Skocz do zawartości
unitekk

Czy ta chłodniczka dorówna BLAC ICE ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Black Ice się może schować przy prawie wszystkich miedzianych nagrzewnicach od samochodu. A sprzedawca pewny, więc nie ma się co zastanawiać szczególnie za te pieniądze, chociaż wątpię żeby poszła za mniej niż 60zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem spokojnie przescignie nawet pozatym kiedys kupilem nagrzewniczke od tej sooby co jest aukcja i jestem bardzo zadwolony nie dosc ze pieknie wypolerowana to jeszcze w srodku czysciutka wszystkie finy proste SUPPPR naprawde polecam ta nagrzewnice i od tego urzytkownika trafny wybor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bruniak- dziwny zbieg okolicznosci... twoja rejestracja dokladnie w dniu powstania tego tematu + ta nad wyraz pochlebna opinia...

Co do nagrzewnicy- sadzac po fotkach jest w swietnym stanie czyli nie powinno byc problemow z pokonaniem black ice'a pro. Jednak BIP2 moze byc juz wydajniejszy, ale i cena x- razy wieksza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura...

Osobiście miałem Kadeta w idealnym stanie (gdzieś sie wala w piwnicy jeszcze) a teraz mam BIP2....

Za BlP2:

+ Przystosowana do komputera. Gotowy shroud, idealne wymiary

+ małe opory

+ wygląd (poniekąd jestem estetą)

+ parametry... tu ciężko dokładnie coś napisać. Można tylko na czuja. Ja jestem bardzo zadowolony ze wywaliłem Kadeciaka....

Przeciw:

- CENA!!!

- Lakier który jest bardzo delikatny i łatwo odpryskuje

- otwory pod wentyle powinny być nagwintowane. Dużo się trzeba namęczyć żeby prawidłowo zamontować wentyle...

Wnioski: jak Cie stać to bierz BIP2. Jak Cie nie stać bierz to co napisałeś.. i też będzie dobrze....

BTW: ciekawe dlaczego ktoś to sprzedaje skoro już ma w budzie (zdjęcia)... pewnie chce sprzedaz, dorzucić kaske i kupić BlackIce lub coś pokrewnego ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli rozmawiamy to na temat Black Ice to może zainteresuje Was informacja o nowej ich rewizji.

Poprzednia wersja miała kilka błędów:

-Delikatny lakier

-Otwory były tak rozmieszczone, że trudno było założyć dwa wentyle na raz

-Bardzo delikatne kroćce bez gwintu

Przekazałem te informacje Willowi z OC Hardware Labs. I wczoraj do Polski trafiła nowa rewizja chłodnic po nowych cenach.

Teraz zastosowany lakier jest na bazie żywicy epoksydowej i dodatowo jest termo-utwardzany.

Chłodnice mają gwintowane otwory co pozwala na samodzielny montaż choinki 1/2" (znajduje się w komplecie), lub szybkozłączek.

Komora plenarna została przeprojektowana, w celu jeszcze mniejszych oporów. I chyba to co najważniejsze niższe ceny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW: ciekawe dlaczego ktoś to sprzedaje skoro już ma w budzie (zdjęcia)... pewnie chce sprzedaz, dorzucić kaske i kupić BlackIce lub coś pokrewnego ;-)

Gościu gdybyś nie zauważył to On się specjalizuje w sprzedaży nagrzewnic. Sam od niego wziąłem podobną. Sprzedaje je na allegro. A takie gadanie, że twoja jest wydajniejsza to mi się śmiać chce ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZłowieku!!! Nagrzewnica samochodowa ma wielokrotnie większą powierzchnie odpowadzania ciepła niz jakiś tam Black Ice.

1283370[/snapback]

Czlowieku! on zapewne zdazyl sie sam o tym przekonac..

:lol: :blink: :huh: :unsure:

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się przekonałem do takiej nagrzewnicy. U mnie na aquaelu 650 utrzymuje temperaturę poniżej 50 stopni mojego blisko 140Watowego Bartona nawet po kilkugodzinnym obciążeniu primem. Wchodzą na nią niemal idealnie 2 wiatraki 120mm.

Za cholerę nie kupię Black ICE. Jak fiaciora miałem po niecałe 50zł nówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi