Skocz do zawartości
MeHow

GDZIE stery do dzwiekowki AC'97???

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam sterow do tej dzwiekowki. Za linka bede b.dźwięczny :lol:

Chodzi o to, ze na nowych sterach powinno mi sie dac odpalic gre i w tle rozmowe glosowa z kims przez mikrofon. Na starych sterach pisze, ze nie mam fullduplex, a nawet na starym AC100+ (ISA) mialem fullduplex!

Tak wiec czekam na linka lub rady ;)

Z gory dzieki

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam sterow do tej dzwiekowki. Za linka bede b.dźwięczny :lol:

Chodzi o to, ze na nowych sterach powinno mi sie dac odpalic gre i w tle rozmowe glosowa z kims przez mikrofon. Na starych sterach pisze, ze nie mam fullduplex, a nawet na starym AC100+ (ISA) mialem fullduplex!  

Tak wiec czekam na linka lub rady ;)

Z gory dzieki

MeHow

AC97 to po prostu Audi Codec 97 i sterowniki do niego zależą od układu który pełni tą funkcje może to być np. intel 82801AA lub via vt686b(mostki południowe na płytach głównych) czy też jakieś wyspecjalizowane układy na kartach dźwiękowych. Jak podzasz produkt o który ci chodzi to pomogę ci znaleść sterownik(o ile bede potrafił).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy ze poda o jaka plyte glowna chodzi

reszta juz prosta jak drut.....

Prosta nie prosta jasnowidzem nie jestem :( .Ale jeżeli chodzi mu o tą płytkę którą ma w podpisie to: http://download.msi.com.tw/support/dvr_exe/alc41.exe

pozdrawiam

dziex all!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi