Skocz do zawartości
Gość kev

Quake IV

Rekomendowane odpowiedzi

hydro przestan :) w dzisiejszych czasam to wlasnie quake'owy mp jest czyms innym, wszedzie gry typu et, bf2 czy cs. nie mowie ze to zle gry, ale takich quakow jest naprawde malo, jedyne co moze sie zblizyc troszeczke to ut... a tak poza tym NIC, zupelnie NIC :) ale nie powiem, cooperative jest bardzo fajna opcja i chcialbym ja widziec w q4.

PS Nierealny sprobuj tych botow o ktorych pisalem wyzej ;-)

Edytowane przez -mess-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jestem zdecydowanie za cooperative. mam nadzieje ze bedzie ta opcja w Q4. ale watpie. byloby pieknie isc taka ekipa i rozwalac wszystko po drodze :) gral z was moze w cooperative w Splinter Cell CT ?? przepiekna sprawa. szkoda tylko ze tak malo osob gra w nia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych którzy  nie mieli okazji  zobaczyć filmów z gry, poniżej link do nich(w tym multiplayer na Quakecon 2005)

1693579[/snapback]

Dzieki wielkie.

Nie wiedzialem tych filmow wczesniej.

Stary dobry Q3 ale z wolna rakieta :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już to na 15 typa powinno przypadać 15x potworków, bo inaczej to by nudą wiało [mając na uwadze przeciętną liczbę stworkasów w takich gierach obecnie].

coop to genialny jest w RvS, ale to totalnie inna gra, typowa drużynówka, nie trzaskanka

w Q1 świetnie się grało we 2ch w coop, taksamo w DooM 1&2, klimacior, masa kriczersów do przemiałki i akcje w stylu rambo, ba! pół etapu się szło, aby strzelić raz rakietą i umrzeć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pisalem ze te 70% z PCGamera sa plotki

Ale mam cos dla was jeszcze

Magazyn Game Informer ocenil Q4 na... 8.75/10. Nawet niezle, lepiej niz Dooma3. A wiadomosc jest na 100% pewna.

1693098[/snapback]

Ze troche jepiej niz DooMa to wcale nie jest dobra wiadomosc bo DooM jak dla mnie to bardzo słaba gierka. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_zabanowany

Ze troche jepiej niz DooMa to wcale nie jest dobra wiadomosc bo DooM jak dla mnie to bardzo słaba gierka. :unsure:

1694473[/snapback]

sa ci dla ktorych jest niesamowita, sa ci ktorzy niemilosiernie psioczą..

w takim razie dla mnie to fantastyczna wiadomosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczalne daty premier Q4 na swiecie:

America: 18th of October 2005

United Kingdom: 21st of October 2005

Europe: tbc, but it'll probably be the 21st or 24th of October 2005.

Nie wiem czy dotyczy Polski, poniewaz LEM musi ja przetlumaczyc, a nie wiem czy w ogole zaczeli....(sadze ze tak poniewaz CoD 2, ktory tez jest wydawny przez Activision jest tlumaczony od konca wakacji wiec moze z q4 bedzie podobnie....albo 1-2 meichy extra....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zagraj na nightmer w q3 albo UT,zmienisz zdanie.Chyba ze naprawde jestes tak dobry by ich pokonac.Ja z hardem mam klopoty a nightmare?? Moze jeszcze na Q3dm17?? Nie ma szans !!Chodz wiem,ze sa maniaki i to nawet na tym forum.Pozdro

1694249[/snapback]

a co w tym trudnego zeby rozwalic boty na najwyzszym poziomie trudnosci

po jakims czasie mozna dojsc do wprawy ze w DM do 50 fragow w 5minut rozwala sie boty do 10;] i to wlasnie na dm17 bo to moja ulubiona mapka....ale nie gralem juz z roczek wiec moglem wyjsc z lekkie wprawy

tak samo xaero czy jak on sie nazywal - na najwyzszym poziomie trudn to leszcz.....

boty w ogole sa dupne...chyba ze gramy z 12 botami na duzej mapie na najwyzszym skillu no to mozna juz sie troszke pobawic:)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnij cpma - www.promode.org

postaw serwer, np na cpm3 i wpisz w konsoli "addbot apheleon 100"

zagraj i pochwal sie wynikiem ;) milej zabawy ;)

1694283[/snapback]

No spoko, wlasnie to sse (troche tluste jest 120mb, ale to przez mappacki).

