Skocz do zawartości
OBcY

Tania płyta do kręcenia P4

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety jak kupowałem moje P4 nie wiedzialem nic o jego możliwościach podkręcania i kupilem do niego kiepska plyte ecs'a. Teraz chcialbym zmienic na jakas inna na ktorej moglbym podkrecic mojego pentiuma. Wiec teraz nie wiem czy jest jakas tania plyta... nie zalerzy mi na zadnych bajerkach (raid, usb 2, firewire) tylko na kreceniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam MSI 845E Max, płytka jest oparta o intelowy chipset 845E. Na giełdzie (w sumie w dobrym sklepie również) nie powinieneś za nią zapłacić więcej niż 450zł. Posiada spory zakres regulacji zarówno FSB, jak i napięć Vcore, AGP oraz MEM. Nie sugeruj się tym, że w moim przypadku procek się cienko na niej podkręcił - jest to wyłącznie wina procesora, a dokładnie jego kiepawej serii :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do procka intela bierz płytę koniecznie na chipsecie intela, nie daj się w konia robić, że jakieś sis czy via będą lepsze. Naprawdę z czystym sumieniem polecam Ci płytę MSI 845E Max, i do niej oczywiście dobre pamiątki PC333, bo przecież o podkręcanie Ci chodzi :) A cena przy takiej samej jakości jest napewno bardzo konkurencyjna w stosunku do produktów Abita czy Asusa, oczywiście biorąc pod uwagę jedynie płyty na chipsetach intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do procka intela bierz płytę koniecznie na chipsecie intela, nie daj się w konia robić, że jakieś sis czy via będą lepsze. 

Co do VIA to sie zgadzam, nigdy bym nie kupil plyty na via pod p4, ale z SiS sprawa ma sie zupelnie inaczej. Chipy SiS pod p4 sa takie jakie powinny byc, wydajne i calkowicie stabilne, nie ma z nimi zadnych problemow. SiS ma pelne 'blogoslawienstwo' intela na produkcje chipsetow pod p4 i co najwazniejsze dobrze sie z tego wywiazuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie najezdzajcie juz tak na via p4x400 bo ja na tym jade i nie narzekam.

500 zeta dalem za plytke, p2.0 lata na fsb 533(quad), a jak kiedys zdejme boxowy cooler :) i zaloze wc to sie zobaczy co sie da zrobic wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie najezdzajcie juz tak na via p4x400 bo ja na tym jade i nie narzekam. 

500 zeta dalem za plytke, p2.0 lata na fsb 533(quad), a jak kiedys zdejme boxowy cooler :) i zaloze wc to sie zobaczy co sie da zrobic wiecej

Jesli tak to sorry, mam zle doswiadczenia co do VIA, kiedys mialem amd na via :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...