Skocz do zawartości
Gość kev

Quake IV

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie ze przejde :) zajmie mi to dzien, moze dwa, gora 3... a w MP bede gral 5-6 lat. to wlasnie dla mnie stanowi sile kazdego fpp :)

a ocena na jakis gamespotach przejmowac sie nie bede. Kiedys UT dostal wyzsza ocene niz Q3 w pewnym znanym polskim czasopismie :D i co z tego? :D NIC ;-)

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łudźcie się dalej zę Qauke 4 będzie miał dobry multiplayer.Przecież od samego początku mówiono,że główny nacisk będzie na tryb SP.Tak samo jak w Doomie 3 mapy,będą góra 8-osobowe,w najlepszym wypadku 16,chociaż szczerze w to wątpię.Przecież silnik Dooma 3 sam w sobie wyklucza wysoką dynamikę gry.możecie się ze mnie śmiać i mnie bluzgać ale 18.11 zobaczycie kto miał rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytuję" Quake 4 - tylko 70% według magazynu PC Gamer?

Wielu producentów gier komputerowych cieszyłoby się, gdyby na łamach renomowanego magazynu PC Gamer ich gry otrzymywałyby oceny na poziomie 70%. Wielu tak, ale trudno tego samego oczekiwać od twórców programu Quake 4, który według ujawnionych wczoraj informacji otrzymał taką notę w znanym z brutalnych opinii czasopiśmie.

Według tego, co można było przeczytać wczoraj w Internecie, Quake 4 oferuje mnóstwo akcji, makabryczne sceny oraz mapę Q3DM17 zrealizowaną w silniku Doom 3 – tyle w kwestii plusów. Po drugiej stronie (minusy) znalazła się banalna fabuła, słabo rozwinięty wątek o przemianie głównego bohatera w żołnierza wroga oraz brak botów w trybie multiplayer. Całość podsumowano stwierdzeniem, że „old-schoolowa” strzelanina cierpi z powodu braku designu na miarę XXI wieku. Z recenzji wynika ponadto, że Quake 4 oferuje zaledwie dziesięć godzin rozgrywki w trybie single player."

wiec nie nie jest tak rózowo, ale i tak zagram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łudźcie się dalej zę Qauke 4 będzie miał dobry multiplayer.Przecież od samego początku mówiono,że główny nacisk będzie na tryb SP.Tak samo jak w Doomie 3 mapy,będą góra 8-osobowe,w najlepszym wypadku 16,chociaż szczerze w to wątpię.Przecież silnik Dooma 3 sam w sobie wyklucza wysoką dynamikę gry.możecie się ze mnie śmiać i mnie bluzgać ale 18.11 zobaczycie kto miał rację.

1692965[/snapback]

Hahahaha !!! :D :D :D

Quake 1 tez byl only ! SP !

Quake 2 byl nacisk na SP i dodany "slaby" MP - dziwne, do dzisiaj kolesie graja.

Quake III Arena - MP only bo wiadomo ..

Quake 4 - niedosyt z Q III, ze nie bylo SP. MP bedzie na pewno swietny bo taki MA BYC ! inaczej ludzie Carmackowi by jaja urwali.

Co Wy porownujecie do D3 ???

To moze porownamy MOHAA do QIII bo na tym samym silniku, he ?

I w Q3 nigdy nie gralem nawet 2v2 wiec dla mnie TDM moze nie istniec wogole.

1v1 to jest to. Liczysz tylko na siebie i tylko od Ciebie zalezy czy jestes przegrany czy wygrany. Sama smietana w Q III A.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ponoć to nieprawda że PC GAMER Q4 dostał 70%.Na forum PG,piszą że Q4 wogóle nie był jeszcze recenzowany.

http://www.pcgamer.com/forum/viewtopic.php?t=10381

http://www.pcgamer.com/forum/viewtopic.php...er=asc&start=15

Edytowane przez RALF11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ponoć to nieprawda że PC GAMER Q4 dostał 70%.Na forum PG,piszą że Q4 wogóle nie był jeszcze recenzowany.

1693079[/snapback]

Poszedl gluchy telefon i zaraz beda linki do pierwszych zapowiedzi z podrabianym screenem z ocena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1692965[/snapback]

mapy moga byc 8 osobowe, wiecej nie trzeba, tdm gra sie 4v4. silnik dooma to silnik dooma, per pixel hit tam bylo, w q4 masz stare dobre hitboxy... ogolnie netcode bedzie bardzo podobny do tego z q3. a co ma silnik do dynamiki gry to nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mapy moga byc 8 osobowe, wiecej nie trzeba, tdm gra sie 4v4. silnik dooma to silnik dooma, per pixel hit tam bylo, w q4 masz stare dobre hitboxy... ogolnie netcode bedzie bardzo podobny do tego z q3. a co ma silnik do dynamiki gry to nie wiem...

1693132[/snapback]

Hehe, wyobrazasz sobie raile pod nogami ? :D

To by bylo niezle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wytłumaczysz to:

He??  B)

1692878[/snapback]

nie bede tego tlumaczyl bo :) przeciez mess napisal ze dla niego cala magia to MP nie pisze ze ludzie ktorzy graja tylko SP to lole a w MP to mastahy i na odwrot. Chcialem tylko powiedziec ze nikt pretensji do nikogo nie ma ze jedni graja w SP drodzy tylko w MP, wiec peace and love ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urywki recenzji z pcgamera( NIE POTWIERDZONE! jeszcze.....ciagle szukam, moim zdaniem fake, ale roznie bywa.......wg mojej opini te urywki recenzji sa zbyt prostym jezykiem napisane z informacji znanych ogolnie a reszta latwym sposbem dodana, np ze jest the edge w nowym wydaniu i itp..)

"Over the course of its 15-year existence, developer Raven Software has been pushing the boundaries. It raised the bar (orlowered it, depending on your view) for hyper realistic gore with Solider of Fortune and went where no developer had gone before with Star Trek: Elite Force - not just one of the best Trek games ever made, but also one of the best shooters released in 2000. One of its few non-shooter efforts, X-Men Legends, has become the best selling X-Men game ever. And no list of Raven winners would be complete without its collaborations with id Software, most notably the Heretic and Hexen franchises"...

..."So why is it that Quake 4, Raven's recent teaming iwth id, plays it very, very safe? A solid shooter, it's nonetheless a throwback to a time before Half-Life and Half-Life 2, Call of Duty, and Far Cry - an era in shooters when all you needed was a big gun and an even bigger boss monster to aim it at. And unlike other Recent "retro" shooters like Painkiller and Serioius Sam, Quake 4 doesnt offer inventive level designs, unique flair, or a budget price tag.

But there is one boundary it pushes: How much you're willing to pay for a 10-hour retread campaign and bot-less Quake III-style multiplay."

"As much as it pains me to say it, there isn't a single fresh idea in Quake 4. Gameplay is a Frankenstein's monster of bits and pieces from earlier games stitched together into a serviceable lump that may satisfy lovers of pure shooting mayhem, but is all stuff we've seen many times before. Worse, the borrowed parts were moldy to begin with."

"Graphics play heavily into Quake 4's multiplayer mode, which is essentially a "Best Of" Quake II and III's multiplayer gameplay (and maps). My favorite deathmatch map of all time, "The Longest Yard", has been made-over, courtesy of the Domo 3 engine, into "The Longest Day," while "The Edge" (from QII) is now "Over the Edge" and Q3's last map, "The Very End of You", has been reimagined as "Xaero Gravity"."

"All told, there are five multiplayer modes: Deathmatch (9 maps), Team Deathmatch, Tourney (1v1ranked competitions on DM maps), CTF (5 maps), and Arena CTF. The style is pure Q3 - fast action, lots of power ups (Quad Damage, Haste) and the single-player's limp Blaster gets the boot in favor of the razor-bladed Gaunlet for humiliation kills."

It then whines for a while that there are only bots and... you'll have to find people to play with (er hello. Internet?), before concluding:

"Because those 10 hours may be filled with good, solid shooting action (albeit time-warped from 1997), but they're not the great 10 hours we've come to expect from Raven and id."

"Final Verdict:

Highs - Loads of action; gruesome visuals; Q3DM17 with Doom 3 graphics

Lows - Uninspired gameplay; Stroggification plot twist goes nowhere; no multiplayer bots.

Bottom line - This old-school shooter suffers from a lack of 21st-century game design."

