Piterrro Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Hej Mój kumpel ostatnio zmieniał kompa, i składając zamówienie podał iż chce Athlona 2500+, ale w sklepie stwierdzili, że tych procesorów nie ma już w sprzedaży (co już wydało mi się podejrzane...). Dali mu więc Semprona 2400+, jednak jednej rzeczy nie mogę zrozumieć, otóż w biosie nie ma wzmianki o typie procesora (MSI KT6), a system wykrywa Athlona 2000+. Chciałem sprawdzić jakie oznaczenia widnieją na procku jednak, okazało się, że skrzynka jest zaplombowana. Napiszcie więc czy możliwe jest, ażeby system żle wykrywał typ i prędkość procesora?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 prędzej płyta może mieć nie uatualniony bios i dlatego Semprona wykrywa jako Athlona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Ale czemu wykrywa go jako 2000+?? Oto jest pytanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Ale czemu wykrywa go jako 2000+?? Oto jest pytanie... Byc moze sempron 2400+ ma najbardziej zblizone parametry do athlona 2000+? Uaktualnij bios i sie przekonasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Wcale mnie nie dziwi, że płyta widzi semprona 2400+ jako athlona 2000+, bo procesory te mają takie samo taktowanie, taki sam rdzeń, a jedynie różnią się szyną fsb: 133 dla athlona i 166 dla semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...