alexsus.[PL] Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Witajcie mam pytanie czy dobrze sobie planuje chłodzenie komputera ? foto 1 foto 2 Foto 1 przedstawia ogólny burdel w kompie Foto 2 przedstawia miejsca gdzie chciałbym zainstalować coolery Wentylator w zasilaczu na jakis kolorowy 80x80 wywalający ciepło z kompa, pod nim taki sam 80x80 taksamo wywalający ciepło. Wentylator w środku na procesorze to już wymieniam w najbliższym czasie ... Przód: Wywalam dwie zaślepki i wsadzam i wch miejsce 80x80 który bezpośrednio smucha na dysk01, niżej zainstalować 4 wentylator który dmuchałby na hdd02 który znajduje się pod stacją fdd Zasugerujcie mi jak zrobić aby cyrkulacja powietrza była najlepsza a chłodzenie jeszcze lepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Rozwiązanie znakomite ale ja się tak zastanawiam czy jest cicho? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Witam, U mnie dziura w budzie się nie pokrywa dokadnie z coolerem, co zrobić? Czy poprawadzić po przekątnej czy może zastosować kąty proste? Co będzie lepsze? Może jeszcze dać na wlocie tego tunelu wiatrak wciągający powietrze? Czy to nie zrobi "złego" ciśnienia, spowoduje spadek wydajności? Narazie poglądowo wygląda to tak: http://www.xanagaz.republika.pl/tunel.jpg I tak nie zakrywa całego wiatraka... Edytowane 19 Listopada 2005 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...