Skocz do zawartości
Gość kev

Quake IV

Rekomendowane odpowiedzi

no pewnie dzieki prockowi masz racje...pamietam ze jak mialem Bartona 3200+ to w doomie 3 mialem 51 FPSow w timedemo...po zmianie na A64 @ 2700MHz klatki wzrosły do 92 FPSow w timedemie

1736291[/snapback]

500 MHz różnicy nie dziwne ze ci chodzi lepiej, gdybys porównał AXP i A64 2.7GHz to różnica byłaby niewielka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-|

znalazlem BUGA - moze ktos potwierdzc

lokacja STROGG MEDICAL FACILITIES - po przejsciu 2 strogga z railem przechodzimy przez podwojne dzwi (tam gdzie lezy ukryty pancerz na rurze) i za 2 dzwiami jest ten punkt co na screenie (tylko nie smiac sie z ilosci FPS :P bo proc nadal @ w dol na 1330MHz)

Dołączona grafika

podchodzisz i skaczesz na spojenie szyby ze sciana i ... juz nie odejdziesz :rolleyes:

ma ktos tez takiego buga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ma cos takiego jak odpalam multi : Data not in sync with server data (pure server)  ?????? Co mam zrobic ????

1737082[/snapback]

Mam ten sam problem.. wie ktos w czym problem jeszcze kilka dni temu gralem bez problemu.

Edytowane przez 2pac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zamienili mnie w stroga, szybszy movement, wiecej hp, dalsze skoki, nice

1739567[/snapback]

Weź się zlituj i wywal tego SPOILERA !!!!!

By the way - początek nudny, po Medical Labs miłe zaskoczenie, przy końcówce zasypiałem... Ogólnie 7/10 - głównie za brak muzyki ..... Na pewno o niebo lepsze od Duma .

Na antycznym Radziu 9700 w 800x600 bez cieni, reszta na max mykało 60<-20 FPS bez rwania :)

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie jakiegoś konfiga pod Ati x800/x850 z 256 mb,sprżet jak w podpisie,choelra ta gra nawet 2 1024x768 przy aa x 2 i faa x16 na detalach high haczy u mnie tzn spada do 30 fps a to juz widac w quake ,no a na aa x 4 i aa x6 spada do 18 -16 ;-/ Ta gra jest przegiea,przeciez mam po o/c grafe wydjanieszą od x850 xt pe ....dajcie konfiga plz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy ze co? ze jak?? :blink: :blink: nie rozumiem..ja Ci nigdy nie pisalem ze Quake Ci nie chodzi super :?

Ja nie mowie o Tobie tylko wogole,ze posuwa jak glupi a spora czesc graczy nie wiedziec czemu narzeka na plynnosc tej gry podczas gdy jest super zoptymalizowana przynajmniej na high i full detale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam pytanko apropo płynności gry, a mianowciie odpalilem sobie tego quake 4 na takim zestawi:

A64 @2610 1,575v

2x512mb kingmax hardcore cl 2,5 3 3 6 T1 240mhz

6800gt 350/1000@430/1150

I jak puszczam na 1024/768 i ultra higih, to mi gra doslownie soti w miejscu tzn poruszma sie kilak sakund i czekam 5sek...........czy na takim sprzecie to jest mozlwie, czy cos zwalilo mi sie w kompie??

Puscilem takrze na high i AAx4 i plynniutk i na high i Ax8 i tez sie cielo choc nie mialo takich zwisow jak na ultra, czy wy tez tak mieliscie??

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co trzeba żeby chodziło na ultra - Alienware?? :lol:

Pozdrawiam

Wystarczy tylko dołożyć RAMU do 2GB :P reszta twojego kompa powinna jakoś dać sobie radę, zresztą różnica nie będzie i tak porażająca, ten sam wygląd można osiągnąć edytując konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktos tez takiego buga ?

nie wiem czy mam tego ale natknalem sie kiedys na podobnego - jak idziesz mechem to na koncu swojej drogi masz jakby taki plac ogrodzony stalowym murem ktory trzeba obejsc, zanim go obszedlem, podszedlem blisko do takiej niby bramy i lipa. trzeba bylo zrestartowac z ostatniego save'a bo nic nie moglem zrobic, tak samo mnie zaklinowalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Puscilem takrze na high i AAx4 i plynniutk i na high i Ax8 i tez sie cielo choc nie mialo takich zwisow jak na ultra, czy wy tez tak mieliscie??

twoje 1gb to tryb ultra nosem wciaga ;) ja dokupilem drugie 2 kosci i smiga, ale to ultra mam pod euforie, jakies masakrycznej roznicy wizualnej nie odczulem ;) (1280x1024 Ultra AAx4)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powstaja oficjalne mody !

Zatwierdzane przez WCG itp.

x-battle, nowe mapy z jednym oswietleniem, przekonwertowane mapy z poprzednich czesci.

Polecam zainstalowanie x-battle, mapki phrantic, mappacka z dotychczasowymi mapami standardowymi ale z jednym oswietleniem (stale 63fps).

x-battle - daje lepsze widzenie postaci, widzimy ilosc pociskow jaka ma kazda z broni (przy jej wybieraniu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z modami bedzie tak jak do FarCry'a...zaden porzadny sie nie ukazal ...lecz od conajmniej roku zapowiadaja chyba z 10 ....... :mur:

Pozdro

Nie zrozumiesz sceny quaka :)

Ludzie graja w to co jest zatwierdzane przez najwieksze turnieje.

Kazdy w to pozniej gra.

Quake to nie FC i prosze tutaj nie bluznic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi