szpak Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 tak jak na stronie głównej czy ktos z was juz takie cos prubował zrobic?? jak tak to moze ma jakies wymiARY LUB OPIS ..BO MAM OCHOTE ZROBIC SOBIE TAKIE CUS:) tylko zeby był jakis plan...a z anglika biegły nie jestem wiec ten opis co jest na The Tech Zone mi nie pomoze =( a tak sie fajnei składa ze mam w domq ten taki plastik czy co to tam jest pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 tak jak na stronie głównej czy ktos z was juz takie cos prubował zrobic?? jak tak to moze ma jakies wymiARY LUB OPIS ..BO MAM OCHOTE ZROBIC SOBIE TAKIE CUS:) tylko zeby był jakis plan...a z anglika biegły nie jestem wiec ten opis co jest na The Tech Zone mi nie pomoze =( a tak sie fajnei składa ze mam w domq ten taki plastik czy co to tam jest pozdro szpak Wejdź sobie na www.tweak.pl, tam jest galeria obudów i chyba dwie są przeźroczyste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Wymiary to dopasowujesz do swoich potrzeb, jezeli robisz bude od podstaw. nie wiem w czym widzisz problem ? zmierz sobie tylko polki na napedy i HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 hmm dokładnie - to załeży od potrzeb i pomysłu. mnie coś takiego szczeliło do głowy, ale to jak już skończę tą. też geniusz jestem - jednej nie skończyłem o drugiej myśle... Miało by to wyglądać jak szklany bigtower - właściwie troche wyższy od normalnego z 8 abo 9 wnękami 5,25 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 najpierw zastanow sie czy napewno chcesz bude z plexi : 1.rysuje sie 2.odbijaja sie paluchy 3.kurz widac w srodku 4.lepiej ze szkla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 najpierw zastanow sie czy napewno chcesz bude z plexi : 1.rysuje sie 2.odbijaja sie paluchy 3.kurz widac w srodku 4.lepiej ze szkla a ze szkła to niby jak tez sie paluchy odbijajoł i widac kurz a co gorsza moze sie stłuc i szkło jest trudniejszym materiałem do obrubki niz plexia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Wymiary to dopasowujesz do swoich potrzeb, jezeli robisz bude od podstaw. nie wiem w czym widzisz problem ? zmierz sobie tylko polki na napedy i HDD hmmm nie robiłem jeszcze zadnej obudowy i najlepiej by mi bbyło robic z jakiegos gotowego schematu a tak to problemu nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 to sie nazywa lenistwo. zero własnej inwencji twórczej. człowieku pokaż mi kogoś co 2 razy robił bude z plexi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 to sie nazywa lenistwo. zero własnej inwencji twórczej. człowieku pokaż mi kogoś co 2 razy robił bude z plexi... o moja pomysłaowosc i inicjatywe to sie nie martw bo ona by wyszła wraz z postepem budowy a z jakimkolwiek planem jest poprostu pewniej a leni jak najbardziej ...hm widze ze jednak bede musił sam własny plan sobei zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Ja właśnie kończe obudowe z plexi, mam poziomo płyte a pod nią zasilacz cd ki dysk i flopa. Wygląda zaj*****e, tylko że jeszcze musze nad nią posiedzieć, bo narazie nie ma jescze boków i góry... złożyłem na tyle żebu odpalić. I tak przy okazji- co mam uziemić ? bo nie wiem :). A plexi pocieli mi w agencji reklamowej na frezarce. Kółka na wentylatory, dziury na cdki i wogóle ścianki. I wszystko pasuje co do mm. Całość złożyłem na kontownikach (bo nie chce kleić). No i w prszyszłym tygodzniu może będzie gotowa, a jak zrobie zdjęcia to napewno się pochwale. a narazie jestem dumny z fajnych przycisków power i reset :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Szkło akrylowe drogie wiec jak nie masz odpowiednich narzędzi to nawet nie kombinuj miałem taką obudowę sam robiłem i bardzo trudno zrobić sobie tak super !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 moja obudowa jest całą przeźroczysta :mrgreen: bo jeszcze nie ma ścianek :mrgreen: - na razie konstrukcja stoi - BTW czy ktoś się orientuje czy u byle szklarza można qpić szkło hartowane cięte na wymiar i w miarę oszlifowane z boków? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 mozna kupic hartowane podwojnie klejone a do srodka mozesz sobie dac nawet jakis rysunek , ale lepszy baje by byl jakbys poszedl z szyba do zakladu gdzie tna porcekane i dogadac sie z kims zeby wyrzezbil jakis rysunek :) musze zagadac z moja kuzynka cos mi moze zrobi na boku jak oszkle jeden bok :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 Tak, wszystko pieknie, tylko nie wiem jak to sie ma do EMI. Metalowa buda stanowi swego rodzaju ekran chroniacy bebechy przed zakluceniami elektromagnetycznymi, pleksi raczej nie... Wiec jestem bardzo ciekaw jak sie ma plastikowa buda do ogolnej stabilnosci i niezawodnosci systemu ;). P.S. Czy ja wygladam na przesądnego? :lol: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Tak, wszystko pieknie, tylko nie wiem jak to sie ma do EMI. Metalowa buda stanowi swego rodzaju ekran chroniacy bebechy przed zakluceniami elektromagnetycznymi, pleksi raczej nie... Wiec jestem bardzo ciekaw jak sie ma plastikowa buda do ogolnej stabilnosci i niezawodnosci systemu ;). P.S. Czy ja wygladam na przesądnego? :lol: Pozdr... dobre pytanie tez bym chciał sie tego dowiedziec bo chyba trzeba jakos to wszystko uziemic ??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 ... dobre pytanie tez bym chciał sie tego dowiedziec bo chyba trzeba jakos to wszystko uziemic ??!! juz kiedys byly spory n/t uziemiania - IMHO jak masz uziemienie w kontakcie to styka bo przez zasilacz caly komp jest uziemiony :!:, a jak nie masz w kontakcie to czy obudowa metalowa czy z plexi to i tak nie ma uziemienia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hmmm w listwie jest uziemienie to i chyba starczy dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hmmm w listwie jest uziemienie to i chyba starczy dzieki za odpowiedznie patrz na listwe tylko rozkrec kontakt w scianie i zobacz czy masz podlaczony gdzies ten bolec od uziemienia - bo jak nie to [gluteus maximus] blada PS pamietaj jak grzebiesz przy kontakcie to wylacz bezpieczniki (wykrec korki) :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hmmm w listwie jest uziemienie to i chyba starczy dzieki za odpowiedznie patrz na listwe tylko rozkrec kontakt w scianie i zobacz czy masz podlaczony gdzies ten bolec od uziemienia - bo jak nie to [gluteus maximus] blada PS pamietaj jak grzebiesz przy kontakcie to wylacz bezpieczniki (wykrec korki) :!: no bez jak wiem jak wyglada uziemienie w gniazdku i korków tez nei terzeba wykrecac starczy sprawna reka :) a bolca jak patrze to nei ma ale jak zmienei gniazdko to bedzie hehe dziki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Panowie co trzeba uziemić (jeżeli trzeba cokolwiek)!! bo to że nia ma uziemienie w gniazdku nie znaczy że kompa się nie da uziemić bo mój (jak był jeszcze z blachy) np. było podłączony kablem do kaloryfera i się spisywał bo kabel iskrzył jak był niedociśnięty !?! A teraz zastanawiem się czy w obudowie z plexi (oprócz uziemienia zasilacza warto coś jeszcze (np karty pci)) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Panowie co trzeba uziemić (jeżeli trzeba cokolwiek)!! bo to że nia ma uziemienie w gniazdku nie znaczy że kompa się nie da uziemić bo mój (jak był jeszcze z blachy) np. było podłączony kablem do kaloryfera i się spisywał bo kabel iskrzył jak był niedociśnięty !?! A teraz zastanawiem się czy w obudowie z plexi (oprócz uziemienia zasilacza warto coś jeszcze (np karty pci)) ? Jezeli chcesz uziemiac to prosze : sledzie od PCI skorupa HDD skorupki napedow CD i flopa masa z MoBo Nie muszisz uziemiac jak masz problemowo, mozesz tez zerowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Dzięki za prostą w odbiorze odpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...