w przyszłości podobny problem tzn. " Przy wybieraniu w ( Wybierz folder instalacji windows ) wybierzemy dowolny folder i wyskoczy komunikat że musisz mieć minimum 800 MB wolnego miejsca, to po prostu trzeba włożyć do CD-Romu windows i programik zacznie kopiować pliki do wcześniej wybranego folderu.

Ps. Które usługi i niepotrzebne programy można wyrzucić :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi