Skocz do zawartości
Gość kev

Quake IV

Rekomendowane odpowiedzi

Ta tylko nie mow ze na tym x700pro

Doom 3 chodzi ci dobrze w 1280 w Ultra detalach czyli AA i FSAA na maxa - bo to raczej maloprawdopodobne - takie ustawienia nawet 6800 o/c 16x6 potrafia zmulic

Wracajac do Textu - mnie sie wydaje ze to moze byc B.prawdopodobne !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tylko nie mow ze na tym x700pro

Doom 3 chodzi ci dobrze w 1280 w Ultra detalach czyli AA i FSAA na maxa - bo to raczej maloprawdopodobne - takie ustawienia nawet 6800 o/c 16x6 potrafia zmulic

Wracajac do Textu - mnie sie wydaje ze to moze byc B.prawdopodobne !!!

1697818[/snapback]

Nie.Bez AA a Anizo x4 ale w 1024 no i na ultra offcurse.Skoro Q4 ma chodzic lepiej to powinienem wlaczyc to samo,ale w 1280x1024 :) Poza tym X700pro po podkreceniu takim jak mam w podpisie rownowazy sie z GF6600GT czyli idealnej karty do D3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.Bez AA a Anizo x4 ale w 1024 no i na ultra offcurse.Skoro Q4 ma chodzic lepiej to powinienem wlaczyc to samo,ale w 1280x1024 :) Poza tym X700pro po podkreceniu takim jak mam w podpisie rownowazy sie z GF6600GT czyli idealnej karty do D3

1697825[/snapback]

Ultra w D3 to domyslnie ustawia AF na x8, jak sobie recznie przeedytujesz na x4 to juz nie bedzie do konca ultra ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1697825[/snapback]

I jeszcze poza tym....

Jezeli osiagasz w 3dmarkach takie wyniki jak 6600GT to jestes jakie 20-30% za nim w D3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak tam twoj x700pro po o/c

ale moj GF 624/817 (8280 smark 2003 zeby przyblizyc wydajnosc) - nie da rady dobrze uciagnac Dooma3 1024x768 z fsaa x4 detale na maxa- fakt ze w tej chwili mam smieszna ilosc Ramu - alr to jedynie przeszkadza przy zmianie lokacji (doczytywanie)

Natomiast w dooma 3 na tym co mam dobrze sie gra w 1024x768 w High detalach z fsaaa x 2 - i jest srednio ok 38 fps - mysle ze jak quake4 bedzie chodzil podobnie to bedzie super rezultat biorac pod uwage ze najszybszego sprzetu nie mam.

Natomiast Posiadacze 6800 i wyzej prawdopodobniebeda mieli niezla jazde :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strongmen, zmierz wydajnosc swojego sprzetu na ustawieniach High z poziomu menu gry.

wpisuj po kolei tak:

1. cvar_restart

2. vid_restart

3. ustaw High + 1024x768 z menu

4. vid_restart

5. timedemo demo1 - x2

I podaj wynik.

Ja ustawilem High + AAx4 i w okolicahc 40FPS mam wiec pewnie jeszcze cos masz dolozone z Ultra.

Daj znac co Ci wyszlo

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak tam  twoj x700pro po o/c

ale moj GF  624/817 (8280 smark 2003 zeby przyblizyc wydajnosc) - nie da rady dobrze uciagnac Dooma3 1024x768 z fsaa x4 detale na maxa-  fakt ze w tej chwili mam smieszna ilosc Ramu - alr to jedynie przeszkadza przy zmianie lokacji (doczytywanie)

Natomiast w dooma 3 na tym co mam dobrze sie gra w 1024x768 w High detalach z fsaaa x 2 - i jest srednio ok 38 fps - mysle ze jak quake4 bedzie chodzil podobnie to bedzie super rezultat  biorac pod uwage ze najszybszego sprzetu nie mam.

Natomiast Posiadacze 6800 i wyzej prawdopodobniebeda mieli niezla jazde  :D

1697875[/snapback]

O wydajnosci w D3 napisalem wyzej.Natomiast jest to wydajonosc bez bawienia sie plikiem cfg.Mysle,ze po sciagnieciu odpowiedniego configu bedzie niezle,gdyz wszystko nadrabia proc i ilosc ram.Natomiast co do posiadaczty 6800 to faktycznie,beda mieli niezla jazde :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strongmen, zmierz wydajnosc swojego sprzetu na ustawieniach High z poziomu menu gry.

wpisuj po kolei tak:

1. cvar_restart

2. vid_restart

4. vid_restart

5. timedemo demo1 - x2

I podaj wynik.

Ja ustawilem High + AAx4 i w okolicahc 40FPS mam wiec pewnie jeszcze cos masz dolozone z Ultra.

Daj znac co Ci wyszlo

1697901[/snapback]

Dobra ale dopiero dam znac najwczesniej w poniedzialek bo pozyczylem plyty z DOOMa koledze z Pracy a na dysku nie mam instalki ;/

jak cos poki co mam takie gry :

FAR CRY

HL2

PAINKILLER

UNREAL 2004

MOH PA

i NFS u 1 i 2

NO i chyba cos by sie jeszcze znalazlo ...

Jak cos to mozemy w nich porownac Szykosc dzialania

odezwij sie na GG to potestujemy

Sorry za Off Topic :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy bawił się ktoś modami do DOOM 3 pewnie będzie to samo w Q4

znacie jakieś configi z największą wydajnością i jakością ? do D3 sorki za offtopic  :oops:

1698999[/snapback]

Wydaje mi sie,ze mozesz je edytowac w taki sam sposob jak to bylop w przypadq D3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo w co grać normalnie: FEAR, QUAKE4, Black & WHITe2, TOca 2, COld WAR,Fahrenheit,Age of E 3, FIfa 2006,D-DAy

1699116[/snapback]

Fear,Q4,B&W2 w tej kolejnosci.Fahernheita trza bylo konczyc szybciej :) Teraz nie bedizesz mial na to czasu.Reszte gier mozesz olac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość christie_zabanowany

Nie wiadomo w co grać normalnie: FEAR, QUAKE4, Black & WHITe2, TOca 2, COld WAR,Fahrenheit,Age of E 3, FIfa 2006,D-DAy

1699116[/snapback]

jak to nie wiadomo?

Q4, potem FEAR. :D reszta jak bedzie czas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grales w nia ?? czyzby nie ?? szefie to skad masz takie informacje :> powiedz mi jaki jest doom 4 :>

1699466[/snapback]

W tej recenzji przeciez o tym pisza.Ale poczekajmy te 3 dni do premiery.Zobaczysz,ze wyjdzie na moje.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie musisz zaczynac? Zawsze tam gdzie masz najmniejsze pojecie o temacie tam sie najbardziej pchasz. Co by daleko nie szukac: bernałt 2 ful emulejszon, Boiling Point, gadka o tym jak to dzisiejszy mp jest beznadziejny itp, itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisuj po kolei tak:

1. cvar_restart

2. vid_restart

4. vid_restart

5. timedemo demo1 - x2

I podaj wynik.

Daj znac co Ci wyszlo

1697901[/snapback]

Dałem 1280x1024 Ultra.

Za pierwszym razem 76,1 fps

Za drugim 94 fps

Za trzecim 94 fps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro a gdzie masz tam napisane ze MP jest do [gluteus maximus]? w ogole te twoje komentarze na ten temat sa strasznie glupie :|

1699676[/snapback]

Chodzi o to,ze ono nie jest do bani,tyko poprostu zaniza cala ocene.Skoro single jet podobno swietny to w takim razie co by zanizalo ta ocene na 80% ??? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem 1280x1024 Ultra.

Za pierwszym razem 76,1 fps

Za drugim 94 fps

Za trzecim 94 fps

1699595[/snapback]

Z ciekawości (chwil parę do premiery Q4) także przetestowałem swój sprzęt w 1280x1024@Ultra.

1szy przebieg- 85,5fps

2,3 przebieg- 89,2fps

Screen po 3cim odpaleniu timedemo:

Dołączona grafika

PS. Lekki O/T. Sprawdzałeś Poca już jak zachowuje Ci się vga w FEAR MP demo, ewentualnie full? Wyniki możesz podać w odpowiednim temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi