arielcpu Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Kupiłem wczoraj płytę AsRock P4I65GV i zapakowałem do niej mojego Celerona 2,4Ghz, następnie zainstalowałem pamięć Infineon 512Mb PC3200 (400Mhz). Wchodzę do biosu a tam moja pamięć jest taktowana 133Mhz (ddr266) o co chodzi, o dual chanel. Może ta płyta w pojedynczych kościach nie widzi inaczej. Komp raczej działa wolno. O co chodzi? :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 poczytaj inne posty.... tak juz jest na cipach intela,na via puscil bys asynchro... czytaj istniejace posty!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 WELYK - Wez ty mnie glupot tu nie wypisuj erotomanie (cipach :wink: pajac) . Odpisalbys konkretnie koledze i pomogl a nie tylko zamieszanie wprowadzal: 1. asynchro jest rowniez na plytach intelowskich :!: , poczytaj np. tutaj: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...5/strona-1.html 2. zastanawiam, jakbys chcial je ustawic by procek o FSB533 dzialal z DDR-ami ustawionymi na 400 :lol: Jesli jush to moze byc odwrotnie - procek jest taktowany wyzsza czestotliwoscia niz pamieci i po to jest asynchro :!: ARIELCPU - Wszystko jest w jak najlepszym porzadku - pamieci beda Ci chodzily na DDR266 poniewaz masz proca o FSB533 - czyli FSB magistrali plyty wynosi 133MHz -> pamieci 2×133MHz = 266MHz -> procek 4×133MHz = 533MHz. Te pozostale 133MHz dla pamieci (w trybie synchronicznym z prockiem) mozesz wykorzystac do podkrecenia Celeronka, co na plycie AsRock'a (zwlaszcza tej) jest praktycznie niemozliwe :? Tak wiec obecnie masz spory 'przyszlosciowy' zapas - gdy wymienisz plyte na np. Abita bedziesz mogl skorzystac z tego zapasu... Pozdro... ____________________________ I've got probably the last Northwood in Poland :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Sorry, że odświeżam temat ale mam pytanko... Czy na tej płytce można wkońcu puścić ramy i procka asynchronicznie? I czy przy procku 800mhz pamięci będą normalnie chodzić w dualu na 400mhz? dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...