Vincent de Marco Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 CPU jak w podpisie, podkrecony do 3.1 GHz. Temp.idle = 28 st. Temp.w stresie = 43-45 st. To wszystko przy Zalmanie ustawionym na 1800 obr. W idle spoko, ale w stresie chyba troche duzo nie ? Zalman powyzej 2000 obr. zaczyna byc wyraznie slyszalny, wolalbym go tak nie rozkrecac. Z drugiej strony temperaturka. No, ale sa tez 2 Coolermastery 80-tki z tylu budy i wywiewaja powietrze calkiem chlodne. Wszystkie odczyty obrotow i temp. pochodza z Asus Probe, a te jak wiadomo - podobno - zaniza o 10 st.C. Czyli byloby nawet 55 st.C. Duzo 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 hmm, ja mam o 3-4 stopnie wiecej w stresie... tyle ze na boxie. Wiec chyba masz troche za duzo. Sprawdz paste i mocowanie coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Mi w stresie po 30min primy dochodzi do 60C wiec jak masz 45 to nie ma co się bać gdzieś czytałem, że ktoś miał 75C i wszystko było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zalman jest tak przykrecony, ze juz dalej sruby nie ida. Paste nakladalem jakies hmm 3-4 miesiace temu, Arctic Silver 5. Podobno z czasem odparowuje, ale to (znowu podobno) nawet lepiej bo sie ladnie integruje ze spodem radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zalman jest tak przykrecony, ze juz dalej sruby nie ida. Paste nakladalem jakies hmm 3-4 miesiace temu, Arctic Silver 5. Podobno z czasem odparowuje, ale to (znowu podobno) nawet lepiej bo sie ladnie integruje ze spodem radiatora. Na moim 2.6C podkreconym do 3.2Ghz, chlodzenie Zalman 7000Cu ( 2000obr) + Arctic Silver 5 + obudowa Big Tower Chiefteca z 4 wentylatorami mam temperature w spoczynku jakies 42C a w stresie ok. 58-60C wiec u Ciebie zadnego problemu nie ma. Oczywiscie ja mam plyte Abita ktora troche zawyza odczyty a Ty masz Asusa ktory zaniza. Generalnie sadze ze w rzeczywistosci mamy podobne temperatury tj jakies 55C w stresie i jest to wartosc jak najbardziej ok. Jestem pewien ze nia ma sie o co martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 hmm, ja mam o 3-4 stopnie wiecej w stresie... tyle ze na boxie. Wiec chyba masz troche za duzo. Sprawdz paste i mocowanie coolera. Jak krecisz CPU do 3.0 (czyli FSB grubo powyzej 200) to dajesz nawiew na North Bridge ? Ten radiator Asusa grzeje sie dosc mocno :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...