Ishigaki Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Witam wszystkich tweakerow, Zanim zaczne ubolewac nad tym, czego nie moge zrobic, napisze, ze przeszukalem wszystkie posty na tym forum w dziale "oprogramowanie", ktore zawieraly wzmianke o MBM, bylem na stronce http://www.livewiredev.com/bbs/showthread....p?threadid=3664 jak rowniez tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=393...7&highlight=mbm postapilem wedle zalecen tam znalezionych, kilkakrotnie tez przeczytalem HELP do MBM, i nic. Czy komus udalo sie ustawic odczyt temperatury z tego dysku w MBM (dodam, ze w speedfanie czyta bez problemu i pokazuje od 41-43st.) Ale milo byloby nie musiec odpalac 2 progow. Ponizej zrzuty configu czujnikow w MBM 5 - mam najnowsza wersje, dodatkowo spatchowana juz po decyzji autora o zamknieciu projektu :( Czy to, ze oprocz Case, Diode oraz Socket nie pojawia sie inny czujnik, to oznacza mogiłe? Na drugim obrazku widac, ze jednak cos tam wykrywa....Albo ja mam jakies zacmienie, a Wy mi pomozecie to rozjasnic, albo składam broń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Cos widze nie wyszlo mi podlaczenie obrazkow bezposrednio w watku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Naprawde nikt? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 ja korzystam z MBM ver 5.3.7.0 i mam taki sam dysk i spokojnie wykrywa i pokazuje temp. - w ustawieniach zakładka 'głowne' zjechałem na sam dół i 'zafajczyłem' opcję:'znajdź dyski twarde IDE z czujnikiem temp. - zrestartuj po zmianie'. I to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 ja korzystam z MBM ver 5.3.7.0 i mam taki sam dysk i spokojnie wykrywa i pokazuje temp. - w ustawieniach zakładka 'głowne' zjechałem na sam dół i 'zafajczyłem' opcję:'znajdź dyski twarde IDE z czujnikiem temp. - zrestartuj po zmianie'. I to tyle. witam, robilem dokladnie tak samo, wszystko widac zreszta na zalaczonych zdjeciach, ale caly czas nie wyswietlalo mi temp. HDD :( Ale zapomnialem o pewnej malej, wesolej opcji visual - wystarczylo pogrzebac i voila! jest, teraz zamiast speedfana w Samurize wsadze MBM, bo wczesniej tej temp. HDD mi brakowalo :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 a ze tak zapytam masz wlaczona w biosie opcje S.M.A.R.T ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 a ze tak zapytam masz wlaczona w biosie opcje S.M.A.R.T ? Tak, mam, tak jak pisalem, Speedfan czytal temperature dysku, natomiast w MBM przeoczylem opcje Visual, w ktorej ustawialo sie, ze na High/Low ma byc rowniez widoczny HDD, teraz wszystko smiga jak trzeba, dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...