::snoopy:: Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Może nie wiedziałeś że nie lubisz tego typu. Trzeba było demo najpierw przetestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sith41 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak dla mnie wporządku.Średniak, ale można popykać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 beznadziejna ta gra (jak dla mnie to 10 zł nie warta)kupilem kase w bloto wywalilem nie jestem jakims tam fanatykiem jak co niektórzy , ale ta gra to szmelc w porównaniu np do cod2 . Dziękuje wolny kraj jest więc bez krytyki mojej opinii ,pa opinia jest jak du*a - kazdy ma wlasna. dla mnie z kolei COD2 to kaszanka roku. w ta gre gralem na PS2 rok temu i nazywala sie COD:Finest Hour czy jakos tak. praktycznie niesmiertelny zolnierz na polu chwaly ;) QIV tez mnie nie powalil - jak dla mnie za szybki, za stary sie zrobilem jak na takie gry ;) ale jesli mialbym porownywac, to QIv jest ZNACZNIE ciekawszy i lepiej zrobiony (plynnosc do jakosci grafiki np.) niz COD2 ze spierniczonym na maxa kodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wlasnie dorwalem i zaczalem grac. Gra jest swietna, grywalna bardzo dla mnie, dynamiczna akcja, ladnie wyglada i swietnie plynnie dziala na 6600GT. Podoba mi sie bardziej niz fear,cod2 i wszelkie ostatnie fps jakie wyszly. SamoDobro - szybkosc rozrywki jest najwieksza zaleta tej gry dla mnie;) BTW ma ktos karte X-Fi i moze napisac jakiej jakosci jest dzwiek? faktycznie taki swietny jak pisza na soundblaster.com? Ja poczytalem i zamowilem karte i czekam na kuriera ;) Wiecie taki onanizm sprzetowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Dla mnie Q4 to jedna z moich ulubionych fpsow na singla na peceta.Co prawda gorsza od Feara i HL2,ale np oceniam ja jakby wyzej niz CoD2,ktory tez mi sie podobal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wlasnie dorwalem i zaczalem grac. Gra jest swietna, grywalna bardzo dla mnie, dynamiczna akcja, ladnie wyglada i swietnie plynnie dziala na 6600GT. Podoba mi sie bardziej niz fear,cod2 i wszelkie ostatnie fps jakie wyszly. SamoDobro - szybkosc rozrywki jest najwieksza zaleta tej gry dla mnie;) BTW ma ktos karte X-Fi i moze napisac jakiej jakosci jest dzwiek? faktycznie taki swietny jak pisza na soundblaster.com? Ja poczytalem i zamowilem karte i czekam na kuriera ;) Wiecie taki onanizm sprzetowy. To jeszcze sie poonanizuj przy modzie ktory zmienia grafe na szokmastajeb po oczach na jedynie slusznych kartach do tej gry - Geforce sie nazywaja :) http://www.skenegroup.net/fornvidiots/quak4/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 to ja tak z ciekawosci (i z braku netu, wiec nie moge kuknac pod tego linka): co to daje (w rzeczywistosci)? jakies dodatkowe efekty, lepsze tekstury, miekkie cienie? jakis log czy cus sie znajdzie do wklejenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) to ja tak z ciekawosci (i z braku netu, wiec nie moge kuknac pod tego linka): co to daje (w rzeczywistosci)? jakies dodatkowe efekty, lepsze tekstury, miekkie cienie? jakis log czy cus sie znajdzie do wklejenia? Wkleje ktorys raz z rzedu :mur: Po prostu daja extra efekty bump mappingu. Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Szkoda tylko,ze sie o tym dowiedzialem dopiero po ukonczeniu gry :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wkleje ktorys raz z rzedu :mur: Po prostu daja extra efekty bump mappingu. to ja cierpliwie napisze po raz kolejny: nie posiadam pelnego dostepu do netu (tylko tweak.pl i wp.pl) wiec nie mam zielonego pojecia co sie znajduje na "user posted image" i dlatego pytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@p1tano Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 hmmmm widzę, że mess dominuje w poradach itp :D, niektórzy pewnie nie wiedzą kim jest więc mała reklama nie zaszkodzi :D wystarczy zajrzeć tu : http://www.team-pentagram.pl http://www.team-pentagram.pl/index.php?tp=profil&id=1556 http://www.esports.pl http://www.esports.pl/?id=user&user=profile&profile_id=879 (w tym spis sukcesów :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 hmmmm widzę, że mess dominuje w poradach itp :D, niektórzy pewnie nie wiedzą kim jest więc mała reklama nie zaszkodzi :D wystarczy zajrzeć tu : http://www.team-pentagram.pl http://www.team-pentagram.pl/index.php?tp=profil&id=1556 http://www.esports.pl http://www.esports.pl/?id=user&user=profile&profile_id=879 (w tym spis sukcesów :D) Wiemy, wiemy :) I cieszymy się, że jest wsórd tłikowców :D pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam! Mam problem z grą. Ustawiam w samej grze rozdzielczość 1024x768 zmienam detale z high na medium. Gra pokazuje że zmiany będą aktywne po restarcir gry. Więc ją restartuje. Ale po ponownym uruchomieniu gra wraca niestety do swoich poprzednich ustawień czyli detale high. Denerwuje mnie i to dosyć mocno bo sprzętu nie mam mocnego a bym chciał pograć sobie w miare komfortowo. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam! Mam problem z grą. Ustawiam w samej grze rozdzielczość 1024x768 zmienam detale z high na medium. Gra pokazuje że zmiany będą aktywne po restarcir gry. Więc ją restartuje. Ale po ponownym uruchomieniu gra wraca niestety do swoich poprzednich ustawień czyli detale high. Denerwuje mnie i to dosyć mocno bo sprzętu nie mam mocnego a bym chciał pograć sobie w miare komfortowo. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?? Zalezy jak restartujesz gre. Jezeli wychodzisz z gry do windowsa to gra sobie odpala niestety swoj standardowy konfig i Twoje ustawienia sa olewane. Po ustawieniu grafiki jaka sobie zyczysz w konsoli wpisz /vid_restart i enter Wtedy na 100% masz ustawienia jakie przed chwila wprowadziles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zalezy jak restartujesz gre. Jezeli wychodzisz z gry do windowsa to gra sobie odpala niestety swoj standardowy konfig i Twoje ustawienia sa olewane. Po ustawieniu grafiki jaka sobie zyczysz w konsoli wpisz /vid_restart i enter Wtedy na 100% masz ustawienia jakie przed chwila wprowadziles. Tak też zrobiłem. Zmieniłem w grze detale na medium. Odpaliłem konsole wpisałem /vid_restart wcisnąłem enter i nic. Chyba że coś nie tak zrobiłem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małysz22 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 elllllooooooooo ma ktos z was Spolszczenie do Quake 4 - dajcie linka - wstawcie gdzieś = czekam = nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 najlepiej ustawic sobie grafike, ustawienia itp wpisac w konsoli "writeconfig <nazwa>" (np. writeconfig singleplayer) pozniej w linijce skrotu dopisujemy +exec singleplayer.cfg (np. "X:\Quake 4\quake4.exe" +exec singleplayer.cfg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzięki. Teraz poszło bez żadnych kłopotów. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) na pierwszej stronie w faq nie pisalo nic o tym wiec pytam, czy jest mozliwosc sprawdzenia ile q4 robi fps ,tak jak bylo to np. w d3?? czy trzeba z jakiegos dema skorzystac i dopiero wtedy?, chodzi mi o takie cos jak np.testuje wydajnosc graf w roznych recenzjach. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1294 to jeden ze sposobow. drugi ci narazie nie potrzebny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 @Kaeres Juz lepiej parallax bump mapping wyglądał w d3 niz swiecacy się jak psu jajca cały ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zadko pisze takie posty ale zawiesilem sie w Q4 :D Doszedlem do jakiegos typa , ktorego nie moge przejsc , obejsc ani zabic.. posyla mi ze 2 strzaly i leze mimo ze mam full prawie healthu :( Taki wielki stwor , ktory najpierw jest widoczny przez szybe a potem sie wchodzi do niego.. moze kojazycie? Jak bede w domu to moge napisac jaka lokacja.. Jest na niego jakis haczyk ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zadko pisze takie posty ale zawiesilem sie w Q4 :D Doszedlem do jakiegos typa , ktorego nie moge przejsc , obejsc ani zabic.. posyla mi ze 2 strzaly i leze mimo ze mam full prawie healthu :( Taki wielki stwor , ktory najpierw jest widoczny przez szybe a potem sie wchodzi do niego.. moze kojazycie? Jak bede w domu to moge napisac jaka lokacja.. Jest na niego jakis haczyk ? :) Kolesia nie można kill za pmocą broni. Trzeba go obejść ale właśnie ramiona przeszkadzają. On wykonuje atak typu "one/two" czyli raz jednym ramieniem i zaraz drugim. Później chwilka przerwy i znowu. Gdy do niego wyjdziesz chowaj się za kolumną. Koleś w nią uderzy i ją zniszczy ale Tobie nic nie powinno się stać. Później lecisz do drugej kolumny i powtarzasz operację. W końcu przejdziesz na drugą stronę. Tam jest konsola i trzeba cośtam aktywować. Następnie mini cut-scenka, "robi się" nowe przejście którym idziesz piętro wyżej i znowu coś przełączasz. Teraz gościu jest już DEAD. Powodzenia i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 dzieki ! juz mam to z glowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Jak wymusić w Q4 odświeżanie na poziomie 75Hz? Przy szybkim obrotach ekran lekko pływa na ekranie w niektórych miejscach obraz robi się lekko schodkowaty, nie wiem jak to opisać... Dodatkowo przy strach 81.98 w pewnych miejscach (głównie drzwi) teksturki lubią sobie pomigać, poznikać itd. Pomyślałem przekręcaona grafika, ale nie... na wszystkich testowanych zegarach jest to samo. Czy ten Q4 jak jak taki himeryczny, czy to tylko mój odosobniony problem? Edytowane 4 Lutego 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 tylko vsync mozna wlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam.Mam taką konfigurację : Pentium M 2.0GHz , grafika ATI Radeon X700 128MB , 2GB RAM . Ustawiam jakość na Ultra Quality a rozdzielczość na 1024x768 . I niestety podczas gry dosyć często gra mi się doczytuj z twardego dysku mimo że mam 2GB RAM . No chyba że 2GB to za mało . Rozumiem że mam słabą kartę graficzną ale to chyba nie powinno rzutować na doczytywanie danych z twardego dysku . Co może być nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Slaby sprzet do gry poza tym ramem. 2.0Ghz u Intela nie domaga, to samo grafa. Co z tego, ze ram nie doczyta jak grafa i proc nie potrafia nadrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Hmmm , no nie wiem . Pentium M 2.0GHz w laptopie jest podobno jak Pentium 4 3.6GHz w stacjonarnym więc powinien starczyć . Co z tego, ze ram nie doczyta jak grafa i proc nie potrafia nadrobic ? No ale u mnie karta wyrabia . Jak stoję w miejscu i obracam głową lub poruszam się po niewielkim obszarze to gra nic nie zwalnia , wszystko płynnie chodzi . Wieć to nie wina procka ani grafy . Kłopot w tym że jak idę gdzieś dalej lub otwieram drzwi to gra doczytuje dane z dysku mimo że mam 2GB . I właśnie nie wiem czemu tak robi . Może 2GB to za mało dal trybu Ultra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Bo w zamierzeniu tryb Ultra Quality jest dla kart graficznych, ktore maja 512 MB ram, twoja ma 128, wiec zmien na High Quality. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...