Skocz do zawartości
stona

Ręczna zmiana grafy z no-name na firmówke ;)

Rekomendowane odpowiedzi

mam swojego GF ale jest 100% no name :( , pod wzgledem technicznym to chyba to samo co firmowe , sprawdzilem i mam takie same pamiatki jak np ta sama karta z Leadteka

i pytanko : Jak mozna przerobic taka karte no-name na firmowke ? Czy wystarczy nagrac biosik z tej firmowej ? czy cos jeszcze ? a moze w ogole cos innego :)

papa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam swojego GF ale jest 100% no name :( , pod wzgledem technicznym to chyba to samo co firmowe , sprawdzilem i mam takie same pamiatki jak np ta sama karta z Leadteka  

i pytanko : Jak mozna przerobic taka karte no-name na firmowke ? Czy wystarczy nagrac biosik z tej firmowej ? czy cos jeszcze  ? a moze w ogole cos innego :)

papa

Napisz na nim "no name" i masz oryginalnego no name :!: :oops:

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i pytanko : Jak mozna przerobic taka karte no-name na firmowke ? Czy wystarczy nagrac biosik z tej firmowej ? czy cos jeszcze  ? a moze w ogole cos innego :)

papa

Możesz nagrać bios od dowolnej "firmowej" MX440. Może to być Gainward, Leadtek, MSI wszystko jedno. Tylko nie licz na to że zacznie dzięki temu zabiegowi lepiej się kręcić :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i pytanko : Jak mozna przerobic taka karte no-name na firmowke ? Czy wystarczy nagrac biosik z tej firmowej ? czy cos jeszcze  ? a moze w ogole cos innego :)

papa

Możesz nagrać bios od dowolnej "firmowej" MX440. Może to być Gainward, Leadtek, MSI wszystko jedno. Tylko nie licz na to że zacznie dzięki temu zabiegowi lepiej się kręcić :wink: .
Kręcić nie będzie sięlepiej ale można poprawić osiągi karty. Nie trzeba do tego zmieniać biosa wystarczy tylko zainstalowaćstery innego producenta. I to jest niezaprzeczalne. Jak ktoś nie wierzy to niech poszuka sobie mojego wątku o ustawieniach kyro2. Sama podmianka sterów na stery od herculesa dała wzrost kilku procentowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogole (zanim temat na Osla poleci :-)) dodam pytanie: -jak przerobic kundelka na "firmowke"? (moze byc jajnik..)

ROTFL

to najlatwiej - trzeba kupic na wyprzedazy starych mebli kredens na niskich nozkach, kupic szczeniaczka/kundelka, wepchnac go pod ten kredens i nie wypuszczac az urosnie - efekt murowany kundelek/jamniczek (zeby byl dluzszy mozna ciagnac 1 reka za ogon a 2 za mordke - tak ze 3 godziny dziennie)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej ale mnie zrugaliscie :(

chodzilo mi o to ze mam sterowniki Gainwarda i jak chce je zainstalowac to win krzyczy ze ja nie mam tego gainwarda , a chodzi mi o to zeby cos zmienic zeby win myslal ze jednak ten gainward jest i lyknal te stery i o nic wiecej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...