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie czepianie sie, ze w grze nie ma botow jest kompletna bzdura! Jest SP gdzie mozna pocwiczyc przed "trzaskaniem" w multi, wiec nie wiem jaki maja problem. Do tego pewnie boty pojawia sie w jakims patchu lub ew. powstana jakies nieoficjalne dodatki, ale po co skoro nikt na botach nie bedzie gral?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz quakowcem rasowym nie jestem ale np. znakomity polski player q3 -matr0x zaczynal od botow (bo mial kiepskie dojscie do netu wtedy) i dzieki temu stal sie jednym z najlepszych. sam nie raz wlaczam sobie boty w q3 i mozna sie dobrze rozgrzac. to moja wlasna opinia, sadze ze mess wiecej sie na ten temat wypowie

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie czepianie sie, ze w grze nie ma botow jest kompletna bzdura! Jest SP gdzie mozna pocwiczyc przed "trzaskaniem" w multi, wiec nie wiem jaki maja problem. Do tego pewnie boty pojawia sie w jakims patchu lub ew. powstana jakies nieoficjalne dodatki, ale po co skoro nikt na botach nie bedzie gral?

1693620[/snapback]

no jednak facet nie zgodzę się z tobą boty wg. mnie to super sprawa dla ludzi nie posiadających neta a uwierz mi w Polsce takich nie brakuje. dla nich to wyjście w nowy świat rozrywki :-P hehe ja tak miałem kilka lat temu ciołem z botami z 4 lata. na początku był to UT(4 lata katowania właśnie z botami) z mega inteligencją jak na tamte czasy. W między czasie troche w QIII w którym to bociki były głupie jak but i oszukiwały . ale zawsze była ta niesamowita przyjemność gry z botami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bede tego tlumaczyl bo :) przeciez mess napisal ze dla niego cala magia to MP nie pisze ze ludzie ktorzy graja tylko SP to lole a w MP to mastahy i na odwrot.

1693532[/snapback]

A ja nigdzie nie napisałem, że mess tak powiedział. Napisałem tylko, że dla niego SP mogło by nie być. Ale są przecierz jeszcze inni ludzie, którzy SP chcą prawda? :D

To chyba zakończy OT ;)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz quakowcem rasowym nie jestem ale np. znakomity polski player q3 -matr0x zaczynal od botow (bo mial kiepskie dojscie do netu wtedy) i dzieki temu stal sie jednym z najlepszych. sam nie raz wlaczam sobie boty w q3 i mozna sie dobrze rozgrzac. to moja wlasna opinia, sadze ze mess wiecej sie na ten temat wypowie

1693827[/snapback]

Nic bardziej mylnego...

Za czasow modemu gralem z botami (dm17 & czacha) i spokojnie je zajezdzalem. Za jakis czas zaczela sie moj epizod ze stalym laczem i zywymi graczami i niestety zdziwienie bylo duze. Boty graja bardzo liniowo, maja swoje skrypyty, czesto wykonuja bardzo nieodpowiedzialne posuniecia.

Jasne, ze lepiej sobie cwiczyc na botach niz na niczym ;] , ale gra z nimi nie jest adekwatna do tego, co doznajemy grajac z czlowiekiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic bardziej mylnego...

Za czasow modemu gralem z botami (dm17 & czacha) i spokojnie je zajezdzalem. Za jakis czas zaczela sie moj epizod ze stalym laczem i zywymi graczami i niestety zdziwienie bylo duze. Boty graja bardzo liniowo, maja swoje skrypyty, czesto wykonuja bardzo nieodpowiedzialne posuniecia.

Jasne, ze lepiej sobie cwiczyc na botach niz na niczym ;] , ale gra z nimi nie jest adekwatna do tego, co doznajemy grajac z czlowiekiem.

1694134[/snapback]

To zagraj na nightmer w q3 albo UT,zmienisz zdanie.Chyba ze naprawde jestes tak dobry by ich pokonac.Ja z hardem mam klopoty a nightmare?? Moze jeszcze na Q3dm17?? Nie ma szans !!Chodz wiem,ze sa maniaki i to nawet na tym forum.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_zabanowany

bez przesady, zaliczylem cale q3 na nightmare dawno temu i gdy trenuje to innego trybu raczej nie wlaczam. (chyba ze w insta, wtedy, na same raile nie ma z nimi gry..)

aczkolwiek boty, mimo ze nie moga sie rownac z prawdziwym przeciwnikiem, sa bardzo bardzo przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1693827[/snapback]

ja jak nie mialem internetu, robilem lany u siebie na 6-8 kompow (mialem naprawde mocnych lanowych graczy u siebie - jedni z najlepszych w polsce), gralismy sobie, a pozniej ogladalem swoje demka i tak wlasciwie uczylem sie grac. boty troche meczylem, ale mala przyjemnosc jest z wyniku 95:-2 po 10min duela z botem na nightmare, chociaz takie wyniki tez na ludziach sie robilo ;-)

bez przesady, zaliczylem cale q3 na nightmare dawno temu i gdy trenuje to innego trybu raczej nie wlaczam. (chyba ze w insta, wtedy, na same raile nie ma z nimi gry..)

aczkolwiek boty, mimo ze nie moga sie rownac z prawdziwym przeciwnikiem, sa bardzo bardzo przydatne.

