Skocz do zawartości
Nicolaus

Soft do share F:*.*

Rekomendowane odpowiedzi

Heja!

Jestem sobie za nat'em i kumpel pol swiata dalej rowniez...innymi slowy nie mamy stalych IPkow.

Prosze o podanie softu dzieki ktoremu obydwaj moglibysmy udostepnic swoje zasoby...DLA SIEBIE a nie dla swiata.

Blizsze szczegoly....ja mam adsl'a on ISDNa ale przez router'a...chyba to wszystko co moze byc potrzebne do oceny sytuacji....

Pzd i czekam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Stary dales do pieca...nic tylko sie pochlastac...3pkt!!!???

Jej mama mi chyba nie da sniadania :D

Oj wybacz ale rozbawiles mnie paranoik :D

Milego szukania dziury w calym, potajemnie, w nocy...

Echhhh.....podalbys choc znaczaca odpowiedz... tymi pokazami BBCode nic nie przekazales....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sobie ten kumpel, ktory ma router przekieruje odpowiednie potry na swoj komputer i postawi serwer ftp, oraz co oczywiste da ci konto i haslo. Drugi sposob rowniez wymaga przekierowania portow i skonfigurowania polaczenia VPN, w efekcie powinna byc mozliwosc udostepniania plikow (i drukarek) dzieki standardowej opcji Windowsa. Windows XP posiada "serwer" i klienta VPN wiec nie powinno byc wielkich problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja :lol:

W sumie to tyle to wiem :P :D

Sadzilem ze moze mi ktos cos zaproponuje z programow typu p2p ale w ktorym mozna stosowac autoryzacje...

Jest cos takiego???

Dzieki za odp tresciwsze od 1. wypowiedzi :evil: ...szkoda slow

Pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktorys z was nie bedzie mial przekierowanych portow, to niestety nie widze takiej mozliwosci. Nawet jesli znalazlbys jakas siec p2p, ktora umozliwia autoryzacje (osobiscie takiej nie kojarze, ale nie twierdze, ze nie istnieje), to i tak, osoba, do ktorej chcesz sie laczyc i od krorej chcesz sciagnac pliku musi miec dany port przekierowany na swoj komputer. Przez jakis port musi przeciez te dane przeslac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi