liquidboy Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Witam! Po zakupie monitorka z tematu wszystko jest ok po za tym, że gdy przesuwam okienko gadu czy przewijam tekst - czcionka ma tendencje do pogrubiania się (śmużenia?) i obraz tak jakby lekko drżał albo mi się wydaje. W grach żadnego efektu smużenia nie zauważyłem. Czy może ktos się spotkał z czymś podobnym, może to jest normalne (choć troche wkurzające)? Kabel DVI i rozdziałka 1280x1024@75hz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 wlaczyles ;wlasciwosci-wyglad-efekty-wygladzanie czcionek-clear type,powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Musze powiedzieć ze nie dużo daje zmiana jakichkolwiek ustawien wygładzania czcionek, inne odświeżanie tesh nic nie zmienia. Może na mojej matrycy ten efekt jest bardzo widoczny a na innych nie, jestem ciekaw jak innym przeszkadza smużenie czcionki. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
global Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Na matycy TN, czyli taka jak posiadasz, jest to najmniej widoczne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 normalka przy LCD ;) ja tam na to nie zwracam uwagi... wylacz plynne przewijanie, bo to glownie przy tym wystepuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-pl Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Co wy ludzie gadacie??? Niewiem... Czy każdy poprostu kupił jeden monitor dla siebie i już jest wielki znachor i moze go polecic? Czy jest osoba, która poprostu siedzi w monitorach i przez jej ręce przeleciało z 10 LCD a przynajmniej 4ry? Gościly u mnie dwa monitory przez ostatnie 2 dni... Philips 170S i Samsung 710T. Samsung ma lepszą jakośc wyswietlanego obrazu, ostry, bardziej krystaliczny, ale co z tego? No własnie NIC z tego. Na philipsie moglem pracowac 10godzin i jak odeszlem to nieczulem w ogole siedzenia przed kompem jak bylo to w CRT, jednak na samsungu oczy bolą po kilku minutach! (poloczenie cyfrowe DVI)! Inną sprawą jest to że philips ladnie przeglądal stronki itd. zaś samsung ten smuzy ze az migocze obraz! Przeglądam WWW z tabelami i miga caly ekran, nawet gdy przesówam wolno kursor to migocze on! Na philipsie tak niebylo... Trace wiare w dobre monitory LCD! Jesli ktos potrafi temu zaprzeczyc to prosze bardzo! Ja jestem otwarty bo nieche wymieniac monitora co 3 dni!!! Będe naprawde wdzięczny, jesli dostane porade od osoby ktora sie naprawde zna, a nie ze wydaje jej sie ze sie zna! Dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...