Czytalem komentarze (polacy jak zwykle ownuja poziomem...) i dowiaduje sie, ze zostala zmieniona calkowicie fizyka gry, wiec chyba tak latwo nie bedzie po przejsciu z czystego q3 (bo na takim gram od zawsze).

No, ale sprobowac nie zaszkodzi. ;] Za jakis czas podziele sie wrazeniami.

EDIT

No to sobie troche pogralem.

Tak jak mowilem, fizyke ostro przebudowali, chyba bym musial grac kolejne 6 lat, zeby sie do tego przyzwyczaic. ;]

Pozatym bronie sa strasznie slabe, zeby zabic 'czystego' playera z raila, trzeba go sieknac nie 2 a czetery razy. ;] Pozatym glownie testowalem na dm17. Rg ma strasznie mala moc, gdy np. bot leci po raila a ja go w locie w plecy, to nawet nie wylatuje poza ta wysepke... ;/ Pozatym posiadajac raila nie mozna podniesc nastepnego (tj. to bylo w czystym q3) tymsamym 'kradnac' go sprzed nosa wrogowi... ;/

Grajac w to nie bawilem sie tak dobrze jak w 1.32. Nie dla mnie, juz wole ochotnicza straz pozarna. ;]

A co do tego bota do podal mess, to jest nagrane takie demko, jak sobie skacze tu i owdzie i musze powiedziec, ze calkiem mlodziezowo gra. ;]

EDIT2 ;]

Wlaczylem sobie tego Twojego bota na 100 na dm17 i chyba mu skryptow do tej mapki nie napisali, bo co chwile wyskakuje poza mape... ;]

Bocik dobry, bo ciagle skacze jak wariat i dlatego bardziej przypomina czlowieka.

Pozatym ten 4 strzalowy rail mnie doluje, jesli to ma byc utrudnienie, to niech odrazu daja, ze po 10x bot ginie. ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj bedzie sieczka bedzie na cwiczeniach i laborkach hehe  :lol2:

1695993[/snapback]

oj chyba nam to na uczelni nie pojdzie na tych radkach 9250 :/ chyba ze w nowych pracowniach jest cos lepszego :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas na uczelni, bielskie ATH dla przypomnienia, kompy mają takie, że tylko płakać się chce... Q 3 nawet nie włączałem, bo w czasie timedema bym pewnie kawę zdażył wypić :wink: Oby tylko moja 6600 dała przyzwoitą ilość klatek, bo Q 4 już zamówione :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na jakis prywatnych uczelniach se mozna pograc bo na takich AE czy UW mowie o wrocku to se w q3 mozna pograc , na polibudzie sprawa ma sie troszke inaczej ale tez tam zbyt dobrego sprzetu nie maja :/ .

1696249[/snapback]

no u nas jest wmiare... barotsze 2600+, plyty na nf2, 256ddr i te kaprawe radki 9250 :/ w sumie nie dziwie sie bo do grania te kompy na pewno nie byly kupione :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy tak gada a nikt nie sprobuje tego co wyzej napisalem :F

1696066[/snapback]

nie chce mi sie :) haha

ath

nie wiem co ciebie tak razi w tym cpm ja na nim grałem od ukazania się go :) (heh pamiętam jak w cdaction go dali ;) ) dla mnie o wiele lepiej się gra z jego użyciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co ciebie tak razi w tym cpm ja na nim grałem od ukazania się go :) (heh pamiętam jak w cdaction go dali ;) ) dla mnie o wiele lepiej się gra z jego użyciem.

1696407[/snapback]

Swego czasu powstaly dwa obozy

vq3 i pm/cpm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No spoko, wlasnie to sse (troche tluste jest 120mb, ale to przez mappacki).

Czytalem komentarze (polacy jak zwykle ownuja poziomem...) i dowiaduje sie, ze zostala zmieniona calkowicie fizyka gry, wiec chyba tak latwo nie bedzie po przejsciu z czystego q3 (bo na takim gram od zawsze).

No, ale sprobowac nie zaszkodzi. ;] Za jakis czas podziele sie wrazeniami.

EDIT

No to sobie troche pogralem.

Tak jak mowilem, fizyke ostro przebudowali, chyba bym musial grac kolejne 6 lat, zeby sie do tego przyzwyczaic. ;]

Pozatym bronie sa strasznie slabe, zeby zabic 'czystego' playera z raila, trzeba go sieknac nie 2 a czetery razy. ;] Pozatym glownie testowalem na dm17. Rg ma strasznie mala moc, gdy np. bot leci po raila a ja go w locie w plecy, to nawet nie wylatuje poza ta wysepke... ;/ Pozatym posiadajac raila nie mozna podniesc nastepnego (tj. to bylo w czystym q3) tymsamym 'kradnac' go sprzed nosa wrogowi... ;/

Grajac w to nie bawilem sie tak dobrze jak w 1.32. Nie dla mnie, juz wole ochotnicza straz pozarna. ;]

A co do tego bota do podal mess, to jest nagrane takie demko, jak sobie skacze tu i owdzie i musze powiedziec, ze calkiem mlodziezowo gra. ;]

EDIT2 ;]

Wlaczylem sobie tego Twojego bota na 100 na dm17 i chyba mu skryptow do tej mapki nie napisali, bo co chwile wyskakuje poza mape... ;]

Bocik dobry, bo ciagle skacze jak wariat i dlatego bardziej przypomina czlowieka.

Pozatym ten 4 strzalowy rail mnie doluje, jesli to ma byc utrudnienie, to niech odrazu daja, ze po 10x bot ginie. ;]

1696176[/snapback]

przed meczem wpisz "callvote gameplay pmc" wtedy obraznia beda normalne. na tym co grales rail zabiera 80 i knockback zmniejszony o 50% ma, za to czas przeladowania 1250ms, dla mnie sie to tez nie bardzo podoba. dlatego wpisz to co ci powiedzialem :) i graj z nim na normalnej mapie, najlepiej na cpm3.

a to demko co jest nagrane, jest nagrane przez normalnego gracza, a nie tego bota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie q4 to nie wiem ile w tym prawdy - ale znajomy ostatnio czytal gdzies na necie wypowiedz kogos odpowiedzialnego od grafiki w q4.

Z ktorej wynikalo ze q4 wlasnie bazuje na zmodyfikowanym enginie dooma 3 - i ze jesli komus "dobrze" chodzil doom3 - to q4 bedzie mu chodzil "jeszcze" lepiej na tym samym sprzecie.

W sumie nie wiem czy byla juz taka informacja - jak i nie wiem czy jest ona do konca prawdziwa.

Jesli jednak rzeczywiscie to Byla by to naprawde REWELACJA !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie q4 to nie wiem ile w tym prawdy - ale znajomy ostatnio czytal gdzies na necie wypowiedz kogos odpowiedzialnego od grafiki w q4.

Z ktorej wynikalo ze q4 wlasnie bazuje na zmodyfikowanym enginie dooma 3 - i ze jesli komus "dobrze" chodzil doom3  - to q4 bedzie mu chodzil "jeszcze" lepiej na tym samym sprzecie.

W sumie nie wiem czy byla juz taka informacja - jak i nie wiem czy jest ona do konca prawdziwa.

Jesli jednak rzeczywiscie to Byla by to naprawde REWELACJA !!

1697802[/snapback]

Fajnie by bylo :rolleyes: Bym sobie pogral w 1280x1024 z detalami na ultra.Pomarzyc dobra rzecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi