ŚwIeRsZcZ Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Cześć !!! Przed sekundą przyjechałdo mnie kurier z nowym zasilaczem - TAGAN 480W. Wszystkie kabelki podłączyłem, ale w momencie gdy włączam z tyłu zasilacz wywala mi w domu korki... Na moim dotychczasowym zasilaczu wszystko jest OK, nic sie nie dzieje, Czy to wadliwy zasilacz czy co ??? Juz nie wiem co mam robic , przekladalem 3 razy zasilacz , podpinalem na nowo i dalej to samo... Czekam na szybką pomoc, Wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Juz byl podobny przypadek, tylko nie pamietam z jakim zasilaczem. Skonczylo sie to tak ze oprocz zasilacza spalil sie procesor jak dobrze pamietam, wiec uwazaj i wymieniaj zasilke na nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŚwIeRsZcZ Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Ale czy to możliwe żeby takiej klasy zasilacz, bo w koncu to nie jest jakis tani chłam był zepsuty ?? :/ czy możliwe są jakieś inne przyczyny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 czy mozliwe jest ze bmw 7, w koncu nie jest jakis tani chlam bylo zepsute?.. jezz wszystko moze sie popsuc przeciez!! Wiesz jak kurierzy traktuja paczki? Jeb o sciane auta bo sie spieszy, jeb o podloge bo mial dobry humor i sie zucil - autentyk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 mam toppowera 400w od nowości wywalał mi korki zjebał mi zajebistego bartka 2500. Działo się to w momencie gdy była włączona listwa i włączałem zasilacz na 1.(wlączałem go). W moim przypadku na wywalanie korków pomogło mi to że najpierw włączam zasilacz pózniej listw. A co do wywalania wydaje mi się że nie jest to uszkodzenie zasilacza, paru osobom z taganami tak się działo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Juz byl podobny przypadek, tylko nie pamietam z jakim zasilaczem. Skonczylo sie to tak ze oprocz zasilacza spalil sie procesor jak dobrze pamietam, wiec uwazaj i wymieniaj zasilke na nowa :DTak był i to z zasilaczem tagan 480W jeśli dobrze pamiętam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Miałem podobną niespodziankę z szefem nowym. Raz po raz przy włączaniu listwy wywalało bezpieczniki. Rada okazała się prosta.... zmieniłem gniazdko do którego podłączam listwe (podłączyłem listwę do drugiego gniazdka w pokoju). Przypuszczam że być może w grę wchodzą tu np. za duże obciążenia na danej linii do której jest podłączone gniazdko i w sumie z kilkoma innymi jakimiś urządzeniami przy włączaniu przeciąża to obwód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 u mnie musialem podlaczyc monitor, drukarke i cos tam jeszcze do jednej listwy, a kompa do 2giej :roll: o ile dobrze pamietam to trzeba cos tam zmienic w bezpiecznikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 poprostu zwarcie po stronie pierwotnej w zasilce (pewnie uwalone tranzystory) na gwarancje i niech nowke daja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgadza się żaden prawidłowo działający zasilacz nie przciąży na tyle bezpieczników, no chyba że masz założone 10A w domu w co wątpię, bo na 1 fazę przynajmniej 16A się zakłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 to co jak mam toppowera i wywala mi korki w sytuacji gdy przy włączonej listwie go włączam to wywala a przy wyłączonej i włączeniu wpierw zasilacza a pożniej listwy działa wszystko ok nic się nie dzieje to wymieniać zasilacz? Czy oprócz tego wywalania taki zasilacz może spowodować inne przykre konsekwencję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...