1694263[/snapback]

sciagnij cpma - www.promode.org

postaw serwer, np na cpm3 i wpisz w konsoli "addbot apheleon 100"

zagraj i pochwal sie wynikiem ;) milej zabawy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zagraj na nightmer w q3 albo UT,zmienisz zdanie.Chyba ze naprawde jestes tak dobry by ich pokonac.Ja z hardem mam klopoty a nightmare?? Moze jeszcze na Q3dm17?? Nie ma szans !!

No i sam sie przyznales czemu mp ci tak nie pasuje ;] Skoro juz wszystko wiadomo, to blagam cie przestan gadac o mp bo tylko zaczynasz bez sensowne off topy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zagraj na nightmer w q3 albo UT,zmienisz zdanie.Chyba ze naprawde jestes tak dobry by ich pokonac.Ja z hardem mam klopoty a nightmare?? Moze jeszcze na Q3dm17?? Nie ma szans !!Chodz wiem,ze sa maniaki i to nawet na tym forum.Pozdro

1694249[/snapback]

Widzę że dobry zawodnik z ciebie ;) boty z QIII na nightmer rozwalałem jak chciałem :) nawet ściągałem jakieś tam super boty hehe i nie miały szans ze mną :) .

Ale za to w UT już nie było tak ciekawie ;) na Godlike wygrywałem max z 1 no może jak nieraz z dwoma botami :) ustawiałem Speed na 120% i fov na 100 i była jatka przez całą noc :) . Jeden minus w UT był taki że za duża była różnica w inteligencji botów pomiędzy Averag a Skilled.

UT :rolleyes: ach jaka to piękna gra jest :)

Co do wymagań Q4 nie są takie straszne zobaczy się wpraniu jak to będzie chodzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sam sie przyznales czemu mp ci tak nie pasuje ;] Skoro juz wszystko wiadomo, to blagam cie przestan gadac o mp bo tylko zaczynasz bez sensowne off topy.

1694330[/snapback]

To nie jest powodem bo ja lubie trudne wyzwania podobnie jak Q3 i UT (o czym pisalem wczesniej,czego nawet nie przeczytales :|) ale mowie o dzisiejszym MP,ze to nie ten co kiedys.Tozto cooperative dawal ludziom najwieksza frajde a nie bezsensowna bieganina na jakichs smiesznych arenach i strzelanie do siebie bez sensu.Jesli mialaby byc walka ze soba to poprostu rywalizacja na jakas konqrencje,ale nie captured the flag tylko np nie wiem - przejsc jakis level,z czego kazdy by startowal z innej czesci levelu,a na koncu spotykaloby sie w tym samym miejscu na finishu po drodze zalatwiajac przeciwnikow no i przy okazji siebie jakby sie stanelo sobie na drodze.To jest MP a nie jakas bieganina bez celu.Dlatego wlasnie lubie UT2K4.Tam masz cos troszq na innej zasadzie,ale masz 2 fajne tryby rywalizacji - Onslaught i Assault.Moze polegaly na zupelnie czym innym niz napisalem,ale przynajmniej mialy cos nowego,rywalizacje a tu?? Kto zabije wiecej ludzikow.Panowie - to nie to,MP zmierza w zlym kierunku.Mam nadzieje,ze w Q4 to zmienia i MP bedzie np w stylu takim jak napisalem,jednak najlepiej jakby byl cooperative.Wtedy bym ostro gral.Wyobrazcie sobie,przejsc sobie z druzyna tweaka gre.Przeciez to by bylo piekne.Idziemy sobie w 15 typa i rozwalamy wszystkich (oczywiscie na fabule i filmiki).Czy to nie lepsze niz obecny MP ?? Powiedzcie mi szczerze na pytanie.Jaki MP wolicie: cooperative czy obecny?? Szczerze i przy odpowiedzi napiszcie jeszcze ze to szczere 10x